Τετάρτη, 23 Μαΐου 2018
Αρχική Σελίδα-Δελτία Τύπου-3o ΔΙΕΘΝΕΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟ MICRO&NANO2007 on Micro-Nanoelectronics, Nanotechnology & MEMs, ΕΚΕΦΕ «Δημόκριτος», 18-21 Νοεμβρίου 2007
English Version
 
"3o ΔΙΕΘΝΕΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟ MICRO&NANO2007 on Micro-Nanoelectronics, Nanotechnology & MEMs, ΕΚΕΦΕ «Δημόκριτος», 18-21 Νοεμβρίου 2007"
 
ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ & ΤΥΠΟΥ
Δελτίο Τύπου
Αθήνα, 28 Νοεμβρίου 2007
 

3ο ΔΙΕΘΝΕΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟ «ΜICRO&NANO 2007»

on Micro-Nanoelectronics, Nanotechnology and MEMs,
Ε.Κ.Ε.Φ.Ε. «ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ»
18-21 Νοεμβρίου 2007

 

Oλοκληρώθηκαν με ιδιαίτερη επιτυχία οι εργασίες του τρίτου διεθνούς συνεδρίου Micro&Nano 2007, που οργανώθηκε από το Ινστιτούτο Μικροηλεκτρονικής στο ΕΚΕΦΕ Δημόκριτος στις 18-21 Νοεμβρίου 2007.

Το θέμα του Συνεδρίου ήταν η Μικρο και Νανοηλεκτρονική, οι Νανοτεχνολογίες, και τα αντίστοιχα συστήματα.

Στο συνέδριο συμμετείχαν 250 επιστήμονες από 23 διαφορετικές χώρες. Παρουσιάστηκαν 205 άρθρα, εκ των οποίων 71 ήταν προφορικές ομιλίες, συμπεριλαμβανομένων 10 προσκεκλημένων ομιλιών, ενώ 134 άρθρα παρουσιάστηκαν σε 2 συνεδρίες αφίσας.

Την τελετή έναρξης του Συνεδρίου τίμησε με την παρουσία του ο Γενικός Γραμματέας Ερευνας και Τεχνολογίας Καθ. Ι. Τσουκαλάς.

Κατά την τελετή απονεμήθηκε τιμητική πλακέτα στον καθηγητή Γιώργο Καμαρινό από το Πολυτεχνείο της Grenoble Γαλλίας για την συνεισφορά του στα πρώτα στάδια της έρευνας στην Μικροηλεκτρονική στην Ελλάδα. Εγινε επίσης από την Πρόεδρο της οργανωτικής Επιτροπής και Διευθύντρια του Ινστιτούτου Μικροηλεκτρονικής του ΕΚΕΦΕ Δημόκριτος Δρ Α. Νασιοπούλου μία ανασκόπηση της εξέλιξης της Μικροηλεκτρονικής στην Ελλάδα από τα μέσα της δεκαετίας του `80 μέχρι σήμερα. Το 1985 ιδρύθηκε το πρώτο και μοναδικό Ινστιτούτο Μικροηλεκτρονικής τεχνολογίας πυριτίου στην Ελλάδα στο ΕΚΕΦΕ Δημόκριτος, το οποίο σήμερα αποτελεί ένα από τους σημαντικούς ερευνητικούς φορείς Μικροηλεκτρονικής στην Ευρώπη, ένα από τα 15 ιδρυτικά μέλη του νεοσύστατου Ευρωπαικού Ινστιτούτου Νανοηλεκτρονικής, μέλος της Ευρωπαικής πλατφόρμας Νανοηλεκτρονικής ENIAC και μέλος σύμπραξης ευέλικτων εργαστηρίων Μικροηλεκτρονικής στην Ευρώπη (Δράση "Beyond Moore" των εξής τεσσάρων εργαστηρίων: VTT-Finland, Tyndall-Ireland, CNM-Spain, IMEL/NCSR Demokritos-Greece. Το 2004 ιδρύθηκε από τους επιστημονικούς και ακαδημαικούς φορείς η επιστημονική εταιρία Micro&Nano (www.micro-nano.gr), με ιδρυτικά μέλη 5 ερευνητικούς φορείς και 63 επιστήμονες-ανεξάρτητα μέλη. Το 2005 ιδρύθηκε ο Σύνδεσμος Βιομηχανιών Μικροηλεκτρονικής ΕΝΕΒΗ (H- SIA: Hellenic Semiconductor Industry Association), που σήμερα απαριθμεί πάνω από 30 μέλη.
Στα πλαίσια του Συνεδρίου έγινε την Δευτέρα παρουσίαση της Ευρωπαϊκής πλατφόρμας «ENIAC» από το μέλος της Επιστημονικής Επιτροπής Clivia Sotomayor Torres, της δράσης "Beyond Moore" από τον Δρα Ahopelto από το VTT-Finland, και της Ένωσης Βιομηχανιών Μικρ/κής από τον Δρ Κουτσογιαννόπουλο.

