Τετάρτη, 23 Μαΐου 2018
Αρχική Σελίδα-Δελτία Τύπου-Συμμετοχή του Ε.Κ.Ε.Φ.Ε. «Δημόκριτος» 71η ΔΕΘ 8-17/9/06 ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
English Version
 
"Συμμετοχή του Ε.Κ.Ε.Φ.Ε. «Δημόκριτος» 71η ΔΕΘ 8-17/9/06 ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ"
 
ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ & ΤΥΠΟΥ
Δελτίο Τύπου
Αθήνα, 29 Σεπτεμβρίου 2006
 
Συμμετοχή του Ε.Κ.Ε.Φ.Ε. «Δημόκριτος»
71η ΔΕΘ
8-17/9/06
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

 
Tο Ε.Κ.Ε.Φ.Ε. «Δημόκριτος» συμμετείχε στην 71η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης (8-17/9/2006), όπου παρουσίασε τις δραστηριότητες του στους τομείς της Επιστήμης και της Τεχνολογίας. Βασική επιδίωξη των διοργανωτών ήταν η εξοικείωση του κοινού με τις νέες τεχνολογίες και τη σημασία τους στην καθημερινή ζωή, όπως και η ενημέρωση των επιχειρήσεων και των ΜΜΕ.

Τα εκθέματα που προβλήθηκαν ήταν από τα Ινστιτούτα Πυρηνικής Φυσικής, Μικροηλεκτρονικής, Φυσικοχημείας, Πληροφορικής & Τηλεπικοινωνιών, Βιολογίας, Ραδιοϊσοτόπων - Ραδιοδιαγνωστικών Προϊόντων, Επιστήμης Υλικών και από το Πυρηνικής Τεχνολογίας & Ακτινοπροστασίας το Εργαστήριο Ραδιενέργειας Περιβάλλοντος θα πραγματοποιήσει μετρήσεις ραδιονουκλιδίων Γ' εκπομπής με φορητό σύστημα Γ- φασματοσκοπίας σε τρόφιμα καταναλωτικά υλικά και άλλα δείγματα για έλεγχο ραδιολογικής καταλληλότητας όπως και παρουσιάσεις των υπολοίπων δραστηριοτήτων του Κέντρου.

Επίσης κατά τα την διάρκεια της 71ης ΔΕΘ πραγματοποιήθηκαν ημερίδες στις οποίες το Ε.Κ.Ε.Φ.Ε. «Δ» συμμετείχε με τις παρακάτω διαλέξεις:

"Εφαρμοσμένη έρευνα του Ινστιτούτου Βιολογίας του Ε.Κ.Ε.Φ.Ε. "Δημόκριτος" στις ηλικιοεξαρτόμενες παθήσεις"
Δρ Ε. Τσιλιμπάρη.
Διευθήντρια Ινστιτούτου Βιολογίας
Ε.Κ.Ε.Φ.Ε. "Δ"
Δευτέρα, 11/9, 15:45-16:00. Κύκλος:Τεχνολογία στην Υγεία

"Προσδιορισμός συγκεντρώσεων διοξινών και παρόμοιων τοξικών ουσιών σε τρόφιμα, ζωοτροφές και βιολογικά δείγματα. Τρέχουσα κατάσταση και προοπτικές στην Ελλάδα"
Δρ. Λεόντιος Λεοντιάδης
Υπεύθυνος Εργαστηρίου Φασματομετρίας Μάζας
και Ανάλυσης Διοξινών, Ε.Κ.Ε.Φ.Ε. "Δ"
Πέμπτη 14/9, 12:30-12:45

"Ραδιοοικολογία: Ραδιολογική προστασία περιβάλλοντος και πληθυσμού"
Δρ Ελένη Φλώρου
ΕΡΠ/ΙΠΤΑ/Ε.Κ.Ε.Φ.Ε."Δ"
Πέμπτη, 14/9, 12:45-13:00. Κύκλος: Τεχνολογία στο Περιβάλλον

Το περίπτερο του Ε.Κ.Ε.Φ.Ε. «Δ» επισκέφτηκαν ο κ. Κώστας Καραμανλής Πρωθυπουργός της Ελλάδος, ο κ. Δ. Σιούφας Υπουργός Ανάπτυξης, ο Γενικός Γραμματέας Έρευνας και Τεχνολογίας καθηγητής Ιωάννης Τσουκαλάς, ο κ. Στυλιανίδης Υφυπουργός Οικονομικών, ο κ. Σταύρος Δήμας Επίτροπος Περιβάλλοντος, επιχειρήσεις, ΜΜΕ όπως επίσης αξίζει να σημειωθεί το ιδιαίτερο ενδιαφέρον από τους φοιτητές και γενικότερα από τους νέους, την ακαδημαϊκή και επιστημονική κοινότητα της χώρας και τέλος το ευρύ κοινό.
 
Φωτογραφίες από την Έκθεση
 
   
 
Για το Ε.Κ.Ε.Φ.Ε. «Δημόκριτος»
Το Εθνικό Κέντρο Έρευνας Φυσικών Επιστημών (Ε.Κ.Ε.Φ.Ε.) «Δημόκριτος» είναι το μεγαλύτερο, πολυκλαδικό ερευνητικό κέντρο της χώρας, με σημαντικές ερευνητικές, τεχνολογικές και εκπαιδευτικές δραστηριότητες στους τομείς Υγείας, Περιβάλλοντος, Ενέργειας, Πληροφορικής, Τηλεπικοινωνιών, Νέων Υλικών και Μικροηλεκτρονικής.Οι δραστηριότητες αυτές υλοποιούνται στα ακόλουθα οκτώ Ινστιτούτα: Βιολογίας, Επιστήμης Υλικών, Μικροηλεκτρονικής, Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών, Πυρηνικής Τεχνολογίας και Ακτινοπροστασίας, Πυρηνικής Φυσικής, Φυσικοχημείας, Ραδιοϊσοτόπων και Ραδιοδιαγνωστικών Προϊόντων, καθώς και τη Διεύθυνση Τεχνολογικών Εφαρμογών.
 
Για περισσότερες πληροφορίες:

Γραφείο Δημοσίων Σχέσεων και Τύπου ΕΚΕΦΕ «Δημόκριτος»
Ζωή Φλωράτου, τηλ. 210- 650 3002
florzo1@central.demokritos.gr
 
Ημερομηνία Καταχώρησης: 29/9/2006
Εθνικό Κέντρο Έρευνας Φυσικών Επιστημών "ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ"
153 10 - Αγία Παρασκευή Αττικής Τ.Θ 60228 Τηλεφωνικό Κέντρο 210 - 650 3000
Σχεδιασμός-Υλοποίηση Net Media Lab Ε.Κ.Ε.Φ.Ε. "ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ" Αθήνα 2004