Τετάρτη, 23 Μαΐου 2018
Αρχική Σελίδα-Δελτία Τύπου-Ημερίδα «Πάμε Δημόκριτο.....για live Πείραμα» Παρασκευή 19 Οκτωβρίου 2007
English Version
 
"Ημερίδα «Πάμε Δημόκριτο.....για live Πείραμα» Παρασκευή 19 Οκτωβρίου 2007"
 
ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ & ΤΥΠΟΥ
Δελτίο Τύπου
Αθήνα, 17 Οκτωβρίου 2007
 
Ημερίδα
«Πάμε Δημόκριτο.....για live Πείραμα»
Παρασκευή 19 Οκτωβρίου 2007
Κεντρικό Αμφιθέατρο
Ε.Κ.Ε.Φ.Ε. «Δημόκριτος»

 
Το Ε.Κ.Ε.Φ.Ε. «Δημόκριτος», συνεχίζοντας την πολυετή συνεισφορά του στην εκπαίδευση - σε όλες τις βαθμίδες - θα πραγματοποιήσει για τα Λύκεια της Περιφέρειας Αττικής ημερίδα, που διοργανώνεται στα πλαίσια του Προγράμματος Ανοικτές Θύρες, με τίτλο: "Πάμε Δημόκριτο, για.....live πείραμα" η οποία θα γίνει στις 19 Οκτωβρίου 2007 και ώρα 10:00 - 14:00, στο μεγάλο Αμφιθέατρο του Ε.Κ.Ε.Φ.Ε. «Δ».

Η ημερίδα έχει σκοπό την ενημέρωση καθηγητών και μαθητών θετικής κατεύθυνσης σε επιλεγμένα θέματα της επιστήμης και τεχνολογίας και την παρακολούθηση πειραμάτων που θα γίνουν είτε στο αμφιθέατρο, είτε σε εργαστήρια του κέντρου και θα μεταδοθούν μέσω διαδικτύου. Οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν κάποιες από τις ερευνητικές δραστηριότητες του Δημόκριτου, όπως την ανάπτυξη διαγνωστικών μεθόδων για τη νόσο Alzheimer και την αναζήτηση δεικτών ασθενειών στο γονιδίωμα ή στις πρωτεΐνες του οργανισμού, σύνθεση φαρμάκων, εφαρμογές της μικροηλεκτρονικής για την ανάπτυξη αισθητήρων που «μυρίζουν», «ακούν» και «βλέπουν», εφαρμογές τηλεματικής για.....να βρίσκουμε γρήγορα ταξί, αλλά και από τον θαυμαστό κόσμο της Υπεραγωγιμότητας, της Πυρηνικής Φυσικής και Τεχνολογίας και των εφαρμογών τους.
 
Σχετικά Αρχεία:

1. Περίληψη Ημερίδας (αρχείο word)
2. Πρόγραμμα Ημερίδας (αρχείο word)

Για περισσότερες πληροφορίες:
Δρ. Γιώργος Φανουράκης
Ινστιτούτο Πυρηνικής Φυσικής
Τηλ. 210 6503525
gfan@inp.demokritos.gr
 
Για το Ε.Κ.Ε.Φ.Ε. «Δημόκριτος»
Το Εθνικό Κέντρο Έρευνας Φυσικών Επιστημών (Ε.Κ.Ε.Φ.Ε.) «Δημόκριτος» είναι το μεγαλύτερο, πολυκλαδικό ερευνητικό κέντρο της χώρας, με σημαντικές ερευνητικές, τεχνολογικές και εκπαιδευτικές δραστηριότητες στους τομείς Υγείας, Περιβάλλοντος, Ενέργειας, Πληροφορικής, Τηλεπικοινωνιών, Νέων Υλικών και Μικροηλεκτρονικής.Οι δραστηριότητες αυτές υλοποιούνται στα ακόλουθα οκτώ Ινστιτούτα: Βιολογίας, Επιστήμης Υλικών, Μικροηλεκτρονικής, Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών, Πυρηνικής Τεχνολογίας και Ακτινοπροστασίας, Πυρηνικής Φυσικής, Φυσικοχημείας, Ραδιοϊσοτόπων και Ραδιοδιαγνωστικών Προϊόντων, καθώς και τη Διεύθυνση Τεχνολογικών Εφαρμογών.
 
Για περισσότερες πληροφορίες:

Γραφείο Δημοσίων Σχέσεων και Τύπου ΕΚΕΦΕ «Δημόκριτος»
Ζωή Φλωράτου, τηλ. 210- 650 3002
florzo1@central.demokritos.gr
 
Ημερομηνία Καταχώρησης: 17/10/2007
Εθνικό Κέντρο Έρευνας Φυσικών Επιστημών "ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ"
153 10 - Αγία Παρασκευή Αττικής Τ.Θ 60228 Τηλεφωνικό Κέντρο 210 - 650 3000
Σχεδιασμός-Υλοποίηση Net Media Lab Ε.Κ.Ε.Φ.Ε. "ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ" Αθήνα 2004