Τετάρτη, 23 Μαΐου 2018
Αρχική Σελίδα-Δελτία Τύπου-Διαδικτυακό Σεμινάριο
English Version
 
"Διαδικτυακό Σεμινάριο"
 
ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ & ΤΥΠΟΥ
Δελτίο Τύπου
Αθήνα, 25 Σεπτεμβρίου 2009
 

ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ

 

Διαδικτυακό πάνελ ("webinar") αφιερωμένο στην ελληνική καινοτομία, ιδιαίτερα αυτή που προέρχεται από την εμπορική αξιοποίηση αποτελεσμάτων επιστημονικής έρευνας, διοργανώνεται την Τρίτη 29 Σεπτεμβρίου από το Γραφείο Οικονομικών & Εμπορικών Υποθέσεων (ΟΕΥ) της Ελληνικής Πρεσβείας στην Ουάσιγκτων και το Αμερικανικό Εθνικό Συμβούλιο Επιχειρηματικής Μεταφοράς της Τεχνολογίας (National Council of Entrepreneurial Tech Transfer - NCET2). Πέντε Έλληνες ειδικοί σε θέματα έρευνας & ανάπτυξης, μεταφοράς της τεχνολογίας, εμπορικής αξιοποίησης ερευνητικών αποτελεσμάτων και δημιουργίας τεχνοβλαστών θα παρουσιάσουν περιεκτικά το ελληνικό «οικοσύστημα μεταφοράς τεχνολογίας».

Το webinar εντάσσεται στη σειρά αντίστοιχων webinars του NCET2 με τίτλο "International Innovation", που παρουσιάζει στο Αμερικανικό ακαδημαϊκό, ερευνητικό, επιχειρηματικό και επενδυτικό κοινό το «οικοσύστημα μεταφοράς τεχνολογίας» διαφόρων χωρών του κόσμου, προκειμένου να δημιουργηθούν δεσμοί, αλληλεπιδράσεις και συνέργιες προς όφελος όλων των συμμετεχόντων. Ανάλογα webinars έχουν ήδη διεξαχθεί για τη Γαλλία, τη Μεγάλη Βρετανία, την Ιταλία, τη Δανία, τη Σουηδία και τη Βραζιλία, ενώ μετά τη χώρα μας σειρά έχουν η Κίνα, η Ινδία και η Ρωσία.

Η παρουσίαση της ελληνικής περίπτωσης εντάσσεται στο γενικότερο πλαίσιο πρωτοβουλιών του Γραφείου ΟΕΥ της Ελληνικής Πρεσβείας για την προβολή της ελληνικής υψηλής τεχνολογίας / καινοτομίας αλλά και γενικότερα της σύγχρονης ελληνικής επιχειρηματικότητας στις ΗΠΑ μέσα από ένα πλέγμα δράσεων της επονομαζόμενης και «Διπλωματίας της Καινοτομίας».

Θέμα:
Διαδικτυακό Σεμινάριο: Η Καινοτομία στην Ελλάδα
Πότε:
Τρίτη 29 Σεπτεμβρίου 2009
Ώρα:
8:00μμ-9:30μμ ώρα Ελλάδος (1:00-2:30μμ ώρα Ανατολικής ακτής ΗΠΑ)
Που:
http://ncet2.org/UpcomingEvents/international-innovation/innovation-in-greece
Ομιλητές:
- Δημήτρης Νιάρχος, Διευθυντής ΕΚΕΦΕ «Δημόκριτος»
- Βασίλης Τσάκαλος, Συντονιστής Δικτύου ΠΡΑΞΗ
- Chris Velissaris, CFO Glocal Systems Management
- Αναγνώστης Ζαχαριάδης, Διευθυντής Επιστημονικού και Τεχνολογικού Πάρκου Κρήτης
- Γιάννης Στρουμπούλης, Ερευνητής, ΕΚΕΒΕ «Αλ. Φλέμιγκ»
- Συντονίζει ο Randy Mitchell, International Trade Strategist for Venture Capital, Senior Adviser for Entrepreneurship, U.S. Department of Commerce
Κόστος συμμετοχής:
Η συμμετοχή στο σεμινάριο είναι δωρεάν. Απαιτείται μόνο σύνδεση στο Internet.
Για δήλωση συμμετοχής πατήστε εδώ:
https://www2.gotomeeting.com/register/110281738 
Για το Ε.Κ.Ε.Φ.Ε. «Δημόκριτος»
Το Εθνικό Κέντρο Έρευνας Φυσικών Επιστημών (Ε.Κ.Ε.Φ.Ε.) «Δημόκριτος» είναι το μεγαλύτερο, πολυκλαδικό ερευνητικό κέντρο της χώρας, με σημαντικές ερευνητικές, τεχνολογικές και εκπαιδευτικές δραστηριότητες στους τομείς Υγείας, Περιβάλλοντος, Ενέργειας, Πληροφορικής, Τηλεπικοινωνιών, Νέων Υλικών και Μικροηλεκτρονικής.Οι δραστηριότητες αυτές υλοποιούνται στα ακόλουθα οκτώ Ινστιτούτα: Βιολογίας, Επιστήμης Υλικών, Μικροηλεκτρονικής, Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών, Πυρηνικής Τεχνολογίας και Ακτινοπροστασίας, Πυρηνικής Φυσικής, Φυσικοχημείας, Ραδιοϊσοτόπων και Ραδιοδιαγνωστικών Προϊόντων, καθώς και τη Διεύθυνση Τεχνολογικών Εφαρμογών.
 
Για περισσότερες πληροφορίες:

Γραφείο Δημοσίων Σχέσεων και Τύπου ΕΚΕΦΕ «Δημόκριτος»
Ζωή Φλωράτου, τηλ. 210 - 650 3002
florzo1@central.demokritos.gr
Πατριάρχου Γρηγρορίου & Νεαπόλεως
Αγ. Παρασκευή
 
Ημερομηνία Καταχώρησης: 26/9/2009
Εθνικό Κέντρο Έρευνας Φυσικών Επιστημών "ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ"
153 10 - Αγία Παρασκευή Αττικής Τ.Θ 60228 Τηλεφωνικό Κέντρο 210 - 650 3000
Σχεδιασμός-Υλοποίηση Net Media Lab Ε.Κ.Ε.Φ.Ε. "ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ" Αθήνα 2004