Παρασκευή, 25 Μαΐου 2018
Αρχική Σελίδα-Δελτία Τύπου-ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΜΕΤΑΞΥ ΔΗΜΟΥ ΓΕΡΟΣΚΗΠΟΥ ΚΑΙ ΕΚΕΦΕ «Δ»
English Version
 
"ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΜΕΤΑΞΥ ΔΗΜΟΥ ΓΕΡΟΣΚΗΠΟΥ ΚΑΙ ΕΚΕΦΕ «Δ»"
 
ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ & ΤΥΠΟΥ
Δελτίο Τύπου
Αθήνα, 17 Φεβρουαρίου 2008
 

ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ
ΜΕΤΑΞΥ ΔΗΜΟΥ ΓΕΡΟΣΚΗΠΟΥ ΚΑΙ ΕΚΕΦΕ «Δ»

 

Σε μία πανηγυρική τελετή, που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 17 Ιανουαρίου στο Δημαρχείο Γεροσκήπου της Κύπρου υπογράφτηκε μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ του Δήμου Γεροσκήπου και του Εθνικού Κέντρου Έρευνας Φυσικών Επιστημών «Δημόκριτος» (ΕΚΕΦΕ «Δ»), που εδρεύει στην Αγία Παρασκευή (Αττικής), πόλη με την οποία ο Δήμος Γεροσκήπου είναι αδελφοποιημένος.

Στην ομιλία του, ο Δήμαρχος Γεροσκήπου κ. Τάσος Κούζουπος χαρακτήρισε τη συμφωνία συνεργασίας ως μία από τις πλέον σημαντικές στιγμές στα χρονικά του Δήμου και σημείωσε πως αυτή θα αποτελέσει καταλύτη αλλαγής και προόδου με θετικά αποτελέσματα στην οικονομικοκοινωνική, πνευματική και πολιτιστική ζωή των κατοίκων της Γεροσκήπου. Τόνισε, επίσης, ότι η επικύρωση της συμφωνίας με ένα διακεκριμένο ερευνητικό κέντρο, όπως ο «Δημόκριτος», θα δημιουργήσει μία νέα δυναμική ανάπτυξης και νέες προοπτικές.

Στην ομιλία του, Ο Διευθυντής και Πρόεδρος του ΕΚΕΦΕ «Δ» κ. Δημήτρης Νιάρχος, παρουσίασε το ερευνητικό κέντρο και τους τομείς ενασχόλησης του. Χαρακτήρισε ως πρωτοποριακή την πρωτοβουλία του Δήμου Γεροσκήπου για υπογραφή μίας τέτοιας συμφωνίας και τόνισε την ετοιμότητα του Δημόκριτου να συνεργαστεί με μία τέτοια φιλοπρόοδη τοπική αρχή.

Σκοπός, όπως σημειώνεται στο μνημόνιο, είναι η προώθηση της συνεργασίας των δύο μερών στο πεδίο της έρευνας και η διάχυση των αποτελεσμάτων αυτής στην κοινωνία. Οι δύο φορείς δεσμεύονται ότι θα καταβάλουν κάθε δυνατή προσπάθεια για να ενθαρρύνουν την επικοινωνία μεταξύ τους, καθώς και μεταξύ μελών τους, μέσα από τη συνδιοργάνωση και συμμετοχή σε διαλέξεις, σεμινάρια και συνέδρια, τη συνεργασία για αξιοποίηση ευρωπαϊκών προγραμμάτων και ευκαιριών, καθώς και την αξιοποίηση υφιστάμενων μορφών επικοινωνίας, εντύπων και ηλεκτρονικών, για τη διοχέτευση της γνώσης και την υλοποίηση δραστηριοτήτων εκατέρωθεν.

Δείτε το μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ Δήμου Γεροσκήπου και ΕΚΕΦΕ «Δ» εδώ.


 
Για το Ε.Κ.Ε.Φ.Ε. «Δημόκριτος»
Το Εθνικό Κέντρο Έρευνας Φυσικών Επιστημών (Ε.Κ.Ε.Φ.Ε.) «Δημόκριτος» είναι το μεγαλύτερο, πολυκλαδικό ερευνητικό κέντρο της χώρας, με σημαντικές ερευνητικές, τεχνολογικές και εκπαιδευτικές δραστηριότητες στους τομείς Υγείας, Περιβάλλοντος, Ενέργειας, Πληροφορικής, Τηλεπικοινωνιών, Νέων Υλικών και Μικροηλεκτρονικής.Οι δραστηριότητες αυτές υλοποιούνται στα ακόλουθα οκτώ Ινστιτούτα: Βιολογίας, Επιστήμης Υλικών, Μικροηλεκτρονικής, Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών, Πυρηνικής Τεχνολογίας και Ακτινοπροστασίας, Πυρηνικής Φυσικής, Φυσικοχημείας, Ραδιοϊσοτόπων και Ραδιοδιαγνωστικών Προϊόντων, καθώς και τη Διεύθυνση Τεχνολογικών Εφαρμογών.
 
Για περισσότερες πληροφορίες:

Γραφείο Δημοσίων Σχέσεων και Τύπου ΕΚΕΦΕ «Δημόκριτος»
Ζωή Φλωράτου, τηλ. 210- 650 3002
florzo1@central.demokritos.gr
 
Ημερομηνία Καταχώρησης: 17/2/2008
Εθνικό Κέντρο Έρευνας Φυσικών Επιστημών "ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ"
153 10 - Αγία Παρασκευή Αττικής Τ.Θ 60228 Τηλεφωνικό Κέντρο 210 - 650 3000
Σχεδιασμός-Υλοποίηση Net Media Lab Ε.Κ.Ε.Φ.Ε. "ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ" Αθήνα 2004