Παρασκευή, 25 Μαΐου 2018
Αρχική Σελίδα-Δελτία Τύπου-Συνάντηση του Δρ. Δ. Νιάρχου, Δ/ντή και Προέδρου του ΕΚΕΦΕ «Δ» με τον Γενικό Γραμματέα της Περιφέρειας της Δυτικής Μακεδονίας κ. Γ. Λεούση
English Version
 
"Συνάντηση του Δρ. Δ. Νιάρχου, Δ/ντή και Προέδρου του ΕΚΕΦΕ «Δ» με τον Γενικό Γραμματέα της Περιφέρειας της Δυτικής Μακεδονίας κ. Γ. Λεούση"
 
ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ & ΤΥΠΟΥ
Δελτίο Τύπου
Αθήνα, 22 Noεμβρίου 2005
 
 
Συνάντηση του Δρ. Δ. Νιάρχου, Δ/ντή και Προέδρου του ΕΚΕΦΕ «Δ» με τον Γενικό Γραμματέα της Περιφέρειας της Δυτικής Μακεδονίας κ. Γ. Λεούση

Την 21η Νοεμβρίου ο Δ/ντης και Πρόεδρος του Δ.Σ. του Ε.Κ.Ε.Φ.Ε. "Δ" Δρ. Δ. Νιάρχος, συναντήθηκε με τον Γενικό Γραμματέα της Περιφέρειας της Δυτικής Μακεδονίας κ. Γ. Λεούση και συζήτησαν θέματα συνεργασίας της Περιφέρειας με το Ε.Κ.Ε.Φ.Ε. "Δ".

Αποφασίστηκε σε πρώτη φάση η ίδρυση παραρτήματος του Ε.Κ.Ε.Φ.Ε. «Δ», το οποίο θα στεγάζεται σε χώρους που παραχωρήθηκαν από την περιφέρεια και την στελέχωση σε πρώτη φάση με γραμματειακή υποστήριξη. Αποφασίστηκε επίσης η σύνταξη μελέτης για τη δημιουργία αναβάθμισης εκπροσώπησης του Ε.Κ.Ε.Φ.Ε. «Δ» στην περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας και η συνεργασία σε θέματα περιβάλλοντος και ενέργειας.


Είναι το πρώτο άνοιγμα του Ε.Κ.Ε.Φ.Ε. «Δ» με επίσημη εκπροσώπηση και ανάπτυξη συνεργασιών με φορείς εκτός Αττικής. Η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας είναι εθνικός ενεργειακός κόμβος-παράγει το 70% της απαιτούμενης ενέργειας - και μελλοντικά μπορεί να καταστεί ενεργειακός και περιβαλλοντολογικός κόμβος της ευρύτερης περιοχής των Δυτικών Βαλκανίων.
 
Για το Ε.Κ.Ε.Φ.Ε. «Δημόκριτος»
Το Εθνικό Κέντρο Έρευνας Φυσικών Επιστημών (Ε.Κ.Ε.Φ.Ε.) «Δημόκριτος» είναι το μεγαλύτερο, πολυκλαδικό ερευνητικό κέντρο της χώρας, με σημαντικές ερευνητικές, τεχνολογικές και εκπαιδευτικές δραστηριότητες στους τομείς Υγείας, Περιβάλλοντος, Ενέργειας, Πληροφορικής, Τηλεπικοινωνιών, Νέων Υλικών και Μικροηλεκτρονικής.Οι δραστηριότητες αυτές υλοποιούνται στα ακόλουθα οκτώ Ινστιτούτα: Βιολογίας, Επιστήμης Υλικών, Μικροηλεκτρονικής, Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών, Πυρηνικής Τεχνολογίας και Ακτινοπροστασίας, Πυρηνικής Φυσικής, Φυσικοχημείας, Ραδιοϊσοτόπων και Ραδιοδιαγνωστικών Προϊόντων, καθώς και τη Διεύθυνση Τεχνολογικών Εφαρμογών.
 
Για περισσότερες πληροφορίες:
Γραφείο Δημοσίων Σχέσεων και Τύπου ΕΚΕΦΕ «Δημόκριτος»
Ζωή Φλωράτου, τηλ. 210- 650 3002
florzo1@central.demokritos.gr
 
Ημερομηνία Καταχώρησης: 29/11/2005
Εθνικό Κέντρο Έρευνας Φυσικών Επιστημών "ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ"
153 10 - Αγία Παρασκευή Αττικής Τ.Θ 60228 Τηλεφωνικό Κέντρο 210 - 650 3000
Σχεδιασμός-Υλοποίηση Net Media Lab Ε.Κ.Ε.Φ.Ε. "ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ" Αθήνα 2004