Παρασκευή, 25 Μαΐου 2018
Αρχική Σελίδα-Δελτία Τύπου-Η καινοτομία γίνεται επιλογή και προσφέρει λύση
English Version
 
"Η καινοτομία γίνεται επιλογή και προσφέρει λύση"
 
ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ & ΤΥΠΟΥ
Δελτίο Τύπου
Αθήνα, 21 Νοεμβρίου 2008
 

Η καινοτομία γίνεται επιλογή και προσφέρει λύση

 

Πραγματοποιήθηκε ο πρώτος κύκλος σεμιναρίων με θέμα «Καινοτομία και Επιχειρηματικότητα» από το ΕΘΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΕΡΕΥΝΩΝ ΦΥΣΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ «ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ».

Είναι το πρώτο σκέλος μίας προσπάθειας επιστημόνων του Δημόκριτου που ολοκληρώνεται με έναν δεύτερο κύκλο σεμιναρίων και το Φεστιβάλ Επιστήμης της Γενικής Γραμματείας Έρευνας και Τεχνολογίας που πραγματοποιείται στο Ζάππειο Μέγαρο από τις 27 Νοεμβρίου έως τις 3 Δεκεμβρίου.

Η μαζική συμμετοχή στα σεμινάρια αυτά αποδεικνύει περίτρανα την ανάγκη και το ενδιαφέρον για νέα αντικείμενα γνώσης από το παραγωγικό δυναμικό της χώρας, το οποίο αντιλαμβάνεται τα πλεονεκτήματα και τα οφέλη που προκύπτουν από τις εφαρμογές της καινοτομίας στην Ελλάδα.

Μεταξύ των θεμάτων που αναπτύχθηκαν ήταν η χρηματοδότηση των καινοτόμων προσπαθειών, το πώς αξιοποιεί ο επιχειρηματικός κόσμος τις νέες ιδέες και καινοτομίες, η χαρτογράφηση του ευρωπαϊκού τοπίου καινοτομίας και επιχειρηματικότητας καθώς και οι προοπτικές που διαγράφονται στην Ελληνική αγορά.

Ο μεγάλος αριθμός των συμμετεχόντων, το υψηλό μορφωτικό επίπεδο, η προσέλευση τους από όλα τα γεωγραφικά διαμερίσματα της χώρας, και το γεγονός ότι το εργασιακό τους πεδίο καλύπτει σχεδόν όλους τους παραγωγικούς τομείς, δημόσιους και ιδιωτικούς, αποτελεί πλέον ελπιδοφόρο μήνυμα, ότι το παραγωγικό δυναμικό της Ελλάδας και ιδιαίτερα οι νέοι ανταποκρίνονται στις προσκλήσεις της νέας εποχής.

Να σημειωθεί ότι στις 5 Δεκεμβρίου ακολουθεί ο δεύτερος κύκλος σεμιναρίων και τα θέματα που θα αναπτυχθούν θα αφορούν μεταξύ άλλων το πώς η επιχειρηματική κοινότητα αξιοποιεί τις πρωτότυπες ιδέες και καινοτόμες προσπάθειες των επιστημόνων του ΕΚΕΦΕ «Δ».

Αξίζει να τονιστεί ότι τα σεμινάρια προσφέρθηκαν δωρεάν από το ΕΚΕΦΕ «Δ» και είναι διάρκειας 10 ωρών.

Περισσότερες πληροφορίες:

Π. Μπαλτάς - 6948208002

 
Για το Ε.Κ.Ε.Φ.Ε. «Δημόκριτος»
Το Εθνικό Κέντρο Έρευνας Φυσικών Επιστημών (Ε.Κ.Ε.Φ.Ε.) «Δημόκριτος» είναι το μεγαλύτερο, πολυκλαδικό ερευνητικό κέντρο της χώρας, με σημαντικές ερευνητικές, τεχνολογικές και εκπαιδευτικές δραστηριότητες στους τομείς Υγείας, Περιβάλλοντος, Ενέργειας, Πληροφορικής, Τηλεπικοινωνιών, Νέων Υλικών και Μικροηλεκτρονικής.Οι δραστηριότητες αυτές υλοποιούνται στα ακόλουθα οκτώ Ινστιτούτα: Βιολογίας, Επιστήμης Υλικών, Μικροηλεκτρονικής, Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών, Πυρηνικής Τεχνολογίας και Ακτινοπροστασίας, Πυρηνικής Φυσικής, Φυσικοχημείας, Ραδιοϊσοτόπων και Ραδιοδιαγνωστικών Προϊόντων, καθώς και τη Διεύθυνση Τεχνολογικών Εφαρμογών.
 
Για περισσότερες πληροφορίες:

Γραφείο Δημοσίων Σχέσεων και Τύπου ΕΚΕΦΕ «Δημόκριτος»
Ζωή Φλωράτου, τηλ. 210 - 650 3002
florzo1@central.demokritos.gr
Πατριάρχου Γρηγρορίου & Νεαπόλεως
Αγ. Παρασκευή
 
Ημερομηνία Καταχώρησης: 21/11/2008
Εθνικό Κέντρο Έρευνας Φυσικών Επιστημών "ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ"
153 10 - Αγία Παρασκευή Αττικής Τ.Θ 60228 Τηλεφωνικό Κέντρο 210 - 650 3000
Σχεδιασμός-Υλοποίηση Net Media Lab Ε.Κ.Ε.Φ.Ε. "ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ" Αθήνα 2004