Τετάρτη, 23 Μαΐου 2018
Αρχική Σελίδα-Δελτία Τύπου-Διάλεξη του Καθηγητή Jean - Marie Lehn
English Version
 
"Διάλεξη του Καθηγητή Jean - Marie Lehn"
 
ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ & ΤΥΠΟΥ
Δελτίο Τύπου
Αθήνα, 18 Μαϊου 2006
 
Διάλεξη του Καθηγητή Jean - Marie Lehn,
Βραβείο Νόμπελ Χημείας 1987
Στο ΕΚΕΦΕ «Δημόκριτος»
2 Mαϊου 2006
 
Το ΕΚΕΦΕ «Δημόκριτος» στα πλαίσια της σειράς των διακεκριμένων ομιλιών «Επιστήμη-Γνώση-Κοινωνία» με στόχο την ενημέρωση της ευρύτερης επιστημονικής κοινότητας σε θέματα αιχμής και γενικότερου επιστημονικού ενδιαφέροντος, διοργάνωσε τη δεύτερη διάλεξη την Τρίτη 2 Μαϊου 2006, στο κεντρικό Αμφιθέατρο του Κέντρου και ώρα 11:00 π.μ.

Oμιλητής ήταν ο Καθηγητής Jean-Marie Lehn, Βραβείο Nobel Χημείας 1987 από το Πανεπιστήμιο Louis Pasteur του Στασβούργου, με θέμα «Από την Υπερμοριακή Χημεία στην Δομικώς Δυναμική Χημεία». Παρουσίασε μία νέα χημεία δηλαδή την «Δομική Δυναμική Χημεία» η οποία ενοποιεί την Μοριακή και Υπερμοριακή Χημεία με κοινό γνώρισμα αμφοτέρων τον δυναμικό χαρακτήρα..


Ο καθηγητής Jean-Marie Lehn γεννήθηκε στο Rosenheim, στην Γαλλία το 1939. Το 1970 εκλέχθηκε καθηγητής Χημείας στο Πανεπιστήμιο Louis Pasteur του Στρασβούργου και από το 1979 είναι καθηγητής στο Κολλέγιο της Γαλλίας στο Παρίσι. H μακροχρόνια και πολυσχιδής δράση του τιμήθηκε με το Βραβείο Νόμπελ Χημείας το 1987. Από την αρχή της ερευνητικής του ενασχόλησης έχει αρκετές αναγνωρίσεις και επιβραβεύσεις διεθνώς (περισσότερες πληροφορίες στη διεύθυνση http://nobelprize.org/chemistry/laureates/1987/lehn-autobio.html).
(σύντομο βιογραφικό)


Στην διάλεξη παρευρέθηκαν ο Πρέσβης Mr Bruno Delaye της Γαλλικής Πρεσβείας, ο Επιστημονικός Ακόλουθος τους Mr A. Michel, η ακαδημαϊκή και επιστημονική κοινότητα της χώρας. Επακολούθησε δεξίωση και συζήτηση επί θεμάτων που είχαν σχέση με τη διάλεξη αλλά και επί γενικότερων επιστημονικών κυρίως θεμάτων.
 
Φωτογραφικό Υλικό
 
 
Για το Ε.Κ.Ε.Φ.Ε. «Δημόκριτος»
Το Εθνικό Κέντρο Έρευνας Φυσικών Επιστημών (Ε.Κ.Ε.Φ.Ε.) «Δημόκριτος» είναι το μεγαλύτερο, πολυκλαδικό ερευνητικό κέντρο της χώρας, με σημαντικές ερευνητικές, τεχνολογικές και εκπαιδευτικές δραστηριότητες στους τομείς Υγείας, Περιβάλλοντος, Ενέργειας, Πληροφορικής, Τηλεπικοινωνιών, Νέων Υλικών και Μικροηλεκτρονικής.Οι δραστηριότητες αυτές υλοποιούνται στα ακόλουθα οκτώ Ινστιτούτα: Βιολογίας, Επιστήμης Υλικών, Μικροηλεκτρονικής, Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών, Πυρηνικής Τεχνολογίας και Ακτινοπροστασίας, Πυρηνικής Φυσικής, Φυσικοχημείας, Ραδιοϊσοτόπων και Ραδιοδιαγνωστικών Προϊόντων, καθώς και τη Διεύθυνση Τεχνολογικών Εφαρμογών.
 
Για περισσότερες πληροφορίες:

Γραφείο Δημοσίων Σχέσεων και Τύπου ΕΚΕΦΕ «Δημόκριτος»
Ζωή Φλωράτου, τηλ. 210- 650 3002
florzo1@central.demokritos.gr
 
Ημερομηνία Καταχώρησης: 18/5/2006
Εθνικό Κέντρο Έρευνας Φυσικών Επιστημών "ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ"
153 10 - Αγία Παρασκευή Αττικής Τ.Θ 60228 Τηλεφωνικό Κέντρο 210 - 650 3000
Σχεδιασμός-Υλοποίηση Net Media Lab Ε.Κ.Ε.Φ.Ε. "ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ" Αθήνα 2004