Τετάρτη, 23 Μαΐου 2018
Αρχική Σελίδα-Δελτία Τύπου-Eγκαίνια παραρτήματος του Ε.Κ.Ε.Φ.Ε. «Δ» 16/6/06 στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας
English Version
 
"Eγκαίνια παραρτήματος του Ε.Κ.Ε.Φ.Ε. «Δ» 16/6/06 στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας"
 
ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ & ΤΥΠΟΥ
Δελτίο Τύπου
Αθήνα, 9 Ιουνίου 2006
 
Eγκαίνια παραρτήματος του Ε.Κ.Ε.Φ.Ε. «Δ»
16/6/06
στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας
Έκθεση δραστηριοτήτων του Κέντρου
Κοζάνη, 15-17/6/2006
 
Τα εγκαίνια της ίδρυσης του παραρτήματος του ΕΚΕΦΕ «Δ» στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας τελέστηκαν από τον Υπουργό Εσωτερικών, Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης, κ. Π. Παυλόπουλο, στις 16/6/06 και ώρα 12:00 μμ., στην Κοζάνη, στο κτίριο της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας.

Το παράρτημα στεγάζεται σε χώρους που παραχωρήθηκαν προσωρινά από την περιφέρεια και θα στελεχωθεί σε πρώτη φάση με γραμματειακή υποστήριξη. Αποφασίστηκε επίσης η σύνταξη μελέτης για τη δημιουργία αναβάθμισης εκπροσώπησης του Ε.Κ.Ε.Φ.Ε. «Δ» στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας και η συνεργασία σε θέματα περιβάλλοντος και ενέργειας.

Είναι το πρώτο άνοιγμα του Ε.Κ.Ε.Φ.Ε. «Δ» με επίσημη εκπροσώπηση και ανάπτυξη συνεργασιών με φορείς εκτός Αττικής. Η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας είναι εθνικός ενεργειακός κόμβος - παράγει το 70% της απαιτούμενης ενέργειας - και μελλοντικά μπορεί να καταστεί ενεργειακός και συγκοινωνιακός κόμβος της ευρύτερης περιοχής των Δυτικών Βαλκανίων, και έχει μέσα στους στόχους της την αναγωγή της σε περιφέρεια έρευνας, τεχνολογίας και καινοτομίας.

Στο πλαίσιο της έναρξης του παραρτήματος του Ε.Κ.Ε.Φ.Ε. «Δ», διοργανώθηκε έκθεση δραστηριοτήτων του κέντρου στην Κοζάνη, 15-17/6/06, η οποία έλαβε χώρα στο ισόγειο του κτιρίου της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας.
 
Για το Ε.Κ.Ε.Φ.Ε. «Δημόκριτος»
Το Εθνικό Κέντρο Έρευνας Φυσικών Επιστημών (Ε.Κ.Ε.Φ.Ε.) «Δημόκριτος» είναι το μεγαλύτερο, πολυκλαδικό ερευνητικό κέντρο της χώρας, με σημαντικές ερευνητικές, τεχνολογικές και εκπαιδευτικές δραστηριότητες στους τομείς Υγείας, Περιβάλλοντος, Ενέργειας, Πληροφορικής, Τηλεπικοινωνιών, Νέων Υλικών και Μικροηλεκτρονικής.Οι δραστηριότητες αυτές υλοποιούνται στα ακόλουθα οκτώ Ινστιτούτα: Βιολογίας, Επιστήμης Υλικών, Μικροηλεκτρονικής, Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών, Πυρηνικής Τεχνολογίας και Ακτινοπροστασίας, Πυρηνικής Φυσικής, Φυσικοχημείας, Ραδιοϊσοτόπων και Ραδιοδιαγνωστικών Προϊόντων, καθώς και τη Διεύθυνση Τεχνολογικών Εφαρμογών.
 
Για περισσότερες πληροφορίες:

Γραφείο Δημοσίων Σχέσεων και Τύπου ΕΚΕΦΕ «Δημόκριτος»
Ζωή Φλωράτου, τηλ. 210- 650 3002
florzo1@central.demokritos.gr
 
Ημερομηνία Καταχώρησης: 9/6/2006
Εθνικό Κέντρο Έρευνας Φυσικών Επιστημών "ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ"
153 10 - Αγία Παρασκευή Αττικής Τ.Θ 60228 Τηλεφωνικό Κέντρο 210 - 650 3000
Σχεδιασμός-Υλοποίηση Net Media Lab Ε.Κ.Ε.Φ.Ε. "ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ" Αθήνα 2004