Τετάρτη, 23 Μαΐου 2018
Αρχική Σελίδα-Δελτία Τύπου-ΘΕΡΙΝΟ ΣΧΟΛΕΙΟ 2007 ΕΚΕΦΕ «ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ» 9-20/7/2007
English Version
 
"ΘΕΡΙΝΟ ΣΧΟΛΕΙΟ 2007 ΕΚΕΦΕ «ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ» 9-20/7/2007"
 
ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ & ΤΥΠΟΥ
Δελτίο Τύπου
Αθήνα, 5 Ιουλίου 2007
 
ΘΕΡΙΝΟ ΣΧΟΛΕΙΟ 2007
ΕΚΕΦΕ «ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ»
9-20/7/2007

 

Το ΕΚΕΦΕ "Δημόκριτος" διοργανώνει Θερινό Σχολείο συνολικής διάρκειας δύο (2) εβδομάδων, που απευθύνεται σε πτυχιούχους ή τελειόφοιτους ΑΕΙ/ΤΕΙ και στοχεύει στην ενημέρωσή τους για τις τελευταίες εξελίξεις της έρευνας στο Κέντρο και σε διεθνές επίπεδο.

Θα πραγματοποιηθούν διαλέξεις ενταγμένες σε:

  • Ένα Γενικό Κύκλο, όπου θα παρουσιαστούν γενικά τα γνωστικά πεδία δραστηριότητας του "Δ" με τις τελευταίες ερευνητικές εξελίξεις σε κάθε πεδίο, και
  • Τρεις παράλληλους Ειδικούς Κύκλους, όπου θα παρουσιαστούν πιο εξειδικευμένα θέματα.
 

Οι διαλέξεις εντάσσονται στα εξής Γνωστικά Πεδία:

  • Βασική Έρευνα στις Φυσικές Επιστήμες
  • Προηγμένα Υλικά και Νανοτεχνολογία
  • Επιστήμες Ζωής και Βιοτεχνολογία
  • Περιβάλλον - Ενέργεια - Ασφάλεια
  • Πληροφορική - Τηλεπικοινωνίες - Μικροηλεκτρονική
  • Πολιτισμική Κληρονομιά
 
Στην έναρξη του Θερινού Σχολείου (Δευτέρα 9/7 και ώρα 10:00), που θα γίνει στο Αμφιθέατρο του ΕΚΕΦΕ "Δημόκριτος" στην Αγία Παρασκευή, θα πραγματοποιηθούν χαιρετισμοί από τον κ. Δ. Σιούφα Υπουργό Ανάπτυξης καθώς αναμένονται χαιρετισμοί και από εκπρόσωπο του Υπουργείου Εθνικής Παιδείας & Θρησκευμάτων. Στην συνέχεια θα γίνει παρουσίαση του ΕΚΕΦΕ "Δημόκριτος" από τον Αντιπρόεδρο του Δ.Σ. του ΕΚΕΦΕ "Δ" Δρ. Γ. Παπαβασιλείου, και τέλος θα μιλήσει ο Υπεύθυνος Εκπαίδευσης του Κέντρου Δρ. Χ. Τσάμης, για την Μεταπτυχιακή Έρευνα στο ΕΚΕΦΕ 'Δ".
 
Στις διαλέξεις θα συμμετέχουν διακεκριμένοι επιστήμονες από Ερευνητικά Κέντρα και Πανεπιστήμια της Ελλάδας ή του εξωτερικού (ΗΠΑ, Μ.Βρετανία, Γαλλία, Καναδάς) όπως ο καθ. Ι. Ηλιόπουλος, Μέλος της Γαλλικής Ακαδημίας και ο καθ. Δ. Νανόπουλος, Μέλος της Ελληνικής Ακαδημίας και Πρόεδρος ΕΣΕΤ, καθώς και μέλη της επιστημονικής κοινότητας του ΕΚΕΦΕ «Δ». Η εναρκτήρια ομιλία θα δοθεί από τον Δρ. Π. Ραπίδη, Δ/ντη του Ινστιτούτου Πυρηνικής Φυσικής του ΕΚΕΦΕ «Δ».

Όλα τα Ινστιτούτα του Κέντρου θα συμμετάσχουν στο Θερινό Σχολείο με περίπου δεκαπέντε (15) διαλέξεις ανά Ινστιτούτο καθώς και ξεναγήσεις στις εργαστηριακές τους εγκαταστάσεις.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το Θερινό Σχολείο οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στην ιστοσελίδα : http://edu.demokritos.gr/

Πληροφορίες:
ΕΚΕΦΕ "Δημόκριτος", Γραφείο Εκπαίδευσης, Πατριάρχου Γρηγορίου Ε' και Νεαπόλεως,
15310 Αγία Παρασκευή, κα. Ι. Κουτσουρά, κα Ι. Αποστόλου
Τηλ: 210 650 3055, Fax:210 651 0384, e-mail:edu.info@admin.demokritos.gr
 
Για το Ε.Κ.Ε.Φ.Ε. «Δημόκριτος»
Το Εθνικό Κέντρο Έρευνας Φυσικών Επιστημών (Ε.Κ.Ε.Φ.Ε.) «Δημόκριτος» είναι το μεγαλύτερο, πολυκλαδικό ερευνητικό κέντρο της χώρας, με σημαντικές ερευνητικές, τεχνολογικές και εκπαιδευτικές δραστηριότητες στους τομείς Υγείας, Περιβάλλοντος, Ενέργειας, Πληροφορικής, Τηλεπικοινωνιών, Νέων Υλικών και Μικροηλεκτρονικής.Οι δραστηριότητες αυτές υλοποιούνται στα ακόλουθα οκτώ Ινστιτούτα: Βιολογίας, Επιστήμης Υλικών, Μικροηλεκτρονικής, Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών, Πυρηνικής Τεχνολογίας και Ακτινοπροστασίας, Πυρηνικής Φυσικής, Φυσικοχημείας, Ραδιοϊσοτόπων και Ραδιοδιαγνωστικών Προϊόντων, καθώς και τη Διεύθυνση Τεχνολογικών Εφαρμογών.
 
Για περισσότερες πληροφορίες:

Γραφείο Δημοσίων Σχέσεων και Τύπου ΕΚΕΦΕ «Δημόκριτος»
Ζωή Φλωράτου, τηλ. 210- 650 3002
florzo1@central.demokritos.gr
 
Ημερομηνία Καταχώρησης: 6/7/2007
Εθνικό Κέντρο Έρευνας Φυσικών Επιστημών "ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ"
153 10 - Αγία Παρασκευή Αττικής Τ.Θ 60228 Τηλεφωνικό Κέντρο 210 - 650 3000
Σχεδιασμός-Υλοποίηση Net Media Lab Ε.Κ.Ε.Φ.Ε. "ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ" Αθήνα 2004