Τετάρτη, 23 Μαΐου 2018
Αρχική Σελίδα-Δελτία Τύπου-ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΗΓΕΣΙΑΣ ΤΟΥ ΥΠΑΝ ΣΤΟ ΕΚΕΦΕ "ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ"
English Version
 
"ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΗΓΕΣΙΑΣ ΤΟΥ ΥΠΑΝ ΣΤΟ ΕΚΕΦΕ "ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ""
 
ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ & ΤΥΠΟΥ
Δελτίο Τύπου
Αθήνα, 6 Φεβρουαρίου 2007
 
ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΗΓΕΣΙΑΣ ΤΟΥ ΥΠΑΝ
ΣΤΟ
ΕΚΕΦΕ "ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ"

 
Το Εθνικό Κέντρο 'Ερευνας Φυσικών Επιστημών «Δημόκριτος» επισκέφτηκαν ο υπουργός Ανάτπυξης Δημήτρης Σιούφας, ο υφυπουργός Ανάπτυξης Γιάννης Παπαθανασίου και ο γενικός γραμματέας Ερευνας και Τεχνολογίας καθ. Ι. Τσουκαλάς.

Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Ανάπτυξης συμμετείχε στην έκτακτη συνεδρίαση του Δ.Σ. του Κέντρου, το οποίο αποτελείται από τον Δ/ντη και Πρόεδρο Δρ. Δ. Νιάρχο και τους Δ/ντες των Ινστιτούτων Ε. Τσιλιμπάρη, Κ. Σπυρόπουλος, Α. Νασιοπούλου, Γ. Παπαβασιλείου, Κ. Παλαιός, Αν. Γιούτσος, Π. Ραπίδης, Γ. Παντελιάς, Στ Μιχαλέας, Δ. Λουκάς.

Το θέμα της έκτακτης συνεδρίασης του ΔΣ ήταν «Ενημέρωση της Πολιτικής Ηγεσίας για τις παρούσες δραστηριότητες και Προοπτικές του Κέντρου».

Ο Πρόεδρος του ΔΣ Δρ. Δ. Νιάρχος, ενημέρωσε την Πολιτική Ηγεσία για τις δραστηριότητες του Κέντρου, τις επιτυχίες στον επιστημονικό και τεχνολογικό τομέα, αλλά και τις προοπτικές ενόψει του 4ου ΕΣΠΑ και του 7 ΠΠ. Ακολούθησε γόνιμη συζήτηση με τα υπόλοιπα μέλη του ΔΣ και ο Υπουργός δεσμεύτηκε να συνδράμει το έργο του ΕΚΕΦΕ «Δ» αλλά και των άλλων ερευνητικών κέντρων της χώρας.

Επισυνάπτεται δήλωση του Υπουργού κ. Δ. Σιούφα.
Μετά το τέλος της επίσκεψης στο Εθνικό Κέντρο Έρευνας Φυσικών Επιστημών (Ε.Κ.Ε.Φ.Ε.) «Δημόκριτος» και τη συνάντηση με τους προέδρους των Ερευνητικών Κέντρων ο υπουργός Ανάπτυξης Δημήτρης Σιούφας τόνισε τα εξής:

«Πραγματοποιήθηκε η συνάντηση με τον πρόεδρο και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Εθνικού Κέντρου Έρευνας Φυσικών Επιστημών «Δημόκριτος» και η συνάντηση με τους προέδρους των 14 Ερευνητικών Κέντρων της χώρας, που έχουν τη σύνοδο στις εγκαταστάσεις του «Δημοκρίτου».

Στέκομαι σε τρία σημεία. Το Ερευνητικό Κέντρο Δημόκριτος μας κάνει και αυτό περήφανους για τη συστηματική και δημιουργική δουλειά την οποία πραγματοποιεί με τα οκτώ Ινστιτούτα τα οποία διαθέτει. Και μας κάνει υπερήφανους γιατί οι ερευνητικές εργασίες, αλλά και η εκπαίδευση που πραγματοποιείται εδώ απολαμβάνει ευρωπαϊκής, αλλά και διεθνούς αναγνώρισης.

Η συνάντηση των προέδρων των Ερευνητικών Κέντρων στην αρχή του χρόνου έχει ως σκοπό να καθορίσει και να βάλει τις γραμμές δουλειάς για το 2007, για το πώς θα δουλέψουν τα ερευνητικά κέντρα ώστε να έχουν τις καλύτερες δυνατές επιδόσεις στο αντικείμενο που εξειδικεύεται το καθένα από αυτά, όπως επίσης και τα Ινστιτούτα, τα οποία διαθέτουν. Συμπληρώνω, ότι θα δημιουργηθούν το 2007 τρία νέα ερευνητικά κέντρα ένα στη Δυτική Ελλάδα με κέντρο την Πάτρα, το δεύτερο είναι στην Ήπειρο και το τρίτο είναι στη Δυτική Μακεδονία και Θράκη, καθώς επίσης και πέντε πόλοι καινοτομίας που είναι η πιο προωθημένη αντίληψη στο χώρο της Έρευνας και Τεχνολογίας.

Επίσης, θα λειτουργήσει η Ζώνη Καινοτομίας Θεσσαλονίκης. Η χώρα μας διαθέτει εξαιρετικά σημαντικό ανθρώπινο δυναμικό κεφάλαιο, που είναι και η σημαντικότερη πλουτοπαραγωγική πηγή της χώρας. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο κηρύξαμε, όλα τα έτη από το 2007 και μετά, ως Έτη Καινοτομίας.»
 
Για το Ε.Κ.Ε.Φ.Ε. «Δημόκριτος»
Το Εθνικό Κέντρο Έρευνας Φυσικών Επιστημών (Ε.Κ.Ε.Φ.Ε.) «Δημόκριτος» είναι το μεγαλύτερο, πολυκλαδικό ερευνητικό κέντρο της χώρας, με σημαντικές ερευνητικές, τεχνολογικές και εκπαιδευτικές δραστηριότητες στους τομείς Υγείας, Περιβάλλοντος, Ενέργειας, Πληροφορικής, Τηλεπικοινωνιών, Νέων Υλικών και Μικροηλεκτρονικής.Οι δραστηριότητες αυτές υλοποιούνται στα ακόλουθα οκτώ Ινστιτούτα: Βιολογίας, Επιστήμης Υλικών, Μικροηλεκτρονικής, Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών, Πυρηνικής Τεχνολογίας και Ακτινοπροστασίας, Πυρηνικής Φυσικής, Φυσικοχημείας, Ραδιοϊσοτόπων και Ραδιοδιαγνωστικών Προϊόντων, καθώς και τη Διεύθυνση Τεχνολογικών Εφαρμογών.
 
Για περισσότερες πληροφορίες:

Γραφείο Δημοσίων Σχέσεων και Τύπου ΕΚΕΦΕ «Δημόκριτος»
Ζωή Φλωράτου, τηλ. 210- 650 3002
florzo1@central.demokritos.gr
 
Ημερομηνία Καταχώρησης: 6/2/2007
Εθνικό Κέντρο Έρευνας Φυσικών Επιστημών "ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ"
153 10 - Αγία Παρασκευή Αττικής Τ.Θ 60228 Τηλεφωνικό Κέντρο 210 - 650 3000
Σχεδιασμός-Υλοποίηση Net Media Lab Ε.Κ.Ε.Φ.Ε. "ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ" Αθήνα 2004