Παρασκευή, 25 Μαΐου 2018
Αρχική Σελίδα-Ανακοινώσεις-Απώλεια του Προέδρου του ΙΤΕ Αλκιβιάδη Χ. Παγιατάκη
English Version
 
"Απώλεια του Προέδρου του ΙΤΕ Αλκιβιάδη Χ. Παγιατάκη"

Απώλεια του Προέδρου του ΙΤΕ Αλκιβιάδη Χ. Παγιατάκη

 
Το Ίδρυμα Τεχνολογίας και Έρευνας (ΙΤΕ) με βαθύτατη θλίψη αναγγέλλει τον θάνατο του Προέδρου του, Καθηγητή Αλκιβιάδη Χ. Παγιατάκη, που έφυγε στις 29 Νοεμβρίου 2009 μετά από γενναία αλλά άνιση μάχη με την επάρατη νόσο.

Ο Άλκης Παγιατάκης γεννήθηκε το 1945 στην Αθήνα, ήταν διακεκριμένος επιστήμονας στην περιοχή της Χημικής Μηχανικής με μεγάλο επιστημονικό έργο και πολλές και σπουδαίες διακρίσεις. Υπήρξε Καθηγητής στο Πανεπιστήμιο του Χιούστον (1974 - 1981) και από το 1981 Καθηγητής του Τμήματος Χημικών Μηχανικών του Πανεπιστήμιου Πατρών. Υπηρέτησε το ΙΤΕ, ως Διευθυντής του Ερευνητικού Ινστιτούτου Χημικής Μηχανικής και Χημικών Διεργασιών / ΕΙΧΗΜΥΘ (1999-2006), ως Αναπληρωτής Πρόεδρος (2000 - 2005) και ως Πρόεδρος του ΙΤΕ και Διευθυντής της Κεντρικής του Διεύθυνσης από το 2005 μέχρι σήμερα.

Η συμβολή του στην πρόοδο και την ανάπτυξη του ΙΤΕ και της Έρευνας στη χώρα μας υπήρξε καθοριστική.


Το Δελτίο Τύπου του ΙΤΕ

Για το Ε.Κ.Ε.Φ.Ε. «Δημόκριτος»

Το Εθνικό Κέντρο Έρευνας Φυσικών Επιστημών (Ε.Κ.Ε.Φ.Ε.) «Δημόκριτος» είναι το μεγαλύτερο, πολυκλαδικό ερευνητικό κέντρο της χώρας, με σημαντικές ερευνητικές, τεχνολογικές και εκπαιδευτικές δραστηριότητες στους τομείς Υγείας, Βιολογίας & Βιοτεχνολογία, Νέα Υλικά, Μικροηλεκτρονική & Νανοτεχνολογία, Περιβάλλον - Ενέργεια & Βιώσιμη Ανάπτυξη, Πληροφορική & Τηλεπικοινωνίες, Πυρηνική Φυσική & Φυσική Στοιχειωδών Σωματιδίων, Πυρηνική Τεχνολογία & Ακτινοπροστασία, Πολιτιστική Κληρονομιά. Η πολυκλαδικότητα του συντονίζεται από τα οκτώ Ινστιτούτα του: Βιολογίας, Επιστήμης Υλικών, Μικροηλεκτρονικής, Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών, Πυρηνικής Τεχνολογίας και Ακτινοπροστασίας, Πυρηνικής Φυσικής, Φυσικοχημείας, Ραδιοϊσοτόπων και Ραδιοδιαγνωστικών Προϊόντων.


Για περισσότερες πληροφορίες:

Ζ. Φλωράτου
Γραφείο Δημοσίων Σχέσεων και Τύπου
Τηλ. 210 - 650 3002
, email: florzo1@central.demokritos.gr

Ημερομηνία Καταχώρησης: 3/12/2009
Εθνικό Κέντρο Έρευνας Φυσικών Επιστημών "ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ"
153 10 - Αγία Παρασκευή Αττικής Τ.Θ 60228 Τηλεφωνικό Κέντρο 210 - 650 3000
Σχεδιασμός-Υλοποίηση Net Media Lab Ε.Κ.Ε.Φ.Ε. "ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ" Αθήνα 2004