Τετάρτη, 23 Μαΐου 2018
Αρχική Σελίδα-Δελτία Τύπου-Υδροληψία Ελικοπτέρων
English Version
 
"Υδροληψία Ελικοπτέρων"
 
ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ & ΤΥΠΟΥ
Δελτίο Τύπου
Αθήνα, 29 Aυγούστου 2008
 

Υδροληψία Ελικοπτέρων

 

Δύο δεξαμενές ανοικτού τύπου για υδροληψία ελικοπτέρων δημιουργήθηκαν στο ΕΚΕΦΕ «Δ» χωρητικότητας 20 χιλ. λίτρων προκειμένου να έχουν την δυνατότητα να επιχειρούν τα ελικόπτερα της πυροσβεστικής στο ενδεχόμενο πυρκαγιάς στην ευρύτερη περιοχή του Υμηττού.

Σήμερα το απόγευμα στις 19:00 πρόκειται να γίνει δοκιμαστική επιχείρηση υδροληψίας των ελικοπτέρων της πυροσβεστικής από τις δεξαμενές του ΕΚΕΦΕ «Δ».

Να σημειωθεί ότι με τις δεξαμενές αυτές επιτυγχάνεται ο ταχύτερος και αποτελεσματικότερος ανεφοδιασμός των εναέριων μέσων αφού μέχρι τώρα η μεταφορά των ποσοτήτων νερού από την θάλασσα στην ευρύτερη περιοχή του Υμηττού ξεπερνούσε τα 13 λεπτά, ενώ με τις δεξαμενές ο χρόνος άμεσης επέμβασης των ελικοπτέρων μειώνεται στα 6 λεπτά - χρόνος χρήσιμος για την αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση της φωτιάς!!

Η δυνατότητα επαναπλήρωσης και των δύο δεξαμενών με νερό είναι ένα ιδιαίτερα σημαντικό στοιχείο αφού ο χρόνος δεν ξεπερνά τα 6 λεπτά, δίνοντας την δυνατότητα στις εναέριες δυνάμεις να επιχειρούν πολλές φορές κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Δείτε τις σχετικές φωτογραφίες.


 
Για το Ε.Κ.Ε.Φ.Ε. «Δημόκριτος»
Το Εθνικό Κέντρο Έρευνας Φυσικών Επιστημών (Ε.Κ.Ε.Φ.Ε.) «Δημόκριτος» είναι το μεγαλύτερο, πολυκλαδικό ερευνητικό κέντρο της χώρας, με σημαντικές ερευνητικές, τεχνολογικές και εκπαιδευτικές δραστηριότητες στους τομείς Υγείας, Περιβάλλοντος, Ενέργειας, Πληροφορικής, Τηλεπικοινωνιών, Νέων Υλικών και Μικροηλεκτρονικής.Οι δραστηριότητες αυτές υλοποιούνται στα ακόλουθα οκτώ Ινστιτούτα: Βιολογίας, Επιστήμης Υλικών, Μικροηλεκτρονικής, Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών, Πυρηνικής Τεχνολογίας και Ακτινοπροστασίας, Πυρηνικής Φυσικής, Φυσικοχημείας, Ραδιοϊσοτόπων και Ραδιοδιαγνωστικών Προϊόντων, καθώς και τη Διεύθυνση Τεχνολογικών Εφαρμογών.
 
Για περισσότερες πληροφορίες:

Γραφείο Δημοσίων Σχέσεων και Τύπου ΕΚΕΦΕ «Δημόκριτος»
Ζωή Φλωράτου, τηλ. 210 - 650 3002
florzo1@central.demokritos.gr
Πατριάρχου Γρηγρορίου & Νεαπόλεως
Αγ. Παρασκευή
 
Ημερομηνία Καταχώρησης: 29/7/2008
Εθνικό Κέντρο Έρευνας Φυσικών Επιστημών "ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ"
153 10 - Αγία Παρασκευή Αττικής Τ.Θ 60228 Τηλεφωνικό Κέντρο 210 - 650 3000
Σχεδιασμός-Υλοποίηση Net Media Lab Ε.Κ.Ε.Φ.Ε. "ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ" Αθήνα 2004