Τετάρτη, 23 Μαΐου 2018
Αρχική Σελίδα-Δελτία Τύπου-Επίσκεψη Ρώσικης Αντιπροσωπείας στο ΕΚΕΦΕ «Δ» Πέμτπη 29 Σεπτεμβρίου 2006
English Version
 
"Επίσκεψη Ρώσικης Αντιπροσωπείας στο ΕΚΕΦΕ «Δ» Πέμτπη 29 Σεπτεμβρίου 2006"
 
ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ & ΤΥΠΟΥ
Δελτίο Τύπου
Αθήνα, 29 Σεπτεμβρίου 2006
 
Επίσκεψη Ρώσικης Αντιπροσωπείας
στο ΕΚΕΦΕ «Δ»
Πέμτπη 29 Σεπτεμβρίου 2006

 
Το Εθνικό Κέντρο Έρευνας Φυσικών Επιστημών (Ε.Κ.Ε.Φ.Ε.) "ΔHMOKΡΙΤΟΣ" επισκέφθηκε ο Mr Kharishev Αναπλ. Δ/ντης Τμήματος Διεθνών Συνεργασιών & Πληροφορίας του Υπουργείου Εκπαίδευσης & Επιστήμης της Ρωσίας, ο Mr Meshkov Σύμβουλος της Ρώσικης Πρεσβείας και ο Μr Petrovichev Επιστημονικός Ακόλουθος της Ρώσικης Πρεσβείας την Πέμπτη 28 Σεπτεμβρίου 2006, όπως ζητήθηκε από το Τμήμα Διεθνών Συνεργασιών της ΓΓΕΤ, στα πλαίσια συγκεκριμένων εργασιών συνεργασίας Ελλάδας- Ρωσίας.

Το πρόγραμμα της επίσκεψης περιελάμβανε συνάντηση με τον Πρόεδρο και Δ/ντη Δρ. Δ. Νιάρχο, ο οποίος τους ενημέρωσε για τις δραστηριότητες του Κέντρου και στην συνέχεια ακολούθησε ξενάγηση στα Ινστιτούτο Μικροηλεκτρονικής , όπως ζητήθηκε από τους ίδιους.

Κατά την διάρκεια της συζήτησης διαφάνηκε η ανάγκη διεύρυνσης της διακρατικής συνεργασίας σε τομείς κοινού ενδιαφέροντος, και από τα δύο μέρη συμφωνήθηκε η δρομολόγηση διαδικασίας δημοσιοποίησης των δραστηριοτήτων του Ε.Κ.Ε.Φ.Ε. «Δ» σε Ερευνητικά Κέντρα, ΑΕΙ και Βιομηχανία και αντιστρόφως ενημέρωση του προσωπικού του Ε.Κ.Ε.Φ.Ε. «Δ» για τις ερευνητικές δραστηριότητες και προτεραιότητες της Ρωσίας.
 
Για το Ε.Κ.Ε.Φ.Ε. «Δημόκριτος»
Το Εθνικό Κέντρο Έρευνας Φυσικών Επιστημών (Ε.Κ.Ε.Φ.Ε.) «Δημόκριτος» είναι το μεγαλύτερο, πολυκλαδικό ερευνητικό κέντρο της χώρας, με σημαντικές ερευνητικές, τεχνολογικές και εκπαιδευτικές δραστηριότητες στους τομείς Υγείας, Περιβάλλοντος, Ενέργειας, Πληροφορικής, Τηλεπικοινωνιών, Νέων Υλικών και Μικροηλεκτρονικής.Οι δραστηριότητες αυτές υλοποιούνται στα ακόλουθα οκτώ Ινστιτούτα: Βιολογίας, Επιστήμης Υλικών, Μικροηλεκτρονικής, Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών, Πυρηνικής Τεχνολογίας και Ακτινοπροστασίας, Πυρηνικής Φυσικής, Φυσικοχημείας, Ραδιοϊσοτόπων και Ραδιοδιαγνωστικών Προϊόντων, καθώς και τη Διεύθυνση Τεχνολογικών Εφαρμογών.
 
Για περισσότερες πληροφορίες:

Γραφείο Δημοσίων Σχέσεων και Τύπου ΕΚΕΦΕ «Δημόκριτος»
Ζωή Φλωράτου, τηλ. 210- 650 3002
florzo1@central.demokritos.gr
 
Ημερομηνία Καταχώρησης: 29/9/2006
Εθνικό Κέντρο Έρευνας Φυσικών Επιστημών "ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ"
153 10 - Αγία Παρασκευή Αττικής Τ.Θ 60228 Τηλεφωνικό Κέντρο 210 - 650 3000
Σχεδιασμός-Υλοποίηση Net Media Lab Ε.Κ.Ε.Φ.Ε. "ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ" Αθήνα 2004