Παρασκευή, 25 Μαΐου 2018
Αρχική Σελίδα-Δελτία Τύπου-Θερινό Σχολείο 2006 Ομιλίες ΕΚΕΦΕ «Δημόκριτος» Πέμπτη 13/7/06
English Version
 
"Θερινό Σχολείο 2006 Ομιλίες ΕΚΕΦΕ «Δημόκριτος» Πέμπτη 13/7/06"
 
ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ & ΤΥΠΟΥ
Δελτίο Τύπου
Αθήνα, 14 Ιουλίου 2006
 
Θερινό Σχολείο 2006
Ομιλίες
ΕΚΕΦΕ «Δημόκριτος»
Πέμπτη 13/7/06

 
Κατά την τέταρτη μέρα του Θερινού Σχολείου, η εναρκτήρια ομιλία πραγματοποιήθηκε από τον Καθ. Δ. Κυριακίδη, Δ/ντή και Πρόεδρο του Δ.Σ του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών, με θέμα "Προέλευση της ζωής: Θεωρίες και Πειραματικές προσεγγίσεις". Κατά την ομιλία του, ο κος Κυριακίδης παρουσίασε στο ακροατήριο τις σύγχρονες αντιλήψεις για την προέλευση της ζωής, μέσα από ένα μαγευτικό ταξίδι, που ξεκίνησε πριν από περίπου δεκατρία δισεκατομύρια χρόνια, με την Μεγάλη Έκρηξη και τη δημιουργία του σύμπαντος, συνεχίστηκε με την μετάβαση από την ανόργανη στην οργανική ύλη και το σχηματισμό του πρώτου κυττάρου (ο πρώτος πρόγονος), για να καταλήξει στη σημερινή ποικιλομορφία και στον άνθρωπο.

Στη συνέχεια ακολούθησε η ομιλία της Δρ. Α. Νασιοπούλου, Δ/ντριας του Ινστ. Μικροηλεκτρονικής του ΕΚΕΦΕ "Δ" με θέμα "Από την Μικρο- στην Νανοηλεκτρονική/Νανοτεχνολογία: Αναδυόμενες δυνατότητες από τον χειρισμό του απείρως μικρού". Η κα. Νασιοπούλου αναφέρθηκε στις προοπτικές που εμφανίζονται καθώς μπαίνουμε στο θαυμαστό κόσμο της Νανοτεχνολογίας, για τις εφαρμογές της, αλλά και για τις δραστηριότητες του Ινστ. Μικροηλεκτρονικής του "Δ".

Η τρίτη και τελευταία ομιλία του Γενικού κύκλου δόθηκε από το Δρ. Χ. Βασιλάκο, Εκπρόσωπο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου - ΜΕΑ Βρυξελλών. Ο κος Βασιλάκος αναφέρθηκε στις "Νέες Ευρωπαϊκές Προοπτικές για την Έρευνα και την Τεχνολογική Ανάπτυξη - 7ο Πρόγραμμα Πλαίσιο" και παρουσίασε αναλυτικά τους στόχους του προγράμματος, τις θεματικές περιοχές που θα χρηματοδοτηθούν, αλλά και τα εργαλεία που θα χρησιμοποιηθούν.
 
Για το Ε.Κ.Ε.Φ.Ε. «Δημόκριτος»
Το Εθνικό Κέντρο Έρευνας Φυσικών Επιστημών (Ε.Κ.Ε.Φ.Ε.) «Δημόκριτος» είναι το μεγαλύτερο, πολυκλαδικό ερευνητικό κέντρο της χώρας, με σημαντικές ερευνητικές, τεχνολογικές και εκπαιδευτικές δραστηριότητες στους τομείς Υγείας, Περιβάλλοντος, Ενέργειας, Πληροφορικής, Τηλεπικοινωνιών, Νέων Υλικών και Μικροηλεκτρονικής.Οι δραστηριότητες αυτές υλοποιούνται στα ακόλουθα οκτώ Ινστιτούτα: Βιολογίας, Επιστήμης Υλικών, Μικροηλεκτρονικής, Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών, Πυρηνικής Τεχνολογίας και Ακτινοπροστασίας, Πυρηνικής Φυσικής, Φυσικοχημείας, Ραδιοϊσοτόπων και Ραδιοδιαγνωστικών Προϊόντων, καθώς και τη Διεύθυνση Τεχνολογικών Εφαρμογών.
 
Για περισσότερες πληροφορίες:

Γραφείο Δημοσίων Σχέσεων και Τύπου ΕΚΕΦΕ «Δημόκριτος»
Ζωή Φλωράτου, τηλ. 210- 650 3002
florzo1@central.demokritos.gr
 
Ημερομηνία Καταχώρησης: 14/7/2006
Εθνικό Κέντρο Έρευνας Φυσικών Επιστημών "ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ"
153 10 - Αγία Παρασκευή Αττικής Τ.Θ 60228 Τηλεφωνικό Κέντρο 210 - 650 3000
Σχεδιασμός-Υλοποίηση Net Media Lab Ε.Κ.Ε.Φ.Ε. "ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ" Αθήνα 2004