Τετάρτη, 23 Μαΐου 2018
Αρχική Σελίδα-Δελτία Τύπου-70η Διεθνή Έκθεση
English Version
 
"70η Διεθνή Έκθεση"
Tο ΕΚΕΦΕ «Δημόκριτος» συμμετείχε στην 70η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης (9-18/9/2005), με περίπτερο όπου προβλήθηκε το έργο του. Το Κέντρο παρουσίασε τις δραστηριότητες του στους τομείς της Επιστήμης και της Τεχνολογίας. Βασική επιδίωξη των διοργανωτών ήταν η εξοικείωση του κοινού με τις νέες τεχνολογίες και τη σημασία τους στην καθημερινή ζωή, όπως και η ενημέρωση των επιχειρήσεων και των ΜΜΕ.

Τα εκθέματα που προβλήθηκαν ήταν από τα Ινστιτούτα Πυρηνικής Φυσικής, Μικροηλεκτρονικής, Φυσικοχημείας, Πληροφορικής & Τηλεπικοινωνιών, Βιολογίας, Ραδιοϊσοτόπων- Ραδιοδιαγνωστικών Προϊόντων, Επιστήμης Υλικών, όπως και παρουσιάσεις των υπολοίπων δραστηριοτήτων του Κέντρου.(περιγραφές - περιλήψεις εκθεμάτων).

Το περίπτερο της ΓΓΕΤ επισκέφτηκαν ο κ. Κώστας Καραμανλής Πρωθυπουργός της Ελλάδος, ο κ. Δ. Σιούφας Υπουργός Ανάπτυξης, ο γενικός γραμματέας Έρευνας και Τεχνολογίας καθηγητής Ιωάννης Τσουκαλάς, ο κ. Νικόλαος Τσαρτσιώνης Υπουργός Μακεδονίας Θράκης , ο κ. Γεώργιος Αλογοσκούφης Υπουργός Οικονομίας & Οικονομικών, ο κ. Ανδρέας Καραμάνος Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Εθνικής Παιδείας & Θρησκευμάτων, επιχειρήσεις, ΜΜΕ, όπως επίσης η ακαδημαϊκή και επιστημονική κοινότητα της χώρας και τέλος το ευρύ κοινό.
 
Φωτογραφικό Υλικό από την έκθεση
Περίπτερο Ε.Κ.Ε.Φ.Ε "Δ"
Ένα από τα εκθέματα, "Ανιχνευτής Micromegas" - Ινστ. Πυρηνικής Φυσικής
"Ομοίομα Προϊστορικού Μεταλλουργικού Κλιβανου" - Ινστ. Επιστήμης Υλικών
Περίπτερο Γ.Γ.Ε.Τ.
Εκθεσιακός Χώρος - Κτίριο 13 (Χώρος Υπουργείων)
"Ηλιακές Κυψέλες Πυριτίου Συγκεντρωτικού Τύπου" - Ινστ. Μικροηλεκτρονικής
Το πραγματικό μέγεθος των φωτογραφιών μπορείτε να το κατεβάσετε σε zip (συμπιεσμένο) αρχείο μεγέθους 9 Mb. Πατήστε Εδώ
Ημερομηνία Καταχώρησης: 4/10/2005
Εθνικό Κέντρο Έρευνας Φυσικών Επιστημών "ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ"
153 10 - Αγία Παρασκευή Αττικής Τ.Θ 60228 Τηλεφωνικό Κέντρο 210 - 650 3000
Σχεδιασμός-Υλοποίηση Net Media Lab Ε.Κ.Ε.Φ.Ε. "ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ" Αθήνα 2004