Τετάρτη, 23 Μαΐου 2018
Αρχική Σελίδα-Δελτία Τύπου-Επίσκεψη και Υπογραφή Συμφωνητικού Συνεργασίας Μεταξύ Ε.Κ.Ε.Φ.Ε. «Δ» και ΚΑΕΡΙ Δευτέρα 16 Απριλίου 2007
English Version
 
"Επίσκεψη και Υπογραφή Συμφωνητικού Συνεργασίας Μεταξύ Ε.Κ.Ε.Φ.Ε. «Δ» και ΚΑΕΡΙ Δευτέρα 16 Απριλίου 2007"
 
ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ & ΤΥΠΟΥ
Δελτίο Τύπου
Αθήνα, 16 Απριλίου 2007
 
Επίσκεψη
και Υπογραφή Συμφωνητικού Συνεργασίας
Μεταξύ
Ε.Κ.Ε.Φ.Ε. «Δ» και ΚΑΕΡΙ

Δευτέρα 16 Απριλίου 2007

 
Το Εθνικό Κέντρο Έρευνας Φυσικών Επιστημών (Ε.Κ.Ε.Φ.Ε.) "ΔHMOKΡΙΤΟΣ" επισκέφθηκαν ο Dr C. PARK, Δ/ντης της KOREA Atomic Energy Research Institute (KAERI), ο Dr Jaejoo HA, Director for Integrated Safety Assessment Division, ο Mr Kyoung - Pyo KIM, Head International Team και ο Mr Sang Soo Yoon, Counselor, Embassy of Korea, την Δευτέρα 16 Απριλίου 2007 στα πλαίσια συνεργασίας Ελλάδας- Κορέας για την υπογραφή μνημονίου συνεργασίας σε θέματα διαχείρισης κινδύνου σε μεγάλες εγκαταστάσεις και σε θέματα πυρηνικής τεχνολογίας.

Το πρόγραμμα της επίσκεψης περιελάμβανε συνάντηση με τον Πρόεδρο και Δ/ντη Δρ. Δ. Νιάρχο, ο οποίος τους ενημέρωσε για τις δραστηριότητες του Κέντρου, καθώς και με τον Δ/ντή και Αναπληρωτή Δ/ντή του Ινστιτούτου Πυρηνικής Τεχνολογίας και Ακτινοπροστασίας (ΙΠΤΑ) κ. κ. Δρ. Α. Γιούτσο, και Δρ. Ι. Παπάζογλου.

Μετά την ενημέρωση για τις δραστηριότητες του ΚΑΕΡΙ και τη συζήτηση που ακολούθησε, υπογράφτηκε υπόμνημα συμφωνητικού εργασίας (MOU) με πενταετή ισχύ.

Κατά την διάρκεια της συζήτησης διαφάνηκε η ανάγκη διεύρυνσης της διακρατικής συνεργασίας σε τομείς κοινού ενδιαφέροντος και από τα δύο μέρη συμφωνήθηκε η δρομολόγηση διαδικασίας δημοσιοποίησης των δραστηριοτήτων του Ε.Κ.Ε.Φ.Ε. «Δ» σε Ερευνητικά Κέντρα, ΑΕΙ και Βιομηχανία της Κορέας και αντιστρόφως η ενημέρωση του προσωπικού του Ε.Κ.Ε.Φ.Ε. «Δ» για τις ερευνητικές δραστηριότητες και προτεραιότητες της Κορέας.

Η επίσκεψη έκλεισε με ξενάγηση στο Ινστιτούτο Πυρηνικής Τεχνολογίας & Ακτινοπροστασίας και στο Ινστιτούτο Πυρηνικής Φυσικής.
   
Φωτογραφίες από την συνάντηση
   
   
Για το Ε.Κ.Ε.Φ.Ε. «Δημόκριτος»
Το Εθνικό Κέντρο Έρευνας Φυσικών Επιστημών (Ε.Κ.Ε.Φ.Ε.) «Δημόκριτος» είναι το μεγαλύτερο, πολυκλαδικό ερευνητικό κέντρο της χώρας, με σημαντικές ερευνητικές, τεχνολογικές και εκπαιδευτικές δραστηριότητες στους τομείς Υγείας, Περιβάλλοντος, Ενέργειας, Πληροφορικής, Τηλεπικοινωνιών, Νέων Υλικών και Μικροηλεκτρονικής.Οι δραστηριότητες αυτές υλοποιούνται στα ακόλουθα οκτώ Ινστιτούτα: Βιολογίας, Επιστήμης Υλικών, Μικροηλεκτρονικής, Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών, Πυρηνικής Τεχνολογίας και Ακτινοπροστασίας, Πυρηνικής Φυσικής, Φυσικοχημείας, Ραδιοϊσοτόπων και Ραδιοδιαγνωστικών Προϊόντων, καθώς και τη Διεύθυνση Τεχνολογικών Εφαρμογών.
 
Για περισσότερες πληροφορίες:

Γραφείο Δημοσίων Σχέσεων και Τύπου ΕΚΕΦΕ «Δημόκριτος»
Ζωή Φλωράτου, τηλ. 210- 650 3002
florzo1@central.demokritos.gr
 
Ημερομηνία Καταχώρησης: 17/4/2007
Εθνικό Κέντρο Έρευνας Φυσικών Επιστημών "ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ"
153 10 - Αγία Παρασκευή Αττικής Τ.Θ 60228 Τηλεφωνικό Κέντρο 210 - 650 3000
Σχεδιασμός-Υλοποίηση Net Media Lab Ε.Κ.Ε.Φ.Ε. "ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ" Αθήνα 2004