Τετάρτη, 23 Μαΐου 2018
Αρχική Σελίδα-Ανακοινώσεις-Διάκριση της ερευνήτριας του Ε.Κ.Ε.Φ.Ε. "Δ" - Ινστιτούτο Βιολογίας κας Αγγελικής Χρόνη με το ελληνικό βραβείο "L'OREAL - UNESCO 2009" για τις Γυναίκες στην Επιστήμη
English Version
 
"Διάκριση της ερευνήτριας του Ε.Κ.Ε.Φ.Ε. "Δ" - Ινστιτούτο Βιολογίας κας Αγγελικής Χρόνη με το ελληνικό βραβείο "L'OREAL - UNESCO 2009" για τις Γυναίκες στην Επιστήμη"

ΔΙΑΚΡΙΣΗ ΤΗΣ ΕΡΕΥΝΗΤΡΙΑΣ
του ΕΚΕΦΕ «Δ» - Ινστιτουτο Βιολογίας

Κ. Αγγελικής  Χρόνη
μ
ε τo Ελληνικό Βραβείο
"L'OREAL - UNESCO 2009" για τις Γυναίκες στην Επιστήμη

 
Η Δρ. Αγγελική Χρόνη είναι Ερευνήτρια Β' στο Ινστιτούτο Βιολογίας του Εθνικού Κέντρου Φυσικών Επιστημών «Δημόκριτος». Έχει λάβει το πτυχίο (1994) και το διδακτορικό της δίπλωμα με εξειδίκευση τη Βιοχημεία (2000) από το Τμήμα Χημείας του Πανεπιστημίου Αθηνών. Η Δρ. Χρόνη έχει εργαστεί ως μεταδιδακτορική ερευνήτρια και Λέκτορας στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου της Βοστόνης των ΗΠΑ (2000-2005). Το ερευνητικό της έργο αφορά στη μελέτη της πορείας παθογένεσης της αθηροσκλήρωσης και της νόσου του Alzheimer. Στόχος της έρευνας της είναι η κατανόηση των μοριακών μηχανισμών που εμπλέκονται στην εμφάνιση και εξέλιξη αυτών των παθήσεων και η ανάπτυξη νέων θεραπευτικών προσεγγίσεων.

Η επίσημη τελετή βράβευσης έλαβε χώρα στην Αθήνα την Τρίτη 1 Δεκεμβρίου 2009.

Ενημερωτικά σε σχέση με το Βραβείο L'OREAL-UNESCO, από το 1998 έχουν τιμηθεί με το Διεθνές Βραβείο L'OREAL-UNESCO 57 κορυφαίες γυναίκες Επιστήμονες από 27 χώρες και στα πλαίσια του προγράμματος Εθνικών Υποτροφιών/Βραβείων L'OREAL-UNESCO, περισσότερες από 500 νεαρές γυναίκες από 71 χώρες έχουν εξασφαλίσει τη δυνατότητα να συνεχίσουν το ερευνητικό έργο στη χώρα τους.

Στην Ελλάδα η L'OREAL Hellas και η Ελληνική Εθνική Επιτροπή Unesco υποστηρίζοντας το διεθνές αυτό πρόγραμμα έχουν θεσμοθετήσει τα Ελληνικά Βραβεία L'OREAL-UNESCO με τα οποία από το 2006 έχουν βραβευτεί 8 ερευνήτριες. Τα Ελληνικά Βραβεία χορηγούνται σε Ελληνίδες επιστήμονες, ηλικίας μέχρι 38 ετών, κατόχων διδακτορικού διπλώματος, οι οποίες ασχολούνται με την Επιστημονική Έρευνα στον τομέα των Βιοεπιστημών ή των Φυσικών Επιστημών.

Για το Ε.Κ.Ε.Φ.Ε. «Δημόκριτος»

Το Εθνικό Κέντρο Έρευνας Φυσικών Επιστημών (Ε.Κ.Ε.Φ.Ε.) «Δημόκριτος» είναι το μεγαλύτερο, πολυκλαδικό ερευνητικό κέντρο της χώρας, με σημαντικές ερευνητικές, τεχνολογικές και εκπαιδευτικές δραστηριότητες στους τομείς Υγείας, Βιολογίας & Βιοτεχνολογία, Νέα Υλικά, Μικροηλεκτρονική & Νανοτεχνολογία, Περιβάλλον - Ενέργεια & Βιώσιμη Ανάπτυξη, Πληροφορική & Τηλεπικοινωνίες, Πυρηνική Φυσική & Φυσική Στοιχειωδών Σωματιδίων, Πυρηνική Τεχνολογία & Ακτινοπροστασία, Πολιτιστική Κληρονομιά. Η πολυκλαδικότητα του συντονίζεται από τα οκτώ Ινστιτούτα του: Βιολογίας, Επιστήμης Υλικών, Μικροηλεκτρονικής, Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών, Πυρηνικής Τεχνολογίας και Ακτινοπροστασίας, Πυρηνικής Φυσικής, Φυσικοχημείας, Ραδιοϊσοτόπων και Ραδιοδιαγνωστικών Προϊόντων.


Για περισσότερες πληροφορίες:

Ζ. Φλωράτου
Γραφείο Δημοσίων Σχέσεων και Τύπου
Τηλ. 210 - 650 3002
, email: florzo1@central.demokritos.gr

Ημερομηνία Καταχώρησης: 14/12/2009
Εθνικό Κέντρο Έρευνας Φυσικών Επιστημών "ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ"
153 10 - Αγία Παρασκευή Αττικής Τ.Θ 60228 Τηλεφωνικό Κέντρο 210 - 650 3000
Σχεδιασμός-Υλοποίηση Net Media Lab Ε.Κ.Ε.Φ.Ε. "ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ" Αθήνα 2004