Τετάρτη, 23 Μαΐου 2018
Αρχική Σελίδα-Δελτία Τύπου-Επίσκεψη του καθ. Jurgen Mlynek Πρόεδρο της Hlemholtz Association, Τρίτη 20 Οκτωβρίου 2009, ΕΚΕΦΕ «Δ»
English Version
 
"Επίσκεψη του καθ. Jurgen Mlynek Πρόεδρο της Hlemholtz Association, Τρίτη 20 Οκτωβρίου 2009, ΕΚΕΦΕ «Δ»"
 
ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ & ΤΥΠΟΥ
Δελτίο Τύπου
Αθήνα, 18 Φεβρουαρίου 2010
 

Επίσκεψη του καθ. Jurgen Mlynek
Πρόεδρο της Hlemholtz Association
 Τρίτη 20 Οκτωβρίου 2009

ΕΚΕΦΕ «Δ»

 

Στο Εθνικό Κέντρο Έρευνας Φυσικών Επιστημών (ΕΚΕΦΕ) "ΔHMOKΡΙΤΟΣ" σήμερα Τρίτη 20 Οκτωβρίου 2009, πραγματοποιήθηκε επίσκεψη, σε συνεργασία με την Πρεσβεία της Γερμανίας, του Πρόεδρου της Hemholtz Association  καθ. Jurgen Mlynek.
 
Το πρόγραμμα της επίσκεψης περιλάμβανε συνάντηση με τον Πρόεδρο Δρ. Δ. Νιάρχο και το Δ.Σ. του ΕΚΕΦΕ «Δ», o οποίος παρουσίασε τις δραστηριότητες του Κέντρου, καθώς και τις προοπτικές συνεργασίας.

Στην συνέχεια ο καθ. Jurgen Mlynek παρουσίασε στους ερευνητές και στους υπότροφους του κέντρου τις δραστηριότητες της Hemholtz Association  και τις δυνατότητες συνεργασίας, και τέλος επισκέφθηκε τα Ινστιτούτα Πυρηνικής Φυσικής, Επιστήμης Υλικών και Μικροηλεκτρονικής.

Ο Πρόεδρος της Hemholtz Association, επισκεπτόμενος για πρώτη φορά το ΕΚΕΦΕ «Δ»,  χαρακτήρισε θετική την διεύρυνση της διακρατικής συνεργασίας σε τομείς κοινού ενδιαφέροντος και από τα δύο μέρη συμφωνήθηκε η  δρομολόγηση διαδικασίας  δημοσιοποίησης των δραστηριοτήτων του ΕΚΕΦΕ «Δ» σε Ερευνητικά Κέντρα, ΑΕΙ και Βιομηχανία και αντιστρόφως ενημέρωση του προσωπικού του ΕΚΕΦΕ «Δ» για τις ερευνητικές δραστηριότητες και προτεραιότητες της Γερμανίας.

Η Helmholtz Association είναι ο μεγαλύτερος οργανισμός επιστημονικής έρευνας της Γερμανίας (28,000 ερευνητές σε 16 επιστημονικά-τεχνολογικά και βιοϊατρικά ερευνητικά κέντρα).

Περισσότερες πληροφορίες για την Helmholtz Association στο  http://www.helmholtz.de/en/ 
Για το Ε.Κ.Ε.Φ.Ε. «Δημόκριτος»

Το Εθνικό Κέντρο Έρευνας Φυσικών Επιστημών (Ε.Κ.Ε.Φ.Ε.) «Δημόκριτος» είναι το μεγαλύτερο, πολυκλαδικό ερευνητικό κέντρο της χώρας, με σημαντικές ερευνητικές, τεχνολογικές και εκπαιδευτικές δραστηριότητες στους τομείς Υγείας, Βιολογίας & Βιοτεχνολογία, Νέα Υλικά, Μικροηλεκτρονική & Νανοτεχνολογία, Περιβάλλον - Ενέργεια & Βιώσιμη Ανάπτυξη, Πληροφορική & Τηλεπικοινωνίες, Πυρηνική Φυσική & Φυσική Στοιχειωδών Σωματιδίων, Πυρηνική Τεχνολογία & Ακτινοπροστασία, Πολιτιστική Κληρονομιά. Η πολυκλαδικότητα του συντονίζεται από τα οκτώ Ινστιτούτα του: Βιολογίας, Επιστήμης Υλικών, Μικροηλεκτρονικής, Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών, Πυρηνικής Τεχνολογίας και Ακτινοπροστασίας, Πυρηνικής Φυσικής, Φυσικοχημείας, Ραδιοϊσοτόπων και Ραδιοδιαγνωστικών Προϊόντων.

 

Για περισσότερες πληροφορίες:

Ζ. Φλωράτου
Γραφείο Δημοσίων Σχέσεων και Τύπου
Τηλ. 210- 650 3002, email : florzo1@central.demokritos.gr
 
Ημερομηνία Καταχώρησης: 18/2/2010
Εθνικό Κέντρο Έρευνας Φυσικών Επιστημών "ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ"
153 10 - Αγία Παρασκευή Αττικής Τ.Θ 60228 Τηλεφωνικό Κέντρο 210 - 650 3000
Σχεδιασμός-Υλοποίηση Net Media Lab Ε.Κ.Ε.Φ.Ε. "ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ" Αθήνα 2004