Τετάρτη, 23 Μαΐου 2018
Αρχική Σελίδα-Δελτία Τύπου-Επίσκεψη της Αντιπροσωπείας της Shanghai Academy of Science & Technology (SAST), Δευτέρα 17 Δεκεμβρίου 2007, ΕΚΕΦΕ «Δ»
English Version
 
"Επίσκεψη της Αντιπροσωπείας της Shanghai Academy of Science & Technology (SAST), Δευτέρα 17 Δεκεμβρίου 2007, ΕΚΕΦΕ «Δ»"
 
ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ & ΤΥΠΟΥ
Δελτίο Τύπου
Αθήνα, 17 Δεκεμβρίου 2007
 

Επίσκεψη της Αντιπροσωπείας της
Shanghai Academy of Science & Technology (SAST)
Δευτέρα 17 Δεκεμβρίου 2007
ΕΚΕΦΕ «Δ»

 

Το Εθνικό Κέντρο Έρευνας Φυσικών Επιστημών (ΕΚΕΦΕ) "ΔHMOKΡΙΤΟΣ" επισκέφθηκε αντιπροσωπεία της Shanghai Academy of Science & Technology (SAST) με επικεφαλής τον Πρόεδρο Δρ. Ζhen-quan Cao, σήμερα Δευτέρα 17 Δεκεμβρίου 2007 στα πλαίσια συγκεκριμένων εργασιών συνεργασίας Ελλάδας - Κίνας.

Το πρόγραμμα της επίσκεψης περιλάμβανε συνάντηση με τον Πρόεδρο του Δ.Σ. του ΕΚΕΦΕ «Δ» Δρ. Δ. Νιάρχο και τους Δ/ντες των Ινστιτούτων.

Ο Πρόεδρος του ΕΚΕΦΕ «Δ» παρουσίασε τις δραστηριότητες του Κέντρου, καθώς και τις προοπτικές συνεργασίας.

Η Αντιπροσωπεία χαρακτήρισε θετική την διεύρυνση της διακρατικής συνεργασίας σε τομείς κοινού ενδιαφέροντος και από τα δύο μέρη συμφωνήθηκε η δρομολόγηση διαδικασίας δημοσιοποίησης των δραστηριοτήτων του ΕΚΕΦΕ «Δ» σε Ερευνητικά Κέντρα , ΑΕΙ και Βιομηχανία και αντιστρόφως ενημέρωση του προσωπικού του ΕΚΕΦΕ «Δ» για τις ερευνητικές δραστηριότητες και προτεραιότητες της Κίνας.

Μέσα στο 2008 θα υπογραφεί μνημόνιο συνεργασίας σε τομείς κοινού ενδιαφέροντος.

Φωτογραφίες από την επίσκεψη (μπορείτε να τις μεγενθύνετε κάνοντας κλίκ πάνω τους).

 

 
Για το Ε.Κ.Ε.Φ.Ε. «Δημόκριτος»
Το Εθνικό Κέντρο Έρευνας Φυσικών Επιστημών (Ε.Κ.Ε.Φ.Ε.) «Δημόκριτος» είναι το μεγαλύτερο, πολυκλαδικό ερευνητικό κέντρο της χώρας, με σημαντικές ερευνητικές, τεχνολογικές και εκπαιδευτικές δραστηριότητες στους τομείς Υγείας, Περιβάλλοντος, Ενέργειας, Πληροφορικής, Τηλεπικοινωνιών, Νέων Υλικών και Μικροηλεκτρονικής.Οι δραστηριότητες αυτές υλοποιούνται στα ακόλουθα οκτώ Ινστιτούτα: Βιολογίας, Επιστήμης Υλικών, Μικροηλεκτρονικής, Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών, Πυρηνικής Τεχνολογίας και Ακτινοπροστασίας, Πυρηνικής Φυσικής, Φυσικοχημείας, Ραδιοϊσοτόπων και Ραδιοδιαγνωστικών Προϊόντων, καθώς και τη Διεύθυνση Τεχνολογικών Εφαρμογών.
 
Για περισσότερες πληροφορίες:

Γραφείο Δημοσίων Σχέσεων και Τύπου ΕΚΕΦΕ «Δημόκριτος»
Ζωή Φλωράτου, τηλ. 210- 650 3002
florzo1@central.demokritos.gr
 
Ημερομηνία Καταχώρησης: 18/12/2007
Εθνικό Κέντρο Έρευνας Φυσικών Επιστημών "ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ"
153 10 - Αγία Παρασκευή Αττικής Τ.Θ 60228 Τηλεφωνικό Κέντρο 210 - 650 3000
Σχεδιασμός-Υλοποίηση Net Media Lab Ε.Κ.Ε.Φ.Ε. "ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ" Αθήνα 2004