Παρασκευή, 25 Μαΐου 2018
Αρχική Σελίδα-Δελτία Τύπου-Εκδήλωση με τίτλο "Νανοτεχνολογία : η Επανάσταση στις Επιστήμες"
English Version
 
"Εκδήλωση με τίτλο "Νανοτεχνολογία : η Επανάσταση στις Επιστήμες""
 
ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ & ΤΥΠΟΥ
Δελτίο Τύπου
Αθήνα, 29 Δεκεμβρίου 2005
 
 
Εκδήλωση "Νανοτεχνολογία : η Επανάσταση στις Επιστήμες"
Εορτάζοντας το Έτος του "Ευρωπαίου Ερευνητή"
στο ΕΚΕΦΕ "Δημόκριτος"

Το ΕΚΕΦΕ "Δημόκριτος", γιορτάζοντας το έτος του "Ευρωπαίου Ερευνητή" πραγματοποίησε εκδήλωση με τίτλο : "Νανοτεχνολογία: Η επανάσταση στις Επιστήμες" στις 19/12/2005, ώρα 16:30 - 21:00, στο Κεντρικό Αμφιθέατρο του Κέντρου.

Στην εκδήλωση συμμετείχαν ομιλητές από την ΕΕ, Ελβετία, Πρόεδροι Ερευνητικών Κέντρων της Ελλάδας και άλλοι Ερευνητές από το ΕΚΕΦΕ "Δ", οι οποίοι αναφέρθηκαν στο 7ο ΠΠ της ΕΕ και σε Εφαρμογές των Νανοεπιστημών και Νανοτεχνολογίας σε περιοχές όπως Ιατρική, Βιολογία, Μηχανική καθώς και σε δραστηριότητες στο ΕΚΕΦΕ "Δ". Συντονιστής ήταν ο Δρ. Δ. Νιάρχος Πρόεδρος & Δ/ντης Δ.Σ. του ΕΚΕΦΕ "Δ" και Εθνικός Εκπρόσωπος Νανοτεχνολογίας στην ΕΕ.

Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία του ο Γενικός Γραμματέας Έρευνας και Τεχνολογίας καθηγητής Ιωάννης Τσουκαλάς ο οποίος απεύθυνε χαιρετισμό, η ακαδημαϊκή και επιστημονική κοινότητα της χώρας, Πρεσβευτές και Eπιστημονικοί ακόλουθοι Πρεσβειών στην χώρα μας, εκπρόσωποι του Ιδρύματος Ευγενίδου και άλλων συνεργαζόμενων φορέων του Κέντρου, εταιρείες με συναφείς δραστηριότητες, όπως και το ευρύ κοινό. Επακολούθησε δεξίωση και συζήτηση μέχρι αργά, καθόσον η επιστημονική περιοχή της Νανοτεχνολογίας αποτελεί αντικείμενο έρευνας για πολλές ερευνητικές ομάδες σε ΑΕΙ και ΕΚ.

 
 
Για το Ε.Κ.Ε.Φ.Ε. «Δημόκριτος»
Το Εθνικό Κέντρο Έρευνας Φυσικών Επιστημών (Ε.Κ.Ε.Φ.Ε.) «Δημόκριτος» είναι το μεγαλύτερο, πολυκλαδικό ερευνητικό κέντρο της χώρας, με σημαντικές ερευνητικές, τεχνολογικές και εκπαιδευτικές δραστηριότητες στους τομείς Υγείας, Περιβάλλοντος, Ενέργειας, Πληροφορικής, Τηλεπικοινωνιών, Νέων Υλικών και Μικροηλεκτρονικής.Οι δραστηριότητες αυτές υλοποιούνται στα ακόλουθα οκτώ Ινστιτούτα: Βιολογίας, Επιστήμης Υλικών, Μικροηλεκτρονικής, Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών, Πυρηνικής Τεχνολογίας και Ακτινοπροστασίας, Πυρηνικής Φυσικής, Φυσικοχημείας, Ραδιοϊσοτόπων και Ραδιοδιαγνωστικών Προϊόντων, καθώς και τη Διεύθυνση Τεχνολογικών Εφαρμογών.
 
Για περισσότερες πληροφορίες:

Γραφείο Δημοσίων Σχέσεων και Τύπου ΕΚΕΦΕ «Δημόκριτος»
Ζωή Φλωράτου, τηλ. 210- 650 3002
florzo1@central.demokritos.gr
 
Ημερομηνία Καταχώρησης: 29/12/2005
Εθνικό Κέντρο Έρευνας Φυσικών Επιστημών "ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ"
153 10 - Αγία Παρασκευή Αττικής Τ.Θ 60228 Τηλεφωνικό Κέντρο 210 - 650 3000
Σχεδιασμός-Υλοποίηση Net Media Lab Ε.Κ.Ε.Φ.Ε. "ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ" Αθήνα 2004