Τετάρτη, 23 Μαΐου 2018
Αρχική Σελίδα-Δελτία Τύπου-Επίσκεψη του Πρύτανη Δρ. Αμπντέλ Φατάχ Σάντακα, Πανεπιστημίου Τάντα Αιγύπτου στο ΕΚΕΦΕ «Δ», 23-11-2009
English Version
 
"Επίσκεψη του Πρύτανη Δρ. Αμπντέλ Φατάχ Σάντακα, Πανεπιστημίου Τάντα Αιγύπτου στο ΕΚΕΦΕ «Δ», 23-11-2009"
 
ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ & ΤΥΠΟΥ
Δελτίο Τύπου
Αθήνα, 23 Nοεμβρίου 2009
 

Επίσκεψη του Πρύτανη Δρ. Αμπντέλ Φατάχ Σάντακα
Πανεπιστημίου Τάντα Αιγύπτου
στο ΕΚΕΦΕ «Δ», 23-11-2009

 

Το Εθνικό Κέντρο Έρευνας Φυσικών Επιστημών (Ε.Κ.Ε.Φ.Ε.) «Δημόκριτος» επισκέφθηκε ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Τάντα της Αιγύπτου Δρ. Αμπντέλ Φατάχ Σάντακα συνοδευόμενος από τον Δρ. Τάρεκ Ραντουάν, Μορφωτικό Ακόλουθο την Δευτέρα 23 Νοεμβρίου 2009, όπως ζητήθηκε από την Πρεσβεία της Αιγύπτου.
 
Η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια διερεύνησης επιστημονικής συνεργασίας (ανταλλαγή φοιτητών, χορήγηση υποτροφιών, μεταπτυχιακές και διδακτορικές σπουδές) μεταξύ του Αιγυπτιακού Πανεπιστημίου Τάντα και του ΕΚΕΦΕ «Δ». 

Το πρόγραμμα της επίσκεψης περιελάμβανε συνάντηση με τον Δ/ντη και Πρόεδρο του ΕΚΕΦΕ «Δημόκριτος» Δρ. Δ. Νιάρχο, ο οποίος τους ενημέρωσε για τις δραστηριότητες του Κέντρου.

Στην συνέχεια ακολούθησε ξενάγηση στις εγκαταστάσεις του Κέντρου και συγκεκριμένα στα Ινστιτούτα Πυρηνικής Φυσικής, Ραδιοϊσοτόπων & Ραδιοδιαγνωστικών Προϊόντων και Πυρηνικής Τεχνολογίας & Ακτινοπροστασίας.

Η επίσκεψη διοργανώθηκε σε συνεργασία με το Μορφωτικό Κέντρο της Πρεσβείας της Αραβικής Δημοκρατίας της Αιγύπτου στην Αθήνα.
 
Για το Ε.Κ.Ε.Φ.Ε. «Δημόκριτος»

Το Εθνικό Κέντρο Έρευνας Φυσικών Επιστημών (Ε.Κ.Ε.Φ.Ε.) «Δημόκριτος» είναι το μεγαλύτερο, πολυκλαδικό ερευνητικό κέντρο της χώρας, με σημαντικές ερευνητικές, τεχνολογικές και εκπαιδευτικές δραστηριότητες στους τομείς Υγείας, Βιολογίας & Βιοτεχνολογία, Νέα Υλικά, Μικροηλεκτρονική & Νανοτεχνολογία, Περιβάλλον - Ενέργεια & Βιώσιμη Ανάπτυξη, Πληροφορική & Τηλεπικοινωνίες, Πυρηνική Φυσική & Φυσική Στοιχειωδών Σωματιδίων, Πυρηνική Τεχνολογία & Ακτινοπροστασία, Πολιτιστική Κληρονομιά. Η πολυκλαδικότητα του συντονίζεται από τα οκτώ Ινστιτούτα του: Βιολογίας, Επιστήμης Υλικών, Μικροηλεκτρονικής, Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών, Πυρηνικής Τεχνολογίας και Ακτινοπροστασίας, Πυρηνικής Φυσικής, Φυσικοχημείας, Ραδιοϊσοτόπων και Ραδιοδιαγνωστικών Προϊόντων.

 

Για περισσότερες πληροφορίες:

Ζ. Φλωράτου
Γραφείο Δημοσίων Σχέσεων και Τύπου
Τηλ. 210- 650 3002, email : florzo1@central.demokritos.gr
 
Ημερομηνία Καταχώρησης: 11/12/2009
Εθνικό Κέντρο Έρευνας Φυσικών Επιστημών "ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ"
153 10 - Αγία Παρασκευή Αττικής Τ.Θ 60228 Τηλεφωνικό Κέντρο 210 - 650 3000
Σχεδιασμός-Υλοποίηση Net Media Lab Ε.Κ.Ε.Φ.Ε. "ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ" Αθήνα 2004