Τετάρτη, 23 Μαΐου 2018
Αρχική Σελίδα-Δελτία Τύπου-«Εβδομάδα Επιστήμης και Τεχνολογίας / ΕΡΜΗΣ»
English Version
 
"«Εβδομάδα Επιστήμης και Τεχνολογίας / ΕΡΜΗΣ»"
Το ΕΚΕΦΕ «Δημόκριτος» συμμετείχε με περίπτερο, στην έκθεση που διοργανώθηκε στο πλαίσιο του προγράμματος «Εβδομάδα Επιστήμης και Τεχνολογίας / ΕΡΜΗΣ» της ΓΓΕΤ (Γ' Κοινοτικό Πλαίσιο Στήριξης-Επιχειρησιακό Πρόγραμμα-Ανταγωνιστικότητα), το οποίο αφορούσε την Ευαισθητοποίηση το Κοινού στις Νέες Τεχνολογίες, την Υποστήριξη και Διαμόρφωση Ε&Τα Πολιτικής και Διαχείριση Ε&Τα Πληροφοριών, από 30/6 - 7/7/2005.

Το Κέντρο παρουσίασε τις δραστηριότητες του στους τομείς της Επιστήμης και της Τεχνολογίας με διαδραστικό και κατανοητό τρόπο. Βασική επιδίωξη ήταν η εξοικείωση του κοινού με τις νέες τεχνολογίες και τη σημασία τους στην καθημερινή ζωή. Τα εκθέματα που προβλήθηκαν ήταν από τα Ινστιτούτα Πυρηνικής Φυσικής, Μικροηλεκτρονικής, Φυσικοχημείας, Πληροφορικής & Τηλεπικοινωνιών, Βιολογίας, Ραδιοϊσοτόπων- Ραδιοδιαγνωστικών Προϊόντων.(περιγραφές - περιλήψεις εκθεμάτων)

Επίσης πραγματοποιήθηκε ημερίδα με θέμα : «Δημόκριτος & κοινωνία της γνώσης» στην οποία μίλησαν ο Δρ. Δ. Νιάρχος Πρόεδρος & Δ/ντης του ΕΚΕΦΕ «Δημόκριτος», Δ/ντες και Ερευνητές των Ινστιτούτων για το έργο του κέντρου, τέλος συνδιοργάνωσε ημερίδα με το Eθνικό Κέντρο Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης (ΕΚΕΤΑ) με θέμα : "Η κινητικότητα των Ερευνητών στα πλαίσια του ενιαίου Ευρωπαϊκού χώρου Ερευνας : η Συμβολή της Ελλάδας"’, κατά την οποία συμμετείχε ο Δρ. Δ. Νιάρχος Πρόεδρος & Δ/ντης του ΕΚΕΦΕ « Δημόκριτος».

Την έκθεση επισκέφτηκαν ο Πρωθυπουργός της Ελλάδος κ. Κώστας Καραμανλής, ο κ. Δ. Σιούφας Υπουργός Ανάπτυξης, ο γενικός γραμματέας Έρευνας και Τεχνολογίας καθηγητής Ιωάννης Τσουκαλάς όπως επίσης η ακαδημαϊκή και επιστημονική κοινότητα της χώρας.
Πληροφορίες Γραφείο Δημοσίων Σχέσεων τηλ 210 6503002.
e-mail : florzo1@central.demokritos.gr
Ημερομηνία Καταχώρησης: 3/10/2005
Εθνικό Κέντρο Έρευνας Φυσικών Επιστημών "ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ"
153 10 - Αγία Παρασκευή Αττικής Τ.Θ 60228 Τηλεφωνικό Κέντρο 210 - 650 3000
Σχεδιασμός-Υλοποίηση Net Media Lab Ε.Κ.Ε.Φ.Ε. "ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ" Αθήνα 2004