Τετάρτη, 23 Μαΐου 2018
Αρχική Σελίδα-Δελτία Τύπου-Υπογραφή Μνημονίου Συνεργασίας μεταξύ του ΕΚΕΦΕ «Δ» και του Πανεπιστημίου της Αλεξάνδρειας, Αίγυπτος
English Version
 
"Υπογραφή Μνημονίου Συνεργασίας μεταξύ του ΕΚΕΦΕ «Δ» και του Πανεπιστημίου της Αλεξάνδρειας, Αίγυπτος"
 
ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ & ΤΥΠΟΥ
Δελτίο Τύπου
Αθήνα, 29 Ιανουαρίου 2009
 

Υπογραφή Μνημονίου Συνεργασίας μεταξύ του
ΕΚΕΦΕ «Δ» και του Πανεπιστημίου της Αλεξάνδρειας, Αίγυπτος

 

Το ΕΚΕΦΕ «Δ», στα πλαίσια την αναβάθμισης των σχέσεων με χώρες της Μέσης Ανατολής και των αραβικών κρατών και με αφορμή την επίσκεψη στο Eργαστήριο Αρχαιομετρίας του Ινστιτούτου Eπιστήμης Υλικών - με σαββατική άδεια - της Καθ. Safaa Abd El Salam, αποδέχτηκε πρόσκληση από το Πανεπιστήμιο της Αλεξάνδρειας για την υπογραφή συμφωνητικού συνεργασίας μεταξύ των δύο ιδρυμάτων.

Για το σκοπό αυτό ο πρόεδρος του ΕΚΕΦΕ «Δ» Δρ. Δ. Νιάρχος, συνοδευόμενος και από τον Δ/ντή του εργαστηρίου Αρχαιομετρίας Δρ. Ι. Μανιάτη, πραγματοποίησαν επίσημη επίσκεψη στην Αλεξάνδρεια από 15-18 Νοεμβρίου 2008.

Το υπόμνημα συμφωνητικού εργασίας (MOU) μεταξύ του ΕΚΕΦΕ «Δ» και του Πανεπιστημίου της Αλεξάνδρειας, Αίγυπτος, με πενταετή ισχύ που υπογράφτηκε αφορά θέματα Αρχαιομετρίας και διερευνητικά άλλες περιοχές κοινού ενδιαφέροντος.

Κατά την διάρκεια της συζήτησης διαφάνηκε η ανάγκη διεύρυνσης της διακρατικής συνεργασίας σε τομείς κοινού ενδιαφέροντος και από τα δύο μέρη συμφωνήθηκε η δρομολόγηση διαδικασίας δημοσιοποίησης των δραστηριοτήτων του Ε.Κ.Ε.Φ.Ε. «Δ» σε Ερευνητικά Κέντρα, ΑΕΙ και Βιομηχανία της Αιγύπτου και αντιστρόφως η ενημέρωση του προσωπικού του Ε.Κ.Ε.Φ.Ε. «Δ» για τις ερευνητικές δραστηριότητες και προτεραιότητες της Αιγύπτου.

Η επίσκεψη έκλεισε με ξενάγηση στη περίφημη βιβλιοθήκη της Αλεξάνδρειας και την επίσκεψη των πυραμίδων της Αιγύπτου στο Κάιρο.

Φωτογραφίες από την επίσκεψη (Μπορείτε να τις μεγενθύνετε κάνοντας κλικ πάνω τους): 
Για το Ε.Κ.Ε.Φ.Ε. «Δημόκριτος»
Το Εθνικό Κέντρο Έρευνας Φυσικών Επιστημών (Ε.Κ.Ε.Φ.Ε.) «Δημόκριτος» είναι το μεγαλύτερο, πολυκλαδικό ερευνητικό κέντρο της χώρας, με σημαντικές ερευνητικές, τεχνολογικές και εκπαιδευτικές δραστηριότητες στους τομείς Υγείας, Περιβάλλοντος, Ενέργειας, Πληροφορικής, Τηλεπικοινωνιών, Νέων Υλικών και Μικροηλεκτρονικής.Οι δραστηριότητες αυτές υλοποιούνται στα ακόλουθα οκτώ Ινστιτούτα: Βιολογίας, Επιστήμης Υλικών, Μικροηλεκτρονικής, Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών, Πυρηνικής Τεχνολογίας και Ακτινοπροστασίας, Πυρηνικής Φυσικής, Φυσικοχημείας, Ραδιοϊσοτόπων και Ραδιοδιαγνωστικών Προϊόντων, καθώς και τη Διεύθυνση Τεχνολογικών Εφαρμογών.
 
Για περισσότερες πληροφορίες:

Γραφείο Δημοσίων Σχέσεων και Τύπου ΕΚΕΦΕ «Δημόκριτος»
Ζωή Φλωράτου, τηλ. 210 - 650 3002
florzo1@central.demokritos.gr
Πατριάρχου Γρηγρορίου & Νεαπόλεως
Αγ. Παρασκευή
 
Ημερομηνία Καταχώρησης: 29/1/2009
Εθνικό Κέντρο Έρευνας Φυσικών Επιστημών "ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ"
153 10 - Αγία Παρασκευή Αττικής Τ.Θ 60228 Τηλεφωνικό Κέντρο 210 - 650 3000
Σχεδιασμός-Υλοποίηση Net Media Lab Ε.Κ.Ε.Φ.Ε. "ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ" Αθήνα 2004