Kατεβάστε το πλήρες Δελτίο Τύπου εδώ.

Kατεβάστε τις φωτογραφίες από την τελετή έναρξης εδώ.


Για περισσότερες πληροφορίες για το Συνέδριο παρακαλώ απευθυνθείτε στην:

Δρ Α. Νασιοπούλου,
Πρόεδρο της Οργανωτικής Επιτροπής
Διευθύντρια του Ινστιτούτου Μικροηλεκτρονικής του ΕΚΕΦΕ «Δημόκριτος»
Μέλος του ΔΣ του ΕΚΕΦΕ Δημόκριτος
τηλ. 210-6542783, 65 33 781, 650 3170


A. A.Nassiopoulou@imel.demokritos.gr
B. www.micro-nano.gr/conf2007/
C. www.imel.demokritos.gr

 

Για το Ε.Κ.Ε.Φ.Ε. «Δημόκριτος»
Το Εθνικό Κέντρο Έρευνας Φυσικών Επιστημών (Ε.Κ.Ε.Φ.Ε.) «Δημόκριτος» είναι το μεγαλύτερο, πολυκλαδικό ερευνητικό κέντρο της χώρας, με σημαντικές ερευνητικές, τεχνολογικές και εκπαιδευτικές δραστηριότητες στους τομείς Υγείας, Περιβάλλοντος, Ενέργειας, Πληροφορικής, Τηλεπικοινωνιών, Νέων Υλικών και Μικροηλεκτρονικής.Οι δραστηριότητες αυτές υλοποιούνται στα ακόλουθα οκτώ Ινστιτούτα: Βιολογίας, Επιστήμης Υλικών, Μικροηλεκτρονικής, Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών, Πυρηνικής Τεχνολογίας και Ακτινοπροστασίας, Πυρηνικής Φυσικής, Φυσικοχημείας, Ραδιοϊσοτόπων και Ραδιοδιαγνωστικών Προϊόντων, καθώς και τη Διεύθυνση Τεχνολογικών Εφαρμογών.
 
Για περισσότερες πληροφορίες:

Γραφείο Δημοσίων Σχέσεων και Τύπου ΕΚΕΦΕ «Δημόκριτος»
Ζωή Φλωράτου, τηλ. 210- 650 3002
florzo1@central.demokritos.gr
 
Ημερομηνία Καταχώρησης: 6/12/2007
Εθνικό Κέντρο Έρευνας Φυσικών Επιστημών "ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ"
153 10 - Αγία Παρασκευή Αττικής Τ.Θ 60228 Τηλεφωνικό Κέντρο 210 - 650 3000
Σχεδιασμός-Υλοποίηση Net Media Lab Ε.Κ.Ε.Φ.Ε. "ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ" Αθήνα 2004