Τετάρτη, 23 Μαΐου 2018
Αρχική Σελίδα-Δελτία Τύπου-Επίσκεψη της Αντιπροσωπείας της Science and Technology Commission of Shanghai Municipality και του Ελληνοκινέζικου Διεθνούς Ανταλλακτικού Κέντρου Πληροφόρησης, Πέμπτη 10 Σεπτεμβρίου 2009, ΕΚΕΦΕ «Δ»
English Version
 
"Επίσκεψη της Αντιπροσωπείας της Science and Technology Commission of Shanghai Municipality και του Ελληνοκινέζικου Διεθνούς Ανταλλακτικού Κέντρου Πληροφόρησης, Πέμπτη 10 Σεπτεμβρίου 2009, ΕΚΕΦΕ «Δ»"
 
ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ & ΤΥΠΟΥ
Δελτίο Τύπου
Αθήνα, 15 Μαϊου 2009
 

Επίσκεψη της Αντιπροσωπείας της
Science and Technology Commission of Shanghai Municipality
και του Ελληνοκινέζικου Διεθνούς Ανταλλακτικού Κέντρου Πληροφόρησης,
Πέμπτη 10 Σεπτεμβρίου 2009
ΕΚΕΦΕ «Δ»

 

Το Εθνικό Κέντρο Έρευνας Φυσικών Επιστημών (ΕΚΕΦΕ) "ΔHMOKΡΙΤΟΣ" επισκέφθηκε αντιπροσωπεία της Science and Technology Commission of Shanghai Municipality και του Ελληνοκινέζικου Διεθνούς Ανταλλακτικού Κέντρου Πληροφόρησης, σήμερα Πέμπτη 10 Σεπτεμβρίου 2009 στα πλαίσια διεθνών ανταλλαγών και συνεργασίας Ελλάδας - Κίνας.

Το πρόγραμμα της επίσκεψης περιλάμβανε συνάντηση με τον Αντιπρόεδρο του Δ.Σ. και Δντή του Ινστ. Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών του ΕΚΕΦΕ «Δ» Δρ. Κ. Σπυρόπουλο και τους Καθ. κ. Δ. Τσουκαλά, Δ/ντή του Ινστ. Μικροηλεκτρονικής και Δρ. Α. Στούμπο, Αν. Δντή του Ινστ. Πυρηνικής Τεχνολογίας & Ακτινοπροστασίας.

Ο Αντιπρόεδρος του ΕΚΕΦΕ «Δ» παρουσίασε τις δραστηριότητες του Κέντρου, καθώς και τις προοπτικές συνεργασίας.

Η Αντιπροσωπεία χαρακτήρισε πολύ θετική την επίσκεψη και συμφωνήθηκε να εξεταστεί η διεύρυνση της διακρατικής συνεργασίας σε τομείς κοινού ενδιαφέροντος. Αναμένεται πρόσκληση για επίσκεψη μελών του ΕΚΕΦΕ "Δ" στη Σαγκάη της Κίνας προκειμένου να εξετασθούν οι δυνατότητες συγκεκριμένων μορφών συνεργασίας.

Είναι γεγονός ότι η ενδυνάμωση συνεργασιών, που ήδη έχει το ΕΚΕΦΕ "Δ" με άλλους οργανισμούς της Κίνας, θα βοηθήσει στην περαιτέρω προβολή της παραγόμενης Έρευνας και Τεχνολογίας στο "ΔΗΜΟΚΡΙΤΟ" και στην Ελλάδα γενικότερα σε μια τόσο μεγάλη αγορά.


 
Για το Ε.Κ.Ε.Φ.Ε. «Δημόκριτος»
Το Εθνικό Κέντρο Έρευνας Φυσικών Επιστημών (Ε.Κ.Ε.Φ.Ε.) «Δημόκριτος» είναι το μεγαλύτερο, πολυκλαδικό ερευνητικό κέντρο της χώρας, με σημαντικές ερευνητικές, τεχνολογικές και εκπαιδευτικές δραστηριότητες στους τομείς Υγείας, Περιβάλλοντος, Ενέργειας, Πληροφορικής, Τηλεπικοινωνιών, Νέων Υλικών και Μικροηλεκτρονικής.Οι δραστηριότητες αυτές υλοποιούνται στα ακόλουθα οκτώ Ινστιτούτα: Βιολογίας, Επιστήμης Υλικών, Μικροηλεκτρονικής, Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών, Πυρηνικής Τεχνολογίας και Ακτινοπροστασίας, Πυρηνικής Φυσικής, Φυσικοχημείας, Ραδιοϊσοτόπων και Ραδιοδιαγνωστικών Προϊόντων, καθώς και τη Διεύθυνση Τεχνολογικών Εφαρμογών.
 
Για περισσότερες πληροφορίες:

Γραφείο Δημοσίων Σχέσεων και Τύπου ΕΚΕΦΕ «Δημόκριτος»
Ζωή Φλωράτου, τηλ. 210 - 650 3002
florzo1@central.demokritos.gr
Πατριάρχου Γρηγρορίου & Νεαπόλεως
Αγ. Παρασκευή
 
Ημερομηνία Καταχώρησης: 15/9/2009
Εθνικό Κέντρο Έρευνας Φυσικών Επιστημών "ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ"
153 10 - Αγία Παρασκευή Αττικής Τ.Θ 60228 Τηλεφωνικό Κέντρο 210 - 650 3000
Σχεδιασμός-Υλοποίηση Net Media Lab Ε.Κ.Ε.Φ.Ε. "ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ" Αθήνα 2004