Τετάρτη, 23 Μαΐου 2018
Αρχική Σελίδα-Δελτία Τύπου-Συνάντηση του Ευρωπαϊκού Προγράμματος ΕxtreMat στο ΕΚΕΦΕ «Δημόκριτος», 15-18 Μαϊου 2006
English Version
 
"Συνάντηση του Ευρωπαϊκού Προγράμματος ΕxtreMat στο ΕΚΕΦΕ «Δημόκριτος», 15-18 Μαϊου 2006"
 
ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ & ΤΥΠΟΥ
Δελτίο Τύπου
Αθήνα, 9 Mαϊου 2006
 
Συνάντηση του Ευρωπαϊκού Προγράμματος ΕxtreMat στο ΕΚΕΦΕ «Δημόκριτος», 15-18 Μαϊου 2006
 
 
Το χρονικό διάστημα 15 έως 18 Μαϊου 2006 εβδομήντα κορυφαίοι Ευρωπαίοι επιστήμονες από τριάντα οκτώ Πανεπιστήμια, Ερευνητικά Ινστιτούτα και τη Βιομηχανία συναντήθηκαν στο ΕΚΕΦΕ «Δημόκριτος» για να συζητήσουν την πρόοδο του Ολοκληρωμένου Ευρωπαϊκού Προγράμματος ExtreMat "New Materials for extreme environments". Στο πρόγραμμα αυτό συμμετέχουν ερευνητικές ομάδες του ΕΚΕΦΕ «Δ» συμβάλλοντας στην ανάπτυξη νέων υλικών που έχουν εφαρμογές στην αεροναυπηγική και σε προηγμένα ενεργειακά συστήματα.

Το Πρόγραμμα ExtreMat στοχεύει στην ανάπτυξη νέων πολυ-λειτουργικών υλικών τα οποία δεν είναι εφικτό να παρασκευαστούν με τις υπάρχουσες συμβατικές μεθόδους. Το πρόγραμμα αυτό βασιζόμενο σε μια ολοκληρωμένη προσέγγιση θα διευρύνει σημαντικά τα σημερινά όρια της Τεχνολογίας Υλικών και νέα υλικά και συστήματα αυτών θα αναπτυχθούν για απαιτητικές και νέες εφαρμογές σε ακραίες συνθήκες λειτουργίας. Οι εφαρμογές των υλικών εστιάζονται στα πεδία της αεροναυπηγικής, των προηγμένων ενεργειακών συστημάτων, των ηλεκτρονικών ισχύος και σε συστήματα μεταφορών.
 
Για το Ε.Κ.Ε.Φ.Ε. «Δημόκριτος»
Το Εθνικό Κέντρο Έρευνας Φυσικών Επιστημών (Ε.Κ.Ε.Φ.Ε.) «Δημόκριτος» είναι το μεγαλύτερο, πολυκλαδικό ερευνητικό κέντρο της χώρας, με σημαντικές ερευνητικές, τεχνολογικές και εκπαιδευτικές δραστηριότητες στους τομείς Υγείας, Περιβάλλοντος, Ενέργειας, Πληροφορικής, Τηλεπικοινωνιών, Νέων Υλικών και Μικροηλεκτρονικής.Οι δραστηριότητες αυτές υλοποιούνται στα ακόλουθα οκτώ Ινστιτούτα: Βιολογίας, Επιστήμης Υλικών, Μικροηλεκτρονικής, Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών, Πυρηνικής Τεχνολογίας και Ακτινοπροστασίας, Πυρηνικής Φυσικής, Φυσικοχημείας, Ραδιοϊσοτόπων και Ραδιοδιαγνωστικών Προϊόντων, καθώς και τη Διεύθυνση Τεχνολογικών Εφαρμογών.
 
Για περισσότερες πληροφορίες:

Γραφείο Δημοσίων Σχέσεων και Τύπου ΕΚΕΦΕ «Δημόκριτος»
Ζωή Φλωράτου, τηλ. 210- 650 3002
florzo1@central.demokritos.gr
 
Ημερομηνία Καταχώρησης: 14/6/2006
Εθνικό Κέντρο Έρευνας Φυσικών Επιστημών "ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ"
153 10 - Αγία Παρασκευή Αττικής Τ.Θ 60228 Τηλεφωνικό Κέντρο 210 - 650 3000
Σχεδιασμός-Υλοποίηση Net Media Lab Ε.Κ.Ε.Φ.Ε. "ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ" Αθήνα 2004