Τετάρτη, 23 Μαΐου 2018
Αρχική Σελίδα-Δελτία Τύπου-Συμφωνία συνεργασίας μεταξύ του Ε.Κ.Ε.Φ.Ε «Δ» και του City College του Δημοτικού Πανεπιστημίου της NY, HΠΑ
English Version
 
"Συμφωνία συνεργασίας μεταξύ του Ε.Κ.Ε.Φ.Ε «Δ» και του City College του Δημοτικού Πανεπιστημίου της NY, HΠΑ"
 
ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ & ΤΥΠΟΥ
Δελτίο Τύπου
Αθήνα, 18 Φεβρουαρίου 2010
 

Συμφωνία συνεργασίας μεταξύ του
Ε.Κ.Ε.Φ.Ε «Δ» και του City College
του Δημοτικού Πανεπιστημίου της NY, HΠΑ

 

Ο Πρόεδρος του Ε.Κ.Ε.Φ.Ε «Δ»  Δρ. Δ. Νιάρχος, στα πλαίσια της προσπάθειας εξωτερίκευσης του υψηλού ερευνητικού έργου  που εκτελείται στο ΕΚΕΦΕ «Δ» επισκέφτηκε  το City College του Δημοτικού Πανεπιστημίου της NY, HΠΑ.
 
Η επίσκεψη είχε ως στόχο την υπογραφή συμφωνίας συνεργασίας μεταξύ του ΕΚΕΦΕ «Δ» και του City College του Δημοτικού Πανεπιστημίου της NY, HΠΑ (CUNY) για ανταλλαγή φοιτητών και ερευνητών.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης ο Πρόεδρος, κατόπιν προσκλήσεως του καθ. Daniel Lemons, Dean of Science και του καθ. Jeff Steiner, έδωσε διάλεξη σε ένα κατάμεστο αμφιθέατρο με θέμα «Νέα Υλικά για ενέργεια και κλιματικές αλλαγές».

Επίσης σε συνάντηση που έγινε στο ΝΥU - New York University - ήταν ο επίσημος ομιλητής στο Hellenic Business Νetwork - NY chapter, όπου μετέφερε στους ομογενείς αλλά και στους αμερικανούς προσκεκλημένους το μήνυμα, ότι στην Ελλάδα παράγεται γνώση σε πολύ υψηλό επίπεδο αλλά και υπάρχουν οι προϋποθέσεις για περαιτέρω ανάπτυξη συνεργασιών με Αμερικανικά Πανεπιστήμια και Ερευνητικά Κέντρα αλλά και τις βιομηχανίες.

Επίσης έδωσε συνέντευξη στο γραφείο τύπου της Ελληνικής Αντιπροσωπίας στον ΟΗΕ και απάντησε σε ερωτήματα δημοσιογράφων (δείτε το συννημένο κείμενο).

Ήταν μια ακόμα πετυχημένη προσπάθεια προβολής του έργου κυρίως του Ε.Κ.Ε.Φ.Ε «Δημόκριτος», σε συνέχεια του πετυχημένου οδοιπορικού - Science Road Show - που έγινε τον Μάρτιο του 2008 στην Washington.
 
Για το Ε.Κ.Ε.Φ.Ε. «Δημόκριτος»

Το Εθνικό Κέντρο Έρευνας Φυσικών Επιστημών (Ε.Κ.Ε.Φ.Ε.) «Δημόκριτος» είναι το μεγαλύτερο, πολυκλαδικό ερευνητικό κέντρο της χώρας, με σημαντικές ερευνητικές, τεχνολογικές και εκπαιδευτικές δραστηριότητες στους τομείς Υγείας, Βιολογίας & Βιοτεχνολογία, Νέα Υλικά, Μικροηλεκτρονική & Νανοτεχνολογία, Περιβάλλον - Ενέργεια & Βιώσιμη Ανάπτυξη, Πληροφορική & Τηλεπικοινωνίες, Πυρηνική Φυσική & Φυσική Στοιχειωδών Σωματιδίων, Πυρηνική Τεχνολογία & Ακτινοπροστασία, Πολιτιστική Κληρονομιά. Η πολυκλαδικότητα του συντονίζεται από τα οκτώ Ινστιτούτα του: Βιολογίας, Επιστήμης Υλικών, Μικροηλεκτρονικής, Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών, Πυρηνικής Τεχνολογίας και Ακτινοπροστασίας, Πυρηνικής Φυσικής, Φυσικοχημείας, Ραδιοϊσοτόπων και Ραδιοδιαγνωστικών Προϊόντων.

 

Για περισσότερες πληροφορίες:

Ζ. Φλωράτου
Γραφείο Δημοσίων Σχέσεων και Τύπου
Τηλ. 210- 650 3002, email : florzo1@central.demokritos.gr
 
Ημερομηνία Καταχώρησης: 18/2/2010
Εθνικό Κέντρο Έρευνας Φυσικών Επιστημών "ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ"
153 10 - Αγία Παρασκευή Αττικής Τ.Θ 60228 Τηλεφωνικό Κέντρο 210 - 650 3000
Σχεδιασμός-Υλοποίηση Net Media Lab Ε.Κ.Ε.Φ.Ε. "ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ" Αθήνα 2004