Τετάρτη, 23 Μαΐου 2018
Αρχική Σελίδα-Δελτία Τύπου-Eleventh International Conference on Properties and Phase Equilibria for Product and Process Design
English Version
 
"Eleventh International Conference on Properties and Phase Equilibria for Product and Process Design"
 
ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ & ΤΥΠΟΥ
Δελτίο Τύπου
Αθήνα, 20 Μαϊου 2007
 
Eleventh International Conference on Properties and
Phase Equilibria for Product and Process Design

May 20 to May 25, 2007
Crete, Greece

 
Το 11ο Διεθνές Επιστημονικό Συνέδριο με θέμα Φυσικές Ιδιότητες και Ισορροπία Φάσεων για το Σχεδιασμό Χημικών Διεργασιών και Προϊόντων 2007 (Properties and Phase Equilibria for Process and Product Design 2007) ξεκίνησε σήμερα τις εργασίες του στο Συνεδριακό Κέντρο Creta Maris στην Χερσόνησο Ηρακλείου Κρήτης και θα διαρκέσουν μέχρι τις 25 Μαΐου. Το συνέδριο αυτό είναι το πλέον διακεκριμένο συνέδριο στον τομέα του σε παγκόσμιο επίπεδο και διεξάγεται κάθε τρία χρόνια σε Ευρώπη, Αμερική και Ασία. Το 2001 διεξήχθη στην Ιαπωνία, το 2004 στις ΗΠΑ και το 2010 προγραμματίζεται να διεξαχθεί στην Κίνα.

Στο συνέδριο συμμετέχουν 285 καθηγητές και ερευνητές από Πανεπιστήμια και Ερευνητικά Κέντρα από 33 χώρες από ολόκληρο τον κόσμο. Ενδεικτικά και μόνο, αναφέρονται συμμετοχές από τα πανεπιστήμια Harvard, California at Berkeley, MIT, Wisconsin, Delft, ETH Zurich, Imperial, Πεκίνου, Τόκυο κλπ. ενώ από πλευράς εταιρειών αναφέρονται συμμετοχές από τις εταιρείες Bayer AG, Merck & Co., ExxonMobil, Royal Dutch Shell κλπ. Από ελληνικής πλευράς, συμμετέχουν ερευνητικές ομάδες από το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, το ΕΚΕΦΕ «Δημόκριτος», το Ινστιτούτο Τεχνολογίας και Ερευνας και τα Πανεπιστήμια Θεσσαλονίκης και Κρήτης.

Βασικά θέματα που θα απασχολήσουν τους συνέδρους είναι η ανάπτυξη νέων μεθόδων για τη μέτρηση και των υπολογισμό φυσικών ιδιοτήτων πολύπλοκων υλικών (π.χ. πολυμερών, βιοϋλικών, οργανικών διαλυτών, κλπ.) που χρησιμοποιούνται σε χημικές διεργασίες της πετρελαϊκής, χημικής, πετροχημικής και φαρμακευτικής βιομηχανίας και στη βιοτεχνολογία. Απώτερος στόχος είναι η ανάπτυξη νέων διεργασιών φιλικών προς το περιβάλλον σε σχέση με τη μείωση της κατανάλωσης ενέργειας, της χρήσης τοξικών διαλυτών κλπ. Παράλληλα, οι σύνεδροι θα επικεντρωθούν στην ανάπτυξη νέων προηγμένων υλικών με βάση τη νανοτεχνολογία, τα οποία επηρεάζουν άμεσα την καθημερινή ζωή των ανθρώπων στις σύγχρονες κοινωνίες.

Η διεθνής οργανωτική επιτροπή του συνεδρίου αποτελείται από διακεκριμένους Ελληνες και ξένους ερευνητές με Πρόεδρο τον Καθηγητή ΕΜΠ κ. Δώρο Θεοδώρου και αντιπρόεδρο τον Δρ. Ιωάννη Οικονόμου, Διευθυντή Ερευνών του ΕΚΕΦΕ «Δημόκριτος». Περισσότερες πληροφορίες για το συνέδριο υπάρχουν στην ιστοσελίδα: http://ppeppd07.chemeng.ntua.gr.
 
Για το Ε.Κ.Ε.Φ.Ε. «Δημόκριτος»
Το Εθνικό Κέντρο Έρευνας Φυσικών Επιστημών (Ε.Κ.Ε.Φ.Ε.) «Δημόκριτος» είναι το μεγαλύτερο, πολυκλαδικό ερευνητικό κέντρο της χώρας, με σημαντικές ερευνητικές, τεχνολογικές και εκπαιδευτικές δραστηριότητες στους τομείς Υγείας, Περιβάλλοντος, Ενέργειας, Πληροφορικής, Τηλεπικοινωνιών, Νέων Υλικών και Μικροηλεκτρονικής.Οι δραστηριότητες αυτές υλοποιούνται στα ακόλουθα οκτώ Ινστιτούτα: Βιολογίας, Επιστήμης Υλικών, Μικροηλεκτρονικής, Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών, Πυρηνικής Τεχνολογίας και Ακτινοπροστασίας, Πυρηνικής Φυσικής, Φυσικοχημείας, Ραδιοϊσοτόπων και Ραδιοδιαγνωστικών Προϊόντων, καθώς και τη Διεύθυνση Τεχνολογικών Εφαρμογών.
 
Για περισσότερες πληροφορίες:

Γραφείο Δημοσίων Σχέσεων και Τύπου ΕΚΕΦΕ «Δημόκριτος»
Ζωή Φλωράτου, τηλ. 210- 650 3002
florzo1@central.demokritos.gr
 
Ημερομηνία Καταχώρησης: 24/5/2007
Εθνικό Κέντρο Έρευνας Φυσικών Επιστημών "ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ"
153 10 - Αγία Παρασκευή Αττικής Τ.Θ 60228 Τηλεφωνικό Κέντρο 210 - 650 3000
Σχεδιασμός-Υλοποίηση Net Media Lab Ε.Κ.Ε.Φ.Ε. "ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ" Αθήνα 2004