Τετάρτη, 23 Μαΐου 2018
Αρχική Σελίδα-Δελτία Τύπου-EACL 2009, Συνεδριακό Κέντρο, Μέγαρο Μουσικής, 30.3 - 3.4.09
English Version
 
"EACL 2009, Συνεδριακό Κέντρο, Μέγαρο Μουσικής, 30.3 - 3.4.09"
 
ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ & ΤΥΠΟΥ
Δελτίο Τύπου
Αθήνα, 26 Mαρτίου 2009
 

EACL 2009
Συνεδριακό Κέντρο
Μέγαρο Μουσικής
30.3 - 3.4.09

 

Πριν από δύο χρόνια, το Ευρωπαϊκό Τμήμα της Επιστημονικής Εταιρείας για τη Γλωσσική Τεχνολογία (European Chapter of the Association for Computational Linguistics, EACL) επέλεξε, κατόπιν διαγωνισμού, την Αθήνα ως τον τόπο διεξαγωγής του επόμενου (12ου) συνεδρίου της (EACL 2009), ύστερα από πρόταση που συντόνισε το ΕΚΕΦΕ «Δημόκριτος» - Ινστιτούτο Πληροφορικής & Τηλεπικοινωνιών, σε συνεργασία με το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών - Τμήμα Πληροφορικής και το Ερευνητικό Κέντρο «ΑΘΗΝΑ» - Ινστιτούτο Επεξεργασίας του Λόγου.

Το EACL 2009 (http://www.eacl2009.gr/) θα πραγματοποιηθεί στο Συνεδριακό Κέντρο του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών, από τις 30 Μαρτίου ως τις 3 Απριλίου 2009. Πρόκειται για το μεγαλύτερο επιστημονικό γεγονός, το 2009, στον Ευρωπαϊκό χώρο σχετικά με τα επιτεύγματα της Υπολογιστικής Γλωσσολογίας και της Γλωσσικής Τεχνολογίας, πολλά από τα οποία αξιοποιούνται σε πρακτικές εφαρμογές, όπως η μηχανική μετάφραση, οι μηχανές αναζήτησης και εξαγωγής πληροφορίας στο διαδίκτυο, τα συστήματα προφορικών διαλόγων, τα συστήματα διαχείρισης εγγράφων κ.ά. Το EACL 2009 είναι το forum όπου Ερευνητές και Επιστήμονες από την Ακαδημαϊκή Κοινότητα, τη Βιομηχανία και Οργανισμούς Δημοσίων και Ιδιωτικών Φορέων θα έχουν τη δυνατότητα ανταλλαγής ιδεών και συζήτησης επί μελλοντικών καινοτόμων εφαρμογών, που βασίζονται στα επιτεύγματα της Υπολογιστικής Γλωσσολογίας και της Γλωσσικής Τεχνολογίας.

Το συνέδριο αναμένεται να προσελκύσει περισσότερους από 500 συνέδρους από όλο τον κόσμο. Το πρόγραμμα του συνεδρίου περιλαμβάνει μεγάλο αριθμό συνεδριών, τεχνικών συμποσίων (workshops), επιστημονικών σεμιναρίων (tutorials), προσκεκλημένες ομιλίες από επιστήμονες με διεθνή καταξίωση, επιδείξεις συστημάτων, κλπ. Ενδεικτικά αναφέρουμε το μεγαλύτερο διεθνές συμπόσιο μηχανικής μετάφρασης, το ευρωπαϊκό συμπόσιο αυτόματης παραγωγής κειμένων, συμπόσια για την υπολογιστική επεξεργασία αφρικανικών γλωσσών, το ρόλο της γλωσσικής τεχνολογίας στη διατήρηση της πολιτιστικής κληρονομιάς, κ.ά. Θα πρέπει ακόμα να σημειωθεί ότι παράλληλα με το συνέδριο θα πραγματοποιηθεί έκθεση με περίπτερα από ερευνητικούς οργανισμούς και εταιρείες που δραστηριοποιούνται στον επιστημονικό αυτό τομέα, πολλοί από τους οποίους είναι και χορηγοί του συνεδρίου.


 
Για το Ε.Κ.Ε.Φ.Ε. «Δημόκριτος»
Το Εθνικό Κέντρο Έρευνας Φυσικών Επιστημών (Ε.Κ.Ε.Φ.Ε.) «Δημόκριτος» είναι το μεγαλύτερο, πολυκλαδικό ερευνητικό κέντρο της χώρας, με σημαντικές ερευνητικές, τεχνολογικές και εκπαιδευτικές δραστηριότητες στους τομείς Υγείας, Περιβάλλοντος, Ενέργειας, Πληροφορικής, Τηλεπικοινωνιών, Νέων Υλικών και Μικροηλεκτρονικής.Οι δραστηριότητες αυτές υλοποιούνται στα ακόλουθα οκτώ Ινστιτούτα: Βιολογίας, Επιστήμης Υλικών, Μικροηλεκτρονικής, Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών, Πυρηνικής Τεχνολογίας και Ακτινοπροστασίας, Πυρηνικής Φυσικής, Φυσικοχημείας, Ραδιοϊσοτόπων και Ραδιοδιαγνωστικών Προϊόντων, καθώς και τη Διεύθυνση Τεχνολογικών Εφαρμογών.
 
Για περισσότερες πληροφορίες:

Γραφείο Δημοσίων Σχέσεων και Τύπου ΕΚΕΦΕ «Δημόκριτος»
Ζωή Φλωράτου, τηλ. 210 - 650 3002
florzo1@central.demokritos.gr
Πατριάρχου Γρηγρορίου & Νεαπόλεως
Αγ. Παρασκευή
 
Ημερομηνία Καταχώρησης: 27/3/2009
Εθνικό Κέντρο Έρευνας Φυσικών Επιστημών "ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ"
153 10 - Αγία Παρασκευή Αττικής Τ.Θ 60228 Τηλεφωνικό Κέντρο 210 - 650 3000
Σχεδιασμός-Υλοποίηση Net Media Lab Ε.Κ.Ε.Φ.Ε. "ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ" Αθήνα 2004