Τετάρτη, 23 Μαΐου 2018
Αρχική Σελίδα-Δελτία Τύπου-Επίσκεψη Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής για την Έρευνα & Τεχνολογία Της Βουλής των Ελλήνων στο ΕΚΕΦΕ «Δημόκριτος», Πέμπτη 19 Ιανουαρίου 2006
English Version
 
"Επίσκεψη Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής για την Έρευνα & Τεχνολογία Της Βουλής των Ελλήνων στο ΕΚΕΦΕ «Δημόκριτος», Πέμπτη 19 Ιανουαρίου 2006"
 
ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ & ΤΥΠΟΥ
Δελτίο Τύπου
Αθήνα, 23 Ιανουαρίου 2006
 
Επίσκεψη Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής για την Έρευνα & Τεχνολογία
Της Βουλής των Ελλήνων στο ΕΚΕΦΕ «Δημόκριτος»,
Πέμπτη 19 Ιανουαρίου 2006
 
Το Εθνικό Κέντρο Έρευνας Φυσικών Επιστημών (ΕΚΕΦΕ) "ΔHMOKΡΙΤΟΣ" επισκέφθηκε η Ειδική Μόνιμη Επιτροπή για την Έρευνα & Τεχνολογία της Βουλής των Ελλήνων, την Πέμπτη 19 Ιανουαρίου 2006. Δυστυχώς από τα 30 μέλη κατόρθωσαν να φθάσουν μόνο δύο οι κ. Ν. Γεωργιάδης και η κ. Αριάδνη Μπινοπούλου-Μανούσου.

Το πρόγραμμα της επίσκεψης περιελάμβανε συνάντηση με τον Πρόεδρο και Δ/ντη Δρ. Δ. Νιάρχο και το Διοικητικό Συμβούλιο του ΕΚΕΦΕ "ΔHMOKΡΙΤΟΣ", καθώς και εκπροσώπους των εργαζομένων, ο οποίοι τους ενημέρωσαν για τις δραστηριότητες του Κέντρου αλλά και για τα προβλήματα του Κέντρου και γενικά για την Ε&Τα στην Ελλάδα ενόψει και της εν εξελίξει αλλαγής του Ν1514/85.


Η προγραμματισμένη ξενάγηση στις εγκαταστάσεις του Κέντρου και στα Ινστιτούτα Μικροηλεκτρονικής, Πυρηνικής Τεχνολογίας και Ακτινοπροστασίας, Πυρηνικής Φυσικής και Επιστήμης Υλικών δεν έγινε λόγω ελλείψεως χρόνου, αλλά προγραμματίστηκε για την επόμενη επίσκεψη των μελών της επιτροπής.

Κατόπιν εκδήλωσης προσωπικού ενδιαφέροντος της βουλευτού Κυκλάδων κ. Αριάδνης Μπινοπούλου-Μανούσου έγινε ενημέρωση και επακολούθησε συζήτηση για τις δραστηριότητες της ΔΤΕ-ΕΚΕΦΕ "ΔHMOKΡΙΤΟΣ", με αντικείμενο «την χρήση ολοκληρωμένων συστημάτων για παροχή υψηλής ποιότητας τηλεϊατρικών υπηρεσιών προς απομακρυσμένες περιοχές και πλοία που αναπτύχθηκαν στο ΕΚΕΦΕ "ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ" στα πλαίσια διευρωπαϊκών συνεργασιών». Η συζήτηση επικεντρώθηκε στις δυνατότητες αξιοποίησης των συστημάτων αυτών για κάλυψη αναγκών του πληθυσμού των Κυκλάδων, καθώς και των επιβατών της Ακτοπλοΐας.

 
Για το Ε.Κ.Ε.Φ.Ε. «Δημόκριτος»
Το Εθνικό Κέντρο Έρευνας Φυσικών Επιστημών (Ε.Κ.Ε.Φ.Ε.) «Δημόκριτος» είναι το μεγαλύτερο, πολυκλαδικό ερευνητικό κέντρο της χώρας, με σημαντικές ερευνητικές, τεχνολογικές και εκπαιδευτικές δραστηριότητες στους τομείς Υγείας, Περιβάλλοντος, Ενέργειας, Πληροφορικής, Τηλεπικοινωνιών, Νέων Υλικών και Μικροηλεκτρονικής.Οι δραστηριότητες αυτές υλοποιούνται στα ακόλουθα οκτώ Ινστιτούτα: Βιολογίας, Επιστήμης Υλικών, Μικροηλεκτρονικής, Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών, Πυρηνικής Τεχνολογίας και Ακτινοπροστασίας, Πυρηνικής Φυσικής, Φυσικοχημείας, Ραδιοϊσοτόπων και Ραδιοδιαγνωστικών Προϊόντων, καθώς και τη Διεύθυνση Τεχνολογικών Εφαρμογών.
 
Για περισσότερες πληροφορίες:

Διεύθυνση Τεχνολογικών Εφαρμογών
Τηλ: 210 65 11 020, 210 650 3062

Γραφείο Δημοσίων Σχέσεων και Τύπου ΕΚΕΦΕ «Δημόκριτος»
Ζωή Φλωράτου, τηλ. 210- 650 3002
florzo1@central.demokritos.gr
 
Ημερομηνία Καταχώρησης: 23/1/2006
Εθνικό Κέντρο Έρευνας Φυσικών Επιστημών "ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ"
153 10 - Αγία Παρασκευή Αττικής Τ.Θ 60228 Τηλεφωνικό Κέντρο 210 - 650 3000
Σχεδιασμός-Υλοποίηση Net Media Lab Ε.Κ.Ε.Φ.Ε. "ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ" Αθήνα 2004