Τετάρτη, 23 Μαΐου 2018
Αρχική Σελίδα-Δελτία Τύπου-Συμμετοχή του Ε.Κ.Ε.Φ.Ε. "Δημόκριτος" στην COMDEX-Αθήνα '05 (18-20/11/2005)
English Version
 
"Συμμετοχή του Ε.Κ.Ε.Φ.Ε. "Δημόκριτος" στην COMDEX-Αθήνα '05 (18-20/11/2005)"
 
ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ & ΤΥΠΟΥ
Δελτίο Τύπου
Αθήνα, 22 Noεμβρίου 2005
 
 
Συμμετοχή του Ε.Κ.Ε.Φ.Ε. "Δημόκριτος"
στην COMDEX-Αθήνα '05 (18-20/11/2005)

Το Εθνικό Κέντρο Έρευνας Φυσικών Επιστημών (ΕΚΕΦΕ) "Δημόκριτος" πρωτοπόρο στις ψηφιακές τεχνολογίες, συμμετείχε με δικό του περίπτερο στην έκθεση COMDEX '05 που έγινε στην Αθήνα από 18-20 Νοεμβρίου του 2005 στο EXPO CENTER.

Σημειωτέον είναι το γεγονός ότι ήταν το μοναδικό Ερευνητικό Κέντρο που εποπτεύεται από το ΥΠΑΝ που συμμετείχε στην έκθεση παρουσιάζοντας δύο θεματικές περιοχές: Εφαρμογές της πληροφορικής και Νανοτεχνολογίας. Στην πρώτη περιοχή τα εκθέματα είχαν αντικείμενο "Βιομετρικό" σύστημα εισόδου σε προστατευόμενους χώρους (π.χ αθλητικούς), ανάπτυξη τεχνολογίας και σύστημα αναζήτησης και καταχώρησης πληροφορίας από το παγκόσμιο ιστό (www) και παρουσίαση των δραστηριοτήτων της spin-off εταιρείας I-sieve για φιλτράρισμα ακατάλληλης πληροφορίας από τον παγκόσμιο ιστό (www).

Στη δεύτερη ενότητα παρουσιάστηκαν επιτεύγματα σχετικά με νανοεπιστήμες-νανοτεχνολογία σε περιοχές όπως ελεγχόμενες δράσεις φαρμάκων, εγκλωβισμός ρύπων, κατασκευή νανοαισθητήρων και δραστηριότητες της εταιρείας spin-off Βiogenomica που έχουν σχέση με γενετική έρευνα και ανάλυση.


Το περίπτερο του ΕΚΕΦΕ "Δ" επισκέφτηκαν οι υπουργοί YΠΑΝ κ. Δ. Σιούφας και ΥΠΕΠΘ κ. Μ. Γιαννάκου καθώς και πλήθος επισκεπτών από τον επιχειρηματικό και εκπαιδευτικό χώρο. Επίσης ο Δρ. Δ. Νιάρχος Δ/ντης και Πρόεδρος Δ.Σ. και ο Δρ. Σ. Θωμόπουλος συμμετείχαν με εισηγήσεις τους στις ειδικές εκδηλώσεις CEO-Future Watch και e-learning αντίστοιχα.

Η συμμετοχή του ΕΚΕΦΕ "Δ" ανέδειξε το σημαντικό του ρόλο και προσφορά στην ανάπτυξη της έρευνας και της τεχνολογίας στη χώρα. Έγιναν επίσης μια σειρά επαφών με πάρα πολύ θετικές προοπτικές για συνεργασίες με Δημόσιους και Ιδιωτικούς φορείς.

 
Το περίπτερο του ΕΚΕΦΕ "Δ"
Το περίπτερο του ΕΚΕΦΕ "Δ"
   
 
Για το Ε.Κ.Ε.Φ.Ε. «Δημόκριτος»
Το Εθνικό Κέντρο Έρευνας Φυσικών Επιστημών (Ε.Κ.Ε.Φ.Ε.) «Δημόκριτος» είναι το μεγαλύτερο, πολυκλαδικό ερευνητικό κέντρο της χώρας, με σημαντικές ερευνητικές, τεχνολογικές και εκπαιδευτικές δραστηριότητες στους τομείς Υγείας, Περιβάλλοντος, Ενέργειας, Πληροφορικής, Τηλεπικοινωνιών, Νέων Υλικών και Μικροηλεκτρονικής.Οι δραστηριότητες αυτές υλοποιούνται στα ακόλουθα οκτώ Ινστιτούτα: Βιολογίας, Επιστήμης Υλικών, Μικροηλεκτρονικής, Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών, Πυρηνικής Τεχνολογίας και Ακτινοπροστασίας, Πυρηνικής Φυσικής, Φυσικοχημείας, Ραδιοϊσοτόπων και Ραδιοδιαγνωστικών Προϊόντων, καθώς και τη Διεύθυνση Τεχνολογικών Εφαρμογών.
 
Για περισσότερες πληροφορίες:

Π. Μπαλτάς
Γραφείο Διαμεσολάβησης
210 - 6503604, email : liaison@techp.demokritos.gr

Γραφείο Δημοσίων Σχέσεων και Τύπου ΕΚΕΦΕ «Δημόκριτος»
Ζωή Φλωράτου, τηλ. 210- 650 3002
florzo1@central.demokritos.gr
 
Ημερομηνία Καταχώρησης: 29/11/2005
Εθνικό Κέντρο Έρευνας Φυσικών Επιστημών "ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ"
153 10 - Αγία Παρασκευή Αττικής Τ.Θ 60228 Τηλεφωνικό Κέντρο 210 - 650 3000
Σχεδιασμός-Υλοποίηση Net Media Lab Ε.Κ.Ε.Φ.Ε. "ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ" Αθήνα 2004