Τετάρτη, 23 Μαΐου 2018
Αρχική Σελίδα-Δελτία Τύπου-Θερινό Σχολείο 2006 ΕΚΕΦΕ «Δημόκριτος» 10-21/7/06
English Version
 
"Θερινό Σχολείο 2006 ΕΚΕΦΕ «Δημόκριτος» 10-21/7/06"
 
ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ & ΤΥΠΟΥ
Δελτίο Τύπου
Αθήνα, 28 Ιουλίου 2006
 
Θερινό Σχολείο 2006
ΕΚΕΦΕ «Δημόκριτος»
10-21/7/06

 
Το Εθνικό Κέντρο Έρευνας Φυσικών Επιστημών (ΕΚΕΦΕ) "Δημόκριτος", συνεχίζοντας μία παράδοση 36 χρόνων στην υπηρεσία της μεταπτυχιακής εκπαίδευσης, διοργάνωσε με επιτυχία Θερινό Σχολείο προσανατολισμού και ενημέρωσης, από 10-21 Ιουλίου 2006. Το Θερινό Σχολείο παρακολούθησαν περισσότεροι από διακόσιοι φοιτητές και πτυχιούχοι ΑΕΙ/ΤΕΙ, οι οποίοι ενημερώθηκαν για τις τελευταίες εξελίξεις στο χώρο της έρευνας, τις δυνατότητες για μεταπτυχιακή έρευνα στο "Δημόκριτο" καθώς και τις προοπτικές απασχόλησης και ερευνητικής σταδιοδρομίας.

Ο θεσμός του Θερινού Σχολείου αποτελεί μία από τις εκπαιδευτικές δραστηριότητες που πλαισιώνουν τον κύριο κορμό των δραστηριοτήτων του ΕΚΕΦΕ "Δημόκριτος", οι οποίες είναι η παραγωγή νέας γνώσης, η διεύρυνση της ερευνητικής προσπάθειας στην Ελλάδα και η αντιμετώπιση πολύπλοκων προβλημάτων που απαιτούν τεχνογνωσία υψηλής εξειδίκευσης.

Από το 1970 μέχρι σήμερα πάνω από 2000 φοιτητές από όλα τα εκπαιδευτικά ιδρύματα της χώρας έχουν παρακολουθήσει το Θερινό Σχολείο και πάρα πολλοί από αυτούς βρήκαν σε μία ή περισσότερες από τις 100 διαλέξεις που παρουσιάζονται κάθε χρόνο την έμπνευση και τις απαραίτητες πληροφορίες για την επιλογή ερευνητικής σταδιοδρομίας. Οι διαλέξεις του Θερινού Σχολείου πραγματοποιήθηκαν σε ένα Γενικό Κύκλο και τρεις παράλληλους Ειδικούς Κύκλους και στόχευαν στην ενημέρωση των συμμετεχόντων στις παρακάτω θεματικές περιοχές: Βασική Έρευνα στις Φυσικές Επιστήμες

- Προηγμένα Υλικά και Νανοτεχνολογία
- Επιστήμες Ζωής και Βιοτεχνολογία
- Περιβάλλον - Ενέργεια - Ασφάλεια
- Πληροφορική - Τηλεπικοινωνίες - Μικροηλεκτρονική
- Πολιτιστική Κληρονομιά

Οι διαλέξεις του Θερινού Σχολείου πραγματοποιήθηκαν από διακεκριμένους επιστήμονες από Ερευνητικά Κέντρα ή Πανεπιστήμια της Ελλάδας ή του εξωτερικού (ΗΠΑ, Μ. Βρετανία, Γαλλία) και μέλη της επιστημονικής κοινότητας του ΕΚΕΦΕ "Δ".

Κατά την τελευταία ημέρα του Θερινού Σχολείου διοργανώθηκε ημερίδα με θέμα "Μεταφορά Τεχνολογίας, Επιχειρηματικότητα και Εμπορική Αξιοποίηση των Αποτελεσμάτων της Έρευνας" με την συμμετοχή τεσσάρων εταιριών, δύο από τις οποίες έχουν προκύψει από την αξιοποίηση έρευνας που πραγματοποιήθηκε στο ΕΚΕΦΕ "Δημόκριτος". Στην ημερίδα αναφέρθηκαν οι προοπτικές για την αξιοποίηση της έρευνας στο ελληνικό και στο διεθνή χώρο και παράλληλα επισημάνθηκαν οι δυσκολίες που υπάρχουν σε ένα τέτοιο εγχείρημα.

Το Θερινό Σχολείο έκλεισε με την απονομή των πιστοποιητικών παρακολούθησης στους συμμετέχοντες από το Δρ. Δημήτρη Νιάρχο, Δ/ντή και Πρόεδρο του Δ.Σ του ΕΚΕΦΕ "Δ"
.
 
Για το Ε.Κ.Ε.Φ.Ε. «Δημόκριτος»
Το Εθνικό Κέντρο Έρευνας Φυσικών Επιστημών (Ε.Κ.Ε.Φ.Ε.) «Δημόκριτος» είναι το μεγαλύτερο, πολυκλαδικό ερευνητικό κέντρο της χώρας, με σημαντικές ερευνητικές, τεχνολογικές και εκπαιδευτικές δραστηριότητες στους τομείς Υγείας, Περιβάλλοντος, Ενέργειας, Πληροφορικής, Τηλεπικοινωνιών, Νέων Υλικών και Μικροηλεκτρονικής.Οι δραστηριότητες αυτές υλοποιούνται στα ακόλουθα οκτώ Ινστιτούτα: Βιολογίας, Επιστήμης Υλικών, Μικροηλεκτρονικής, Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών, Πυρηνικής Τεχνολογίας και Ακτινοπροστασίας, Πυρηνικής Φυσικής, Φυσικοχημείας, Ραδιοϊσοτόπων και Ραδιοδιαγνωστικών Προϊόντων, καθώς και τη Διεύθυνση Τεχνολογικών Εφαρμογών.
 
Για περισσότερες πληροφορίες:
Κα Ι. Κουτσουρά
Τηλ. 210 6503055
Γραφείο Εκπαίδευσης

Γραφείο Δημοσίων Σχέσεων και Τύπου ΕΚΕΦΕ «Δημόκριτος»
Ζωή Φλωράτου, τηλ. 210- 650 3002
florzo1@central.demokritos.gr
 
Ημερομηνία Καταχώρησης: 28/7/2006
Εθνικό Κέντρο Έρευνας Φυσικών Επιστημών "ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ"
153 10 - Αγία Παρασκευή Αττικής Τ.Θ 60228 Τηλεφωνικό Κέντρο 210 - 650 3000
Σχεδιασμός-Υλοποίηση Net Media Lab Ε.Κ.Ε.Φ.Ε. "ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ" Αθήνα 2004