Τετάρτη, 23 Μαΐου 2018
Αρχική Σελίδα-Δελτία Τύπου-Ο υπουργός Ανάπτυξης Δημήτρης Σιούφας και ο υφυπουργός Ανάπτυξης Γιάννης Παπαθανασίου συναντήθηκαν με τον Πρόεδρο της Ινδίας Dr. A.P.J. Abdul Kalam
English Version
 
"Ο υπουργός Ανάπτυξης Δημήτρης Σιούφας και ο υφυπουργός Ανάπτυξης Γιάννης Παπαθανασίου συναντήθηκαν με τον Πρόεδρο της Ινδίας Dr. A.P.J. Abdul Kalam"
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ & ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ
 
 
Δελτίο Τύπου
Αθήνα, 29 Απριλίου 2007
 
Ο υπουργός Ανάπτυξης Δημήτρης Σιούφας και ο υφυπουργός Ανάπτυξης Γιάννης Παπαθανασίου συναντήθηκαν με τον Πρόεδρο της Ινδίας Dr. A.P.J. Abdul Kalam
 

Ο υπουργός Ανάπτυξης Δημήτρης Σιούφας και ο υφυπουργός Ανάπτυξης Γιάννης Παπαθανασίου συναντήθηκαν με τον Πρόεδρο της Ινδίας Dr. A.P.J. Abdul Kalam. Μετά τη συνάντηση ο υπουργός Ανάπτυξης Δημήτρης Σιούφας έκανε την ακόλουθη δήλωση:

"Χθες, παρουσία των Προέδρων της Δημοκρατίας της Ινδίας, Dr. A.P.J. Abdul Kalam, και της Ελλάδας Κάρολο Παπούλια, υπογράψαμε διακρατική συμφωνία για συνεργασία στα θέματα έρευνας και τεχνολογίας. Σήμερα είχαμε τη μεγάλη τιμή, να υποδεχτούμε στο μεγαλύτερο ερευνητικό κέντρο της χώρας το «Δημόκριτο», τον πρόεδρο της Δημοκρατίας της Ινδίας, ο οποίος απευθύνθηκε στην επιστημονική και ερευνητική κοινότητα με μια σημαντική ομιλία, την οποία έκανε ο ίδιος ως επιστήμονας που είναι. Στο πρόσωπό του συνδυάζεται το πλατωνικό, από τη μία μεριά κυβερνήτης και από την άλλη μεριά η σοφία. Βέβαια, η Ινδία είναι μία από τις αναδυόμενες μεγάλες δυνάμεις στον κόσμο. Η Ελλάδα και η Ινδία, έχουν τους αρχαιότερους πολιτισμούς και σημαντική συμβολή στη διαμόρφωση παγκόσμιων και διαχρονικών αξιών.

Η Ευρώπη έχει διακριθεί για τη δράση της. Η Ινδία και η Ανατολή έχουν αναδειχθεί για τη σκέψη και τη σοφία. Ιδίως στη σημερινή εποχή της δύναμης. Γιατί δύναμη χωρίς σοφία είναι επικίνδυνη. Σοφία χωρίς δύναμη είναι θησαυρός ανεκμετάλλευτος.

Αυτά συνδυαζόμενα είναι πολύ επίκαιρα για τον αιώνα που διατρέχουμε και είμαι της πεποίθησης ότι η επίσκεψη του προέδρου της Ινδίας βάζει τις βάσεις στη συνέχεια του ταξιδιού που έκανε ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών, με επιχειρηματική αποστολή να αναβαθμίσουμε τις σχέσεις και η Ελλάδα να αποτελέσει πύλη εισόδου επιχειρήσεων από την Ινδία προς την Ανατολική Ευρώπη και την ίδια την Ευρώπη. Ήταν μεγάλη μας τιμή και για μένα και για το συνάδελφό μου κ. Παπαθανασίου, που μας δέχτηκε και σήμερα σε κατ’ ιδίαν συνάντηση ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας της Ινδίας. Ακούσαμε με μεγάλη προσοχή τις σκέψεις και τις απόψεις τις οποίες έχει για τη συνεργασία ερευνητικών κέντρων και πανεπιστημίων με την επιχειρηματική κοινότητα των δύο και το επόμενο διάστημα θα δουλέψουμε συστηματικά προς αυτή την κατεύθυνση."

   
Δείγμα Φωτογραφιών
   
   
   
 
Για περισσότερες πληροφορίες:

Μεσογείων 119, 101 92 Αθήνα
Τηλ: 210-69.74.732, 210-69.74.738
Fax: 210-69.69.607
E-Mail: press1@ypan.gr
 
Ημερομηνία Καταχώρησης: 2/5/2007
Εθνικό Κέντρο Έρευνας Φυσικών Επιστημών "ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ"
153 10 - Αγία Παρασκευή Αττικής Τ.Θ 60228 Τηλεφωνικό Κέντρο 210 - 650 3000
Σχεδιασμός-Υλοποίηση Net Media Lab Ε.Κ.Ε.Φ.Ε. "ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ" Αθήνα 2004