Τετάρτη, 23 Μαΐου 2018
Αρχική Σελίδα-Δελτία Τύπου-Τρίτο διεθνές Συνέδριο «Μicro&Nano 2007» on Micro - and Nanoelectronics, Nanotechnology and MEMs
English Version
 
"Τρίτο διεθνές Συνέδριο «Μicro&Nano 2007» on Micro - and Nanoelectronics, Nanotechnology and MEMs"
 
ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ & ΤΥΠΟΥ
Δελτίο Τύπου
Αθήνα 15 Νοεμβρίου 2007
 
Τρίτο διεθνές Συνέδριο «Μicro&Nano 2007» on Micro - and Nanoelectronics, Nanotechnology and MEMs,
ΕΚΕΦΕ «Δημόκριτος»,
18-21 Νοεμβρίου 2007

 
Το Τρίτο Διεθνές Συνέδριο «Μicro&Nano 2007» on Micro- and Nanoelectronics, Nanotechnology and MEMs, οργανώνεται στο ΕΚΕΦΕ «Δημόκριτος» στις 18-21 Νοεμβρίου 2007. Το Συνέδριο οργανώνει το Ινστιτούτο Μικροηλεκτρονικής του ΕΚΕΦΕ Δημόκριτος σε συνεργασία με την Επιστημονική Εταιρία "Micro&Nano", το Πανεπιστήμιο Κρήτης και ΙΤΕ Κρήτης, το Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, το Πανεπιστήμιο Αθηνών, το Πανεπιστήμιο Πάτρας και το Δίκτυο Πράξη του ΙΤΕ.

Το Συνέδριο είναι το τρίτο της σειράς, το δε πρώτο και δεύτερο έγιναν με ιδιαίτερη επιτυχία κατά τα έτη 2000 και 2004 αντίστοιχα, με συμμετοχή περίπου 200 επιστημόνων από 15 χώρες και παρουσίαση περίπου 130 εργασιών.

Η οργάνωση της σειράς Συνεδρίων Micro&Nano άρχισε με την ίδρυση του Επιστημονικού Δικτύου ΜΜΝ σε Μικροηλεκτρονική, Μικροσυστήματα και αισθητήρες, που χρηματοδοτήθηκε από την ΓΓΕΤ με ανάδοχο το Ινστιτούτο Μικροηλεκτρονικής του Δημόκριτου. Ως συνέχεια του δικτύου ιδρύθηκε η Επιστημονική Εταιρία Micro & Nano (δικτυακός τόπος: www.micro-nano.gr). Σκοπός των Συνεδρίων ήταν η συγκέντρωση όλων των Ελλήνων Επιστημόνων που διεξάγουν έρευνες στο πεδίο των Μικρο, Νανοτεχνολογιών και Νανο-Επιστημών, σε ένα κοινό Forum με ξένους επιστήμονες διεθνούς κύρους, για συζήτηση σε διεπιστημονική προσέγγιση των τελευταίων εξελίξεων στο πεδίο αυτό. Τα πρώτα δύο Συνέδρια συγκέντρωσαν κυρίως Ελληνες Επιστήμονες, ενώ οι ξένοι ήταν κυρίως προσκεκλημένοι ομιλητές. Το τωρινό τρίτο Συνέδριο έχει εξελιχθεί σε ένα πραγματικά διεθνές γεγονός, με Συνέδρους από 23 διαφορετικές χώρες, πάντα όμως με ισχυρή συμμετοχή από τα Ελληνικά Ερευνητικά Κέντρα και Πανεπιστήμια.

Το φετινό Συνέδριο είναι το μεγαλύτερο και σημαντικότερο από τα τρία της σειράς, καθώς λαμβάνει χώρα σε μια περίοδο που σηματοδοτείται από σημαντικά γεγονότα στον τομέα της Νανοηλεκτρονικής και των Νανοτεχνολογιών, όπως είναι η ίδρυση του Ευρωπαικού Ινστιτούτου Νανοηλεκτρονικής, στο οποίο το Ινστιτούτο Μικροηλεκτρονικής του Δημόκριτου συμμετέχει ως ιδρυτικό μέλος, καθώς και η έναρξη του 7ου προγράμματος πλαισίου της Ευρωπαικής Ενωσης για την έρευνα, στο οποίο σημαντική θέση κατέχουν τόσο η Νανοηλεκτρονική, όσο και οι νανοτεχνολογίες γενικότερα, τα νανο-υλικά, οι αισθητήρες και τα μικρο και νανοσυστήματα, με σημαντικές εφαρμογές σε όλους τους τομείς της ανθρώπινης ζωής, αρχίζοντας από την κοινωνία της πληροφορίας και τις εφαρμογές της και προχωρώντας προς εφαρμογές στην υγεία, στην ιατρική, στο περιβάλλον, ενέργεια και πλείστες άλλες.

Στο φετινό Συνέδριο έχουν υποβληθεί πάνω από 200 εργασίες, και θα συμμετάσχουν επιστήμονες όχι μόνο από Ευρωπαικές χώρες, αλλά και από Ηνωμένες Πολιτείες, Ασιατικές χώρες και χώρες της βόρειας Αφρικής.

