Παρασκευή, 25 Μαΐου 2018
Αρχική Σελίδα-Δελτία Τύπου-Διάλεξη του Καθηγητή και Ακαδημαϊκού Σταμάτη Κριμιζή Στο ΕΚΕΦΕ «Δημόκριτος»
English Version
 
"Διάλεξη του Καθηγητή και Ακαδημαϊκού Σταμάτη Κριμιζή Στο ΕΚΕΦΕ «Δημόκριτος»"
 
ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ & ΤΥΠΟΥ
Δελτίο Τύπου
Αθήνα, 24 Μαρτίου 2006
 
Διάλεξη του Καθηγητή και Ακαδημαϊκού Σταμάτη Κριμιζή Στο ΕΚΕΦΕ «Δημόκριτος»
29 Μαρτίου 2006
 
Το ΕΚΕΦΕ «Δημόκριτος» διοργανώνει μια σειρά διακεκριμένων ομιλιών με τίτλο «Επιστήμη-Γνώση-Κοινωνία» με στόχο την ενημέρωση της ευρύτερης επιστημονικής κοινότητας σε θέματα αιχμής και γενικότερου επιστημονικού ενδιαφέροντος.

Στις 29 Μαρτίου 2006 θα πραγματοποιηθεί η πρώτη ομιλία με προσκεκλημένο ομιλητή, το διακεκριμένο επιστήμονα Καθηγητή και Ακαδημαϊκό κ. Σταμάτη Κριμιζή με τίτλο « Η αποστολή του Αιώνα: Τα διαστημόπλοια Voyager στα όρια του Ηλιακού Συστήματος», στις 19:00 στο κεντρικό Αμφιθέατρο του ΕΚΕΦΕ «Δ».

Ο καθ. Σ. Κριμιζής, είναι επικεφαλής ερευνητής σε ένα από τα τέσσερα λειτουργούντα πειράματα των αποστολών Voyager 1 και 2, που εκτοξεύτηκαν στο τέλος της δεκαετίας του 1970, για την εξερεύνηση των πλανητών Δία και Κρόνου. Εχει τεράστια διεθνή αναγνώριση για τη συνεισφορά του στην επιστήμη και η χώρα μας τον έχει πολλαπλώς τιμήσει και τον έχει εκλέξει μέλος της Ακαδημίας Αθηνών.
 
Για το Ε.Κ.Ε.Φ.Ε. «Δημόκριτος»
Το Εθνικό Κέντρο Έρευνας Φυσικών Επιστημών (Ε.Κ.Ε.Φ.Ε.) «Δημόκριτος» είναι το μεγαλύτερο, πολυκλαδικό ερευνητικό κέντρο της χώρας, με σημαντικές ερευνητικές, τεχνολογικές και εκπαιδευτικές δραστηριότητες στους τομείς Υγείας, Περιβάλλοντος, Ενέργειας, Πληροφορικής, Τηλεπικοινωνιών, Νέων Υλικών και Μικροηλεκτρονικής.Οι δραστηριότητες αυτές υλοποιούνται στα ακόλουθα οκτώ Ινστιτούτα: Βιολογίας, Επιστήμης Υλικών, Μικροηλεκτρονικής, Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών, Πυρηνικής Τεχνολογίας και Ακτινοπροστασίας, Πυρηνικής Φυσικής, Φυσικοχημείας, Ραδιοϊσοτόπων και Ραδιοδιαγνωστικών Προϊόντων, καθώς και τη Διεύθυνση Τεχνολογικών Εφαρμογών.
 
Για περισσότερες πληροφορίες:

Γραφείο Δημοσίων Σχέσεων και Τύπου ΕΚΕΦΕ «Δημόκριτος»
Ζωή Φλωράτου, τηλ. 210- 650 3002
florzo1@central.demokritos.gr
 
Ημερομηνία Καταχώρησης: 25/3/2006
Εθνικό Κέντρο Έρευνας Φυσικών Επιστημών "ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ"
153 10 - Αγία Παρασκευή Αττικής Τ.Θ 60228 Τηλεφωνικό Κέντρο 210 - 650 3000
Σχεδιασμός-Υλοποίηση Net Media Lab Ε.Κ.Ε.Φ.Ε. "ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ" Αθήνα 2004