Τετάρτη, 23 Μαΐου 2018
Αρχική Σελίδα-Δελτία Τύπου-ΟΜΙΛΙΑ, Καθ. Λ. Τσουκαλάς, Πανεπιστήμιο Purdue, ΕΚΕΦΕ «Δ», 7.12.2007
English Version
 
"ΟΜΙΛΙΑ, Καθ. Λ. Τσουκαλάς, Πανεπιστήμιο Purdue, ΕΚΕΦΕ «Δ», 7.12.2007"
 
ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ & ΤΥΠΟΥ
Δελτίο Τύπου
Αθήνα, 11 Δεκεμβρίου 2007
 

ΟΜΙΛΙΑ
Καθ. Λ. Τσουκαλάς
Πανεπιστήμιο Purdue
ΕΚΕΦΕ «Δ»
7.12.2007

 

Την Παρασκευή 7 Δεκεμβρίου, κατόπιν πρόσκλησης από τον Δ/ντή του Ινστιτούτου Πυρηνικής Τεχνολογίας - Ακτινοπροστασίας (ΙΠΤ-Α) Δρ Α.Γ. Γιούτσο, παρέστη στην ομιλία του Καθηγητή Λ. Τσουκαλά από το Παν/μιο του Purdue, ο Υπουργός Ανάπτυξης κ. Φώλιας.

Ο κ. Υπουργός απηύθυνε αρχικά χαιρετισμό στους παρισταμένους Καθηγητές και Ερευνητές. Στο χαιρετισμό αυτό ανέφερε ότι το Ενεργειακό θέμα είναι σημαντικό και για τη χώρα και την Ευρωπαϊκή Ένωση και ότι είναι χρήσιμο να ανοίξει η συζήτηση για τα υπέρ και κατά της Πυρηνικής Ενέργειας με δημόσιες συζητήσεις όπως η παρούσα.

Μετά τον χαιρετισμό του κ. Υπουργού ο Δ/ντής του ΙΠΤ-Α ανακοίνωσε ότι τον Μάρτιο του 2008 θα διοργανωθεί ημερίδα όπου θα παρουσιαστούν οι εναλλακτικές μορφές ενέργειας, όπως φωτοβολταϊκά, ηλιακή, αιολική και πυρηνική ενέργεια.

Στη συνέχεια ο Καθηγητής Λ. Τσουκαλάς από το Παν/μιο του Purdue μίλησε με θέμα "Τοπικές και περιφερειακές συνέπειες της παγκόσμιας αναγέννησης της χρήσης πυρηνικής ενέργειας". Σε αυτή ανέφερε ότι η συντομότερη από ότι ανεμένετο αιχμή στην εξόρυξη πετρελαίου και οι κλιματικές αλλαγές έχουν οδηγήσει πολλές χώρες στον να υιοθετήσουν την παραγωγή πυρηνικής ενέργειας ή να επανεξετάσουν τη στάση τους σε αυτό το θέμα.

Μετά την ομιλία επακολούθησε 2ωρη γόνιμη συζήτηση με τη συμμετοχή μεγάλου αριθμού Καθηγητών Πανεπιστημίου και Ερευνητών.

Kατεβάστε την ομιλία του Υπουργού κ. Χ. Φώλια σχετικά με την ομιλία του Καθηγητή Λ. Τσουκαλά εδώ.

 

Για το Ε.Κ.Ε.Φ.Ε. «Δημόκριτος»
Το Εθνικό Κέντρο Έρευνας Φυσικών Επιστημών (Ε.Κ.Ε.Φ.Ε.) «Δημόκριτος» είναι το μεγαλύτερο, πολυκλαδικό ερευνητικό κέντρο της χώρας, με σημαντικές ερευνητικές, τεχνολογικές και εκπαιδευτικές δραστηριότητες στους τομείς Υγείας, Περιβάλλοντος, Ενέργειας, Πληροφορικής, Τηλεπικοινωνιών, Νέων Υλικών και Μικροηλεκτρονικής.Οι δραστηριότητες αυτές υλοποιούνται στα ακόλουθα οκτώ Ινστιτούτα: Βιολογίας, Επιστήμης Υλικών, Μικροηλεκτρονικής, Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών, Πυρηνικής Τεχνολογίας και Ακτινοπροστασίας, Πυρηνικής Φυσικής, Φυσικοχημείας, Ραδιοϊσοτόπων και Ραδιοδιαγνωστικών Προϊόντων, καθώς και τη Διεύθυνση Τεχνολογικών Εφαρμογών.
 
Για περισσότερες πληροφορίες:

Γραφείο Δημοσίων Σχέσεων και Τύπου ΕΚΕΦΕ «Δημόκριτος»
Ζωή Φλωράτου, τηλ. 210- 650 3002
florzo1@central.demokritos.gr
 
Ημερομηνία Καταχώρησης: 11/12/2007
Εθνικό Κέντρο Έρευνας Φυσικών Επιστημών "ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ"
153 10 - Αγία Παρασκευή Αττικής Τ.Θ 60228 Τηλεφωνικό Κέντρο 210 - 650 3000
Σχεδιασμός-Υλοποίηση Net Media Lab Ε.Κ.Ε.Φ.Ε. "ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ" Αθήνα 2004