Τετάρτη, 23 Μαΐου 2018
Αρχική Σελίδα-Δελτία Τύπου-Επίσκεψη του Πρεσβευτή Mr Jaroslav Chlebo και του Επιστημονικού Ακόλουθου Mr Ivan Manik της Πρεσβείας της Σλοβακίας, Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου 2006
English Version
 
"Επίσκεψη του Πρεσβευτή Mr Jaroslav Chlebo και του Επιστημονικού Ακόλουθου Mr Ivan Manik της Πρεσβείας της Σλοβακίας, Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου 2006"
 
ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ & ΤΥΠΟΥ
Δελτίο Τύπου
Αθήνα, 2 Φεβρουαρίου 2006
 
Επίσκεψη του Πρεσβευτή Mr Jaroslav Chlebo και του Επιστημονικού Ακόλουθου Mr Ivan Manik της Πρεσβείας της Σλοβακίας,
Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου 2006
 
Το Εθνικό Κέντρο Έρευνας Φυσικών Επιστημών (ΕΚΕΦΕ) "ΔHMOKΡΙΤΟΣ" επισκέφθηκε ο Πρεσβευτής Mr Jaroslav Chlebo και ο Επιστημονικός Ακόλουθος Mr Ivan Manik της Πρεσβείας της Σλοβακίας την Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου 2006, στα πλαίσια συγκεκριμένων εργασιών συνεργασίας Ελλάδας-Σλοβακίας.

Το πρόγραμμα της επίσκεψης περιελάμβανε συνάντηση με τον Πρόεδρο και Δ/ντη Δρ. Δ. Νιάρχο, τον Δρ. Κ .Παλαιό Αντιπρόεδρο, και τους Διευθυντές των Ινστιτούτων Πυρηνικής Φυσικής, Επιστήμης Υλικών και Ραδιοϊσοτόπων & Ραδιοδιαγνωστικών Προϊόντων του ΕΚΕΦΕ «Δ», οι οποίοι τους ενημέρωσαν για τις δραστηριότητες του Κέντρου και στην συνέχεια ακολούθησε ξενάγηση στα παραπάνω Ινστιτούτα.


Τέλος, με το πέρας της συνάντησης με τον Πρόεδρο του Κέντρου, ο Πρέσβης και ο Επιστημονικός Ακόλουθος της Πρεσβείας της Σλοβακίας χαρακτήρισαν θετική την διεύρυνση της διακρατικής συνεργασίας σε τομείς κοινού ενδιαφέροντος, και από τα δύο μέρη συμφωνήθηκε η δρομολόγηση διαδικασίας δημοσιοποίησης των δραστηριοτήτων του ΕΚΕΦΕ «Δ» σε Ερευνητικά Κέντρα , ΑΕΙ και Βιομηχανία και αντιστρόφως ενημέρωση του προσωπικού του ΕΚΕΦΕ «Δ» για τις ερευνητικές δραστηριότητες και προτεραιότητες της Σλοβακίας.

 
Για το Ε.Κ.Ε.Φ.Ε. «Δημόκριτος»
Το Εθνικό Κέντρο Έρευνας Φυσικών Επιστημών (Ε.Κ.Ε.Φ.Ε.) «Δημόκριτος» είναι το μεγαλύτερο, πολυκλαδικό ερευνητικό κέντρο της χώρας, με σημαντικές ερευνητικές, τεχνολογικές και εκπαιδευτικές δραστηριότητες στους τομείς Υγείας, Περιβάλλοντος, Ενέργειας, Πληροφορικής, Τηλεπικοινωνιών, Νέων Υλικών και Μικροηλεκτρονικής.Οι δραστηριότητες αυτές υλοποιούνται στα ακόλουθα οκτώ Ινστιτούτα: Βιολογίας, Επιστήμης Υλικών, Μικροηλεκτρονικής, Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών, Πυρηνικής Τεχνολογίας και Ακτινοπροστασίας, Πυρηνικής Φυσικής, Φυσικοχημείας, Ραδιοϊσοτόπων και Ραδιοδιαγνωστικών Προϊόντων, καθώς και τη Διεύθυνση Τεχνολογικών Εφαρμογών.
 
Για περισσότερες πληροφορίες:

Γραφείο Δημοσίων Σχέσεων και Τύπου ΕΚΕΦΕ «Δημόκριτος»
Ζωή Φλωράτου, τηλ. 210- 650 3002
florzo1@central.demokritos.gr
 
Ημερομηνία Καταχώρησης: 2/2/2006
Εθνικό Κέντρο Έρευνας Φυσικών Επιστημών "ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ"
153 10 - Αγία Παρασκευή Αττικής Τ.Θ 60228 Τηλεφωνικό Κέντρο 210 - 650 3000
Σχεδιασμός-Υλοποίηση Net Media Lab Ε.Κ.Ε.Φ.Ε. "ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ" Αθήνα 2004