Τετάρτη, 23 Μαΐου 2018
Αρχική Σελίδα-Δελτία Τύπου-ΔΙΕΘΝΕΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΜΟΝΤΕΛΟΠΟΙΗΣΗΣ ΧΡΗΣΤΩΝ ΣΤΗΝ ΚΕΡΚΥΡΑ
English Version
 
"ΔΙΕΘΝΕΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΜΟΝΤΕΛΟΠΟΙΗΣΗΣ ΧΡΗΣΤΩΝ ΣΤΗΝ ΚΕΡΚΥΡΑ"
 
ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ & ΤΥΠΟΥ
Δελτίο Τύπου
Αθήνα, 25 Φεβρουαρίου 2007
 
ΤΟ ΔΙΕΘΝΕΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΜΟΝΤΕΛΟΠΟΙΗΣΗΣ ΧΡΗΣΤΩΝ
ΣΤΗΝ ΚΕΡΚΥΡΑ
25-29 Ιουνίου 2007
Ξενοδοχείο Corfu Holiday Palace
 

Το Ινστιτούτο Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών του Ε.Κ.Ε.Φ.Ε. «Δημόκριτος», σε συνεργασία με το Τμήμα Αρχειονομίας - Βιβλιοθηκονομίας του Ιονίου Πανεπιστημίου και τη διεθνή επιστημονική εταιρεία UM Inc., διοργανώνουν το 11ο Διεθνές Συνέδριο Μοντελοποίησης Χρηστών (11th International Conference on User Modeling, UM2007). Το συνέδριο θα διεξαχθεί στο ξενοδοχείο Corfu Holiday Palace (πρώην Hilton) στην τοποθεσία Κανόνι της Κέρκυρας, από 25 έως 29 Ιουνίου 2007.

Τα συνέδρια UM διοργανώνονται κάθε δύο χρόνια (το 2005 στο Εδιμβούργο της Σκωτίας και το 2003 στο Johnstown της Πενσυλβάνια των Η.Π.Α.) και αποτελεί το βασικό γεγονός συνάντησης και αλληλοενημέρωσης των ερευνητών από όλο τον κόσμο στην περιοχή της Μοντελοποίησης Χρηστών (User Modeling) και των Εξατομικευμένων Συστημάτων Πληροφορικής (Personalized Information Systems).

Η Μοντελοποίηση Χρηστών αποτελεί ένα σύγχρονο και ιδιαίτερα δραστήριο κλάδο της Πληροφορικής, ο οποίος εστιάζει στην εξατομίκευση της πληροφόρησης με προηγμένες τεχνικές Τεχνητής Νοημοσύνης. Η αύξηση του όγκου και της ετερογένειας των πληροφοριών αποτελεί ταυτόχρονα μία μοναδική ευκαιρία για την κοινωνία της γνώσης και ένα σημαντικό πρόβλημα υπερφόρτωσης του χρήστη των συστημάτων πληροφορικής (information overload). Η Μοντελοποίηση Χρηστών σκοπεύει στην αντιμετώπιση του προβλήματος με την δημιουργία ευφυών συστημάτων που έχουν τη δυνατότητα να προσαρμόζονται στις ανάγκες και τα ενδιαφέροντα του κάθε χρήστη ξεχωριστά, δηλ. εξατομικεύουν τη συμπεριφορά τους στο χρήστη. Με αυτό τον τρόπο, βοηθούν τον χρήστη, ιδιαίτερα τον μη-ειδικό στους υπολογιστές, να φτάσει με μικρότερο κόπο στην πληροφορία που τον αφορά. Κατ' επέκταση, η εξατομίκευση χαμηλώνει τα υπάρχοντα φράγματα στην είσοδο νέων χρηστών στον πλούσιο κόσμο της πληροφορικής και του Διαδικτύου.

Το UM2007 θα φιλοξενήσει περισσότερους από 200 επιστήμονες αλλά και επαγγελματίες από 25 χώρες από όλο τον κόσμο, καθώς τα τελευταία χρόνια παρατηρείται σημαντική ζήτηση για συστήματα εξατομικευμένης πληροφόρησης σε εμπορικές, διοικητικές, πολιτισμικές και βιομηχανικές εφαρμογές. Το συνέδριο θα αποτελείται από διαλέξεις διακεκριμένων ομιλητών σε βασικά θέματα Μοντελοποίησης Χρηστών, Ημερίδες (Workshops) σε ειδικά θέματα εξατομίκευσης πληροφόρησης, όπως η εξατομίκευση του Παγκόσμιου Ιστού (Web), συνεδρίες για παρουσίαση επιστημονικών εργασιών και εργασιών υποψηφίων διδακτόρων, εκπαιδευτικά σεμινάρια (Tutorials) σε ειδικά θέματα της τεχνολογίας, επιδείξεις καινοτόμων συστημάτων και πρωτοτύπων, καθώς και ανοικτές συζητήσεις για τις ανοικτές προκλήσεις του ερευνητικού χώρου.

Καλούμε όλους τους ενδιαφερόμενους να παρακολουθήσουν το συνέδριο UM2007. Σχετικές πληροφορίες μπορούν να αναζητηθούν στο διαδικτυακό τόπο του συνεδρίου, http://www.iit.demokritos.gr/um2007/

Κέρκυρα
19 Ιουνίου 2007


Γιώργος Παλιούρας, πρόεδρος του UM2007, ερευνητής στο Ινστιτούτο Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών του Ε.Κ.Ε.Φ.Ε. «Δημόκριτος»
Χρήστος Παπαθεοδώρου, πρόεδρος της οργανωτικής επιτροπής του UM2007, επικ. καθηγητής στο Τμήμα Αρχειονομίας - Βιβλιοθηκονομίας του Ιονίου Πανεπιστημίου.

 
Για το Ε.Κ.Ε.Φ.Ε. «Δημόκριτος»
Το Εθνικό Κέντρο Έρευνας Φυσικών Επιστημών (Ε.Κ.Ε.Φ.Ε.) «Δημόκριτος» είναι το μεγαλύτερο, πολυκλαδικό ερευνητικό κέντρο της χώρας, με σημαντικές ερευνητικές, τεχνολογικές και εκπαιδευτικές δραστηριότητες στους τομείς Υγείας, Περιβάλλοντος, Ενέργειας, Πληροφορικής, Τηλεπικοινωνιών, Νέων Υλικών και Μικροηλεκτρονικής.Οι δραστηριότητες αυτές υλοποιούνται στα ακόλουθα οκτώ Ινστιτούτα: Βιολογίας, Επιστήμης Υλικών, Μικροηλεκτρονικής, Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών, Πυρηνικής Τεχνολογίας και Ακτινοπροστασίας, Πυρηνικής Φυσικής, Φυσικοχημείας, Ραδιοϊσοτόπων και Ραδιοδιαγνωστικών Προϊόντων, καθώς και τη Διεύθυνση Τεχνολογικών Εφαρμογών.
 
Για περισσότερες πληροφορίες:

Γραφείο Δημοσίων Σχέσεων και Τύπου ΕΚΕΦΕ «Δημόκριτος»
Ζωή Φλωράτου, τηλ. 210- 650 3002
florzo1@central.demokritos.gr
 
Ημερομηνία Καταχώρησης: 26/6/2007
Εθνικό Κέντρο Έρευνας Φυσικών Επιστημών "ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ"
153 10 - Αγία Παρασκευή Αττικής Τ.Θ 60228 Τηλεφωνικό Κέντρο 210 - 650 3000
Σχεδιασμός-Υλοποίηση Net Media Lab Ε.Κ.Ε.Φ.Ε. "ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ" Αθήνα 2004