Διακεκριμένοι επιστήμονες, όπως ο Wei Xin Ni από την Taiwan, ο Sorin Christoloveanu από την Grenoble Γαλλίας, η Clivia Sotomayor Torres από την Ιρλανδία, ο Θεόδωρος Μουστάκας από τις Ηνωμένες Πολιτείες, ο Peter Vettiger από την Ελβετία και πρώην στέλεχος της IBM, και πολλοί άλλοι, έχουν κληθεί να παρουσιάσουν τις τελευταίες εξελίξεις στις Νανοεπιστήμες και Νανοτεχνολογίες και τις εφαρμογές τους.

Η σημασία των παραπάνω Επιστημών στην οικονομική, κοινωνική και πολιτιστική ανάπτυξη όλων των χωρών, και ο ταχύς ρυθμός ανάπτυξής τους, ανοίγουν σημαντικές προοπτικές για το μέλλον, ενώ ανοίγονται σημαντικά νέα θέματα, άγνωστα μέχρι σήμερα, που χρήζουν επιστημονικής προσέγγισης. Στο Συνέδριο θα συμμετάσχουν και εκπρόσωποι εταιριών που σχετίζονται με τα θέματα του Συνεδρίου.

Τα πρακτικά του Συνεδρίου θα δημοσιευθούν στο Διεθνές Επιστημονικό περιοδικό "Physica Status Solidi", σε ειδικό τεύχος αφιερωμένο στο Συνέδριο.

Η τελετή έναρξης του Συνεδρίου θα γίνει την Κυριακή 18 Νοεμβρίου 2007 στο Συνεδριακό Κέντρο του ΕΚΕΦΕ Δημόκριτος. Στην τελετή θα παραστεί και θα απευθύνει χαιρετισμό ο Γενικός Γραμματέας Ερευνας και Τεχνολογίας Καθηγητής Ιωάννης Τσουκαλάς, καθώς και ο Επιστημονικός Ακόλουθος της Γαλλικής Πρεσβείας στην Ελλάδα.

Κατά την τελετή έναρξης θα απονεμηθεί τιμητική πλακέτα, ύστερα από αντίστοιχη τελετή, στον διεθνούς επιστημονικού κύρους Ελληνο-Γάλλο επιστήμονα Γιώργο Καμαρινό για την συμβολή του στα αρχικά στάδια ανάπτυξης της Μικροηλεκτρονικής στην Ελλάδα, μέσω των προγραμμάτων διμερούς συνεργασίας Ελλάδας-Γαλλίας.

Για περισσότερες πληροφορίες για το Συνέδριο παρακαλώ απευθυνθείτε στην:

Δρ Α. Νασιοπούλου,
Πρόεδρο της Οργανωτικής Επιτροπής
Διευθύντρια του Ινστιτούτου Μικροηλεκτρονικής του ΕΚΕΦΕ «Δημόκριτος»
Μέλος του ΔΣ του ΕΚΕΦΕ Δημόκριτος
τηλ. 210-6542783, 65 33 781, 650 3170

A. A.Nassiopoulou@imel.demokritos.gr
B. www.micro-nano.gr/conf2007/
C. www.imel.demokritos.gr

 
Για το Ε.Κ.Ε.Φ.Ε. «Δημόκριτος»
Το Εθνικό Κέντρο Έρευνας Φυσικών Επιστημών (Ε.Κ.Ε.Φ.Ε.) «Δημόκριτος» είναι το μεγαλύτερο, πολυκλαδικό ερευνητικό κέντρο της χώρας, με σημαντικές ερευνητικές, τεχνολογικές και εκπαιδευτικές δραστηριότητες στους τομείς Υγείας, Περιβάλλοντος, Ενέργειας, Πληροφορικής, Τηλεπικοινωνιών, Νέων Υλικών και Μικροηλεκτρονικής.Οι δραστηριότητες αυτές υλοποιούνται στα ακόλουθα οκτώ Ινστιτούτα: Βιολογίας, Επιστήμης Υλικών, Μικροηλεκτρονικής, Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών, Πυρηνικής Τεχνολογίας και Ακτινοπροστασίας, Πυρηνικής Φυσικής, Φυσικοχημείας, Ραδιοϊσοτόπων και Ραδιοδιαγνωστικών Προϊόντων, καθώς και τη Διεύθυνση Τεχνολογικών Εφαρμογών.
 
Για περισσότερες πληροφορίες:

Γραφείο Δημοσίων Σχέσεων και Τύπου ΕΚΕΦΕ «Δημόκριτος»
Ζωή Φλωράτου, τηλ. 210- 650 3002
florzo1@central.demokritos.gr
 
Ημερομηνία Καταχώρησης: 20/11/2007
Εθνικό Κέντρο Έρευνας Φυσικών Επιστημών "ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ"
153 10 - Αγία Παρασκευή Αττικής Τ.Θ 60228 Τηλεφωνικό Κέντρο 210 - 650 3000
Σχεδιασμός-Υλοποίηση Net Media Lab Ε.Κ.Ε.Φ.Ε. "ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ" Αθήνα 2004