Τετάρτη, 23 Μαΐου 2018
Αρχική Σελίδα-Δελτία Τύπου-Eπίσκεψη του Πρεσβευτή των ΗΠΑ κ. Charles P. Ries στο ΕΚΕΦΕ «Δημόκριτος»
English Version
 
"Eπίσκεψη του Πρεσβευτή των ΗΠΑ κ. Charles P. Ries στο ΕΚΕΦΕ «Δημόκριτος»"
 
ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ & ΤΥΠΟΥ
Δελτίο Τύπου
Αθήνα, 28 Μαρτίου 2006
 
Eπίσκεψη του Πρεσβευτή των ΗΠΑ κ. Charles P. Ries στο ΕΚΕΦΕ «Δημόκριτος»
 
Στις 27 Μαρτίου 2006 επισκέφθηκε τις εγκαταστάσεις του Εθνικού Κέντρου Έρευνας Φυσικών Επιστημών «ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ» ο Πρεσβευτής των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής κ. Charles P. Ries συνοδευόμενος από στελέχη της Πρεσβείας.

Τον Πρεσβευτή υποδέχτηκε ο Πρόεδρος του ΕΚΕΦΕ «Δ» Δρ. Δ. Νιάρχος, ο οποίος τον ενημέρωσε για τις δραστηριότητες που αφορούν τις επιστημονικές και τεχνολογικές επιτυχίες στα πενήντα περίπου χρόνια λειτουργίας του κέντρου.

Ακολούθως ο Πρεβευτής κ. Charles P. Ries συνοδευόμενος από τον Πρόεδρο Δρ. Δ. Νιάρχο επισκεύτηκε επιλεγμένες εγκαταστάσεις του κέντρου, όπως τον επιταχυντή TANDEM στο Ινστιτούτο Πυρηνικής Φυσικής και το μοναδικό στην Ελλάδα Εργαστήριο Μικροηλεκτρονικής για επεξεργασία πυριτίου (Si) στο Ινστιτούτο Μικροηλεκτρονικής του κέντρου.

Μετά το πέρας της επίσκεψης έγιναν δηλώσεις σε εκπροσώπους τύπου από τον Πρεσβευτή κ. Charles P. Ries και τον Πρόεδρο του ΕΚΕΦΕ «Δ» Δρ. Δ. Νιάρχο, στις οποίες εκφράστηκε η αμοιβαία θέληση για παραπέρα ενίσχυση της υπάρχουσας συνεργασίας μεταξύ των δύο πλευρών σε θέματα επιστημονικού, τεχνολογικού και οικονομικού ενδιαφέροντος.
 
Για το Ε.Κ.Ε.Φ.Ε. «Δημόκριτος»
Το Εθνικό Κέντρο Έρευνας Φυσικών Επιστημών (Ε.Κ.Ε.Φ.Ε.) «Δημόκριτος» είναι το μεγαλύτερο, πολυκλαδικό ερευνητικό κέντρο της χώρας, με σημαντικές ερευνητικές, τεχνολογικές και εκπαιδευτικές δραστηριότητες στους τομείς Υγείας, Περιβάλλοντος, Ενέργειας, Πληροφορικής, Τηλεπικοινωνιών, Νέων Υλικών και Μικροηλεκτρονικής.Οι δραστηριότητες αυτές υλοποιούνται στα ακόλουθα οκτώ Ινστιτούτα: Βιολογίας, Επιστήμης Υλικών, Μικροηλεκτρονικής, Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών, Πυρηνικής Τεχνολογίας και Ακτινοπροστασίας, Πυρηνικής Φυσικής, Φυσικοχημείας, Ραδιοϊσοτόπων και Ραδιοδιαγνωστικών Προϊόντων, καθώς και τη Διεύθυνση Τεχνολογικών Εφαρμογών.
 
Για περισσότερες πληροφορίες:

Γραφείο Δημοσίων Σχέσεων και Τύπου ΕΚΕΦΕ «Δημόκριτος»
Ζωή Φλωράτου, τηλ. 210- 650 3002
florzo1@central.demokritos.gr
 
Ημερομηνία Καταχώρησης: 28/3/2006
Εθνικό Κέντρο Έρευνας Φυσικών Επιστημών "ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ"
153 10 - Αγία Παρασκευή Αττικής Τ.Θ 60228 Τηλεφωνικό Κέντρο 210 - 650 3000
Σχεδιασμός-Υλοποίηση Net Media Lab Ε.Κ.Ε.Φ.Ε. "ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ" Αθήνα 